Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszimok a feleségnek van...

Muszimok a feleségnek van beleszólása az anyagiakba? Pl ha a férj töbszázezres ajándékot vesz a testvérének a neje tudta nélkül.

Figyelt kérdés
2015. jún. 23. 23:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hát szerintem egy nem muszlim születésű nőtől elég örültség egy muszlim férfihez menni .Majd megtudja ,hogy nem csak nőnek,de embernek se fogja magát érezni .
2015. jún. 25. 14:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ezt mi alapján mondod? tv-ben láttad?
2015. jún. 25. 15:02
 13/15 anonim ***** válasza:
Latom nem megy az ertelmezes.. Csak vegig futjatok a valaszt es nem ertelmezitek. Semmiben nem mondok ellent magamnak. A ferj a csaladfenntarto, eddig ertheto? Amit a ferj keres abbol el a csalad abbol esznek abbol tanittatjak a gyerekeket vesznek hazat, kocsit stb... Ha egy muszlim no dolgozni szeretne megteheti de a penzt amit megkeres kizarolag magara koltheti (pl.fodraszra, ruhakra, ekszerekre stb..) mert a igaz hithű muszlim ferfi notol egy forintot nem fogad el. Az a helyzet, hogy nem ertitek mert nem vagytok benne. Azt meg kikerem magamnak,hogy az eletemrol akarmelyikotok is itelkezzen. Nem volt szep dolog toled.. En senkit nem bantottam azt hiszem.
2015. jún. 25. 22:33
 14/15 anonim ***** válasza:
91%

A férj kötelessége hogy fenntartsa a családot, anyagi biztonságot teremtsen. A feleség dolgozhat, ha akar a férj engedélyével, és ha megfelelőek a munkahelyi feltételek.

Amit a nő keres az az ővé, de nem csak magára költheti. A férj nem veheti el tőle, de gondolom belátod hogy ma már egy keresettel a legtöbb család esetében nem lehet kijönni. Nyilván ha a férj keresete nem elég az alapvető szükségletek fedezésére a feleség is költeni fog.

Én is muszlim vagyok és értem miről van szó. Nem csak úgy irtam hogy ellentmondasz magadnak. Egyébként meg senki nem akart bántani.

Tehát a feleségnek van beleszólása az anyagiakba, ha pedig a férj drága ajándékot vesz valakinek a feleség tudta nélkül az nem helyes.

2015. jún. 26. 11:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Ne haragudj mar de ugyanezt irtam le en is amit te. Mas szavakkal ugyan de a lenyeg, ugyanaz.Meg mindig nem ertem az ellentmondast amirol irtok de a lenyeg, hogy ti tudjatok. Na mindegy,minden jot nektek.
2015. jún. 27. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!