Az őrtornyon kívül hol lehet olvasni a brutális, baptisták által elkövetett szörnyű gaztettekről, ahol pl egy szerencsétlen jehova tanú házát égették fel?
Az a helyzet, hogy ezen eseményeknek nem mindig van hivatalosan objektív tájékoztatása, hiszen jobbára olyan országokban történik, ahol sem a nyugati értelemben vett szabad sajtó, sem objektív tájékoztatás nem nagyon van. Ezért nem erről az oldalról kéne a történetet megközelíteni, hanem a bibliai igazság oldaláról, ugyanis abban csak KÉT ÚT van megnevezve, az egyik Isten szolgáinak útja, a másikról pedig ugye nem kell beszélnem?
Márpedig a baptisták sajnos messze kerültek attól a bibliai alaptól, melyen a reformáció idején elindultak. Ma már jobbára ők sem semlegesek a MEGOSZTÓ politikai és katonai kérdésekben, és ezért a híveik tettekben nem sokban különböznek a nagy és népes egyházak tetteitől. Márpedig a magukat kereszténynek vallók sajnos többségében azon szellemiség birtokosai, amely nem veti meg az erőszakot alkalomadtán. Minden kivételnek mélységes tiszteletem!
Egyébként ehhez hasonló eset a példának okáért volt a Délszláv háború idején a Balkánon, volt Ukrajnában és Grúziában is pár éve.
Tehát úgy gondolod, hogy bármilyen információ nélkül, csak mert az őrtorony ezt állítja, el kell ezt fogadni?
Még egy kérdés: te azt honnan tudod, hogy messze kerültek? Hány baptista imaházban voltál? Hány baptistát kértél meg a hitének megvallására és hány Istentiszteleten vettél részt, amit baptista lelkipásztor tartott? Ezekre nagyon kérlek válaszolj. Vagy te utolsó, vagy KZitus.
Köszönöm.
Az természetes és érthető, hogy ti nem hisztek el szinte semmit abból, amit Jehova Tanúi állítanak, az önjelölt "szakértők" és a rosszindulatú vádaskodók miatt nehezen lehet eldönteni, hogy mi az igazság. Persze ez durva túlzás azért, mert bizony ennek ellenére is el lehet dönteni, csak őszinte kutatás és kitartás kell hozzá. Mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen.
Számunkra már nem kérdés, hogy MEGBÍZUNK a szervezetben, hiszen eddig SOHASEM csapott be, tudod ez nem az ámításra épül. Ahogy mondtam már, ehhez hasonló eseteket bárki láthatott a híradókban, vagy olvashatott a hírekben, ezt miért is kérdőjelezném meg? És te miért teszed? Még kevésbé teszem, mivel sok-sok testvérem közvetlenül átélte sajnos ezeket, én is ismerek olyant, aki a szomszédos országban átélte ezt! Ez akkor is így van, ha itt néhányan ezen fejre állnak. :-)
Tudod, így működik a bizalom az olyanokban, akikben azért bízunk meg, mert már számtalanszor bizonyították a hitelüket. Ilyen a Biblia szerint Isten is!
Ha Jehova Tanúi világszervezete az átvágásra, a hatalom-és pénzéhes papokra épülne, akkor takargatná a szennyesét, amíg csak lehet - ahogy ezt egyébként a kereszténység legtöbb egyháza és felekezete teszi a mai napig, hiszen a legtöbb hamis tanához ragaszkodik, ahogy pl. a baptisták is a háromsághoz, vagy a szó szerinti pokoltűz tanához, pedig a pokolba már a katolikusok is vittek tűzoltókészüléket.
Hogy honnan ismerem, vagy honnan ismerhetőek meg az egyes vallásos csoportok hitelvei és a cselekedetei? Valami ilyesmit kérdeztél, amikor arra kérdeztél rá, hogy honnan tudom, hogy a baptisták messzire kerültek a reformációtól, igaz? De most ezt komolyan kérdezed? Pedig nem kell ahhoz minden egyes vallást felkeresni személyesen, hogy el lehessen dönteni, hogy igazat beszélnek és helyesen cselekszenek-e, hiszen MINDENT csak a Biblia fényében kell megvizsgálni. Nem is lehetne a több tízezerféle csoportot megvizsgálni egyenként, nem férne bele az életedbe, a Biblia alapján mégis könnyen meg lehet állapítani, hogy Istennek tetsző tanokat vallanak-e. Ezen tanokból pedig közvetlenül levezethetőek a cselekedetek, hiszen amiben hiszel, aszerint éled az életedet, igaz? Akkor szerinted igaz-e és használható-e az a krisztusi szemléltetés, amit a "jó fa, jó gyümölcsről" és a "rossz fa, rossz gyümölcsről" mondott, mint az ok-okozat örök törvényéről??
Persze hogy használható, hiszen ezzel és a teljes Írással azonosítható HAJSZÁLPONTOSAN az, amit Isten akaratának a cselevésének nevezünk. A legtöbb egyház csak állítja, hogy teszi, de ha a Bibliával összehasonlítjuk, akkor bizony kiderül minden turpisság! Nem is csodálom, hogy a történelem során sokan meg akartak szabadulni ettől a tükörtől.
Csak egy kis könnyítés ahhoz, hogy milyen egyszerű a Biblia tanításai fényében azonosítani az igaz vallást. Három tanítás alapján már nagyon leszűkül a kör:
1. tanítja-e a háromságot? - Alig néhány kivétellel, mind tanítja valamilyen formában.
2. tanítja-e a lélek halhatatlanságát? - Ezt is a többség tanítja.
3. Tanítja-e az ebből következő pokol tüzét mely szerintük szó szerinti, vagy csak állapot?
Ezek nem bibliai tanítások, ezeket csak Jehova Tanúi nem tanítják.
"1. tanítja-e a háromságot? - Alig néhány kivétellel, mind tanítja valamilyen formában.
2. tanítja-e a lélek halhatatlanságát? - Ezt is a többség tanítja.
3. Tanítja-e az ebből következő pokol tüzét mely szerintük szó szerinti, vagy csak állapot? "
Ezek mind Bibliai tanítások, ezerszer meg lett mutatva, csak akiben nem lakozik Jézus, az vak marad, és még a kérdésemre sem válaszoltál!
HA EZT TANÍTJA AZ ŐRTORONY, AMIKET KÉRDEZTEM, AKKOR HOL VANNAK A HITELES FORRÁSOK??????
Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne előkeresni az őrtorony által használt forrást! Én az összes kérdésemben, amiket nektek tettem fel, a Bibliából idéztem, ahogy itt is, mégsincs rá válasz!
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
Újra megkérdezem: hol van a forrás? Én elhiszem, hogy ez megtörtént, ha meg tudod mutatni a forrást. Ugyanakkor nem fogadom el egy hazug szervezet állítását, ami még a fennti 3 pontban is hazudik, ezzel halálba küldve téged, vagy bármelyik tagot.
"Ezek mind Bibliai tanítások, ezerszer meg lett mutatva, csak akiben nem lakozik Jézus, az vak marad, és még a kérdésemre sem válaszoltál!"
Ezzel ma már sok teológus nem ért egyet! Ez csak egy bizonyítatlan állítás tőled, bizony ezen a bibliai eszmecseréken mindig elbuknak ezek a hamis tanok.
"HA EZT TANÍTJA AZ ŐRTORONY, AMIKET KÉRDEZTEM, AKKOR HOL VANNAK A HITELES FORRÁSOK??????"
Ez EGY INKORREKT kérés, mert neked SEMMI sem volna hiteles, ha nem akarod elfogadni a tényt, hogy baptisták is hasonló cselekedetekre képesek, mint a nagy egyházak hívei. Attól, hogy neked nem hiteles, még a Tanúk személyes beszámolói igazak maradnak. Márpedig az ilyen híreket NEM AZ TESZ HITELESSÉ, hogy benne van-e valamely helyi lapban (azokban egyébként lehet, hogy benne van), vagy fent van-e a neten, hanem az, hogy HITELES emberek információi.
Semmivel sem hitelesebb, sőt ismerve a tömegtájékoztatás rendszeres és durva visszásságait, még sokkal kevésbé hitelesebbek a világi források!!!
"Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne előkeresni az őrtorony által használt forrást!"
Ha tényleg érdekel, keresd meg, de lehet hogy Társulati hír, mely természetes módon nem külső, világi hírforrásokra alapoz, mivel ahogy mondtam, ezen VELÜNK KÖZVETLENÜL történt eseményeket első kézből közöljük, ez tán természetes, nem? De. Akkor miért kötöd az ebet a karóhoz??? Ha egy publikációval foglalkozó szervezettel történik valami, akkor a világ legtermészetesebb dolga, hogy saját tájékoztatást ad róla!
Majd akkor mond, hogy az említett 3 pontban a Tanúk "hazudnak", ha minden, számodra is tekintélyes teológus egyetért abban!!! Addig pedig csak buta vádaskodás, amit csinálsz.
"Én megválaszolom: ők a kereszténység antikrisztusa, akik csak magukat mondják Krisztus követőnek, holott még köszön viszonyban sincsenek az Úrral."
Melyik "Úrral"?! A te uraddal? Azzal tényleg nem! Ezért tudunk világméretekben békében, szeretetben és egységben együtt élni egymással és másokkal, még veled is. Nem mi vagyunk a te ellenséged, hanem az, akire HALLGATSZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!