Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyűlöl minket a világ? Jehova...

Gyűlöl minket a világ? Jehova Tanúi

Figyelt kérdés
Jehova Tanúi miért gondolják, hogy azért gyűlöli őket a világ, mert Jézus "tanítványai", holott a világ más vallás képviselőt is gyűlöli, a sok keresztény felekezetet is gyűlöli, karizmatikusokat is gyűlöli. Kínában is bebörtönzik, felnégyelik a Jézusban hivő keresztényeket és Ők nem Jehova Tanúi....Szóval miért gondolják, hogy másokat nem Jézusért gyűlölnek?

2015. jún. 23. 13:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
ne felejtsük: minden helyen, minden felekezetben így érzik az igaz hívők, nem csak a tanúk. minden felekezetben úgy érzik a hívők, hogy Isten meghalgatja az imáikat, és válaszol is rájuk. nem csak a tanúk.
2015. jún. 24. 19:29
 12/20 anonim ***** válasza:
46%

Vidiripi

Kérdező!

A Jehova nevet szinte kizárólag Jehova tanúi használják. De vannak más felekezetek amelyek használják a Jahve alakot. Sőt én is voltam már olyan igehirdetésen ahol ez elhangzott. Szóval hogy csak és kizárólag a tanúk ismerik Isten nevét ez nem igaz!

De a Jehova alakot azt ők használják ez vitathatatlan. A Jahve alak viszont sok hívőnek egyálatlán nem újdonság és tudják hogy mit jelent van hogy használják is csak közel sem olyan gyakran mint ahogyan azt a tanúk.

Volt is egy kérdés ami szerintem kapcsolódik ide.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

A tanúk az állítják hogy üldözik őket ami igaz is. De a Bibliában az áll hogy ha a mestert üldözték akkor a tanítványokat is üldözni fogják.

A Biblia szerint Jézusról tanúskodtak a tanítványok. ApCsel 1:8

Ő volt a mester. Sőt a Szanhedri megakarta tiltani nekik hogy betöltség ezzel a névvel Jeruzsálemet! A tanúk elismerik Jézus megváltói mivoltát, de vajon tanúskodnak róla úgy mint ahogyan az apostol a Jétus tanítványai? Ezt mindenki döntse el maga!

Milyen nevekkel is illetik a tanúkat? Pl. "Jehovisták" "Jehovák" "Őrtorony tanúk" stb.

De kérdem én ki az a személy amikor meghallja azt hogy Jehova tanúi akkor Jézus eszébe jut.

Pedig az első században ez egyáltalán nem így volt. Sőt!

Isten akarata szerint Jézus követőknek hívták a tanítványokat.

Cselekedetek 11:26 és miután megtalálta, elvitte Antiókiába. Így történt, hogy egy egész évig egybegyűltek velük a gyülekezetben, és igen nagy sokaságot tanítottak, és először Antiókiában volt, hogy a tanítványokat isteni gondviselés által keresztényeknek hívták.

"isteni gondviselés által"

És akkor még azt is meg kell említeni hogy mit is állít magáról Jézus. János 14:6

Ezzel szemben a tanúk azt tanítják hogy egy szervezethez kell tartozni.

Szerintem ez nem ugyan az azzal hogy kell egy gyülekezet amelyhez tartozhatunk. De ezt megint mindenki döntse el saját maga hogy két külön dologról van e szó.

2015. jún. 24. 19:57
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Vidiripi!

"Milyen nevekkel is illetik a tanúkat? Pl. "Jehovisták" "Jehovák" "Őrtorony tanúk" stb. De kérdem én ki az a személy amikor meghallja azt hogy Jehova tanúi akkor Jézus eszébe jut. Pedig az első században ez egyáltalán nem így volt. Sőt! Isten akarata szerint Jézus követőknek hívták a tanítványokat."

Nem attól lesz valaki keresztény, hogy minek hívják Őket az emberek! Vagy tudsz mutatni olyan verset, mely szerint Jézus igaz követőit az utolsó napokban keresztényeknek fogják hívni? A katolikusokat sokan keresztényeknek hívják, akkor Ők most keresztények? Nem, hiszen egy rakás üdvösségből kizáró tanítást tettek magukévá. Nem attól lesz valaki keresztény, hogy nagy többség kereszténynek ismeri el. (Mert hogy az sem igaz, hogy senki sem nevez minket kereszténynek, meg hogy senkinek sem jut eszébe rólunk Jézus, ez is csak a szokásos általánosító módszered!)

"És akkor még azt is meg kell említeni hogy mit is állít magáról Jézus. János 14:6 Ezzel szemben a tanúk azt tanítják hogy egy szervezethez kell tartozni. Szerintem ez nem ugyan az azzal hogy kell egy gyülekezet amelyhez tartozhatunk."

A tanúk azt tanítják, hogy Istennek ma is egyetlen népe van. És természetesen ezt tanítja a Biblia is, ezt számos Igerésszel alá tudom támasztani. A Biblia egyféle igazságot tanít, így az egymásnak ellentmondó tanokat valló keresztény felekezetek között is csak egy igaz létezhet.

Még hogy nem kell gyülekezethez tartoznunk... Dehogy nem kell! A Biblia pontosan arra tanít, hogy kell! Egy példa: "Ne hagyjatok fel egybegyűlésetekkel" mondja Pál a keresztényeknek.

"De ezt megint mindenki döntse el saját maga hogy két külön dologról van e szó."

Ne! Ne saját maga döntse el! Miért tanácsolsz ilyet? Eldönti azt a Biblia is, csak hagyni kell neki.

2015. jún. 28. 09:53
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

István35!

"Nem attól lesz valaki keresztény, hogy minek hívják Őket az emberek! Vagy tudsz mutatni olyan verset, mely szerint Jézus igaz követőit az utolsó napokban keresztényeknek fogják hívni?"

Igen ez így van de nem is ez a lényeg. Most más összefüggésben hoztam fel a dolgot.

"A katolikusokat sokan keresztényeknek hívják, akkor Ők most keresztények?"

Ezt azoktól kérdezd akik annak hívják őket. Nekem ők katolikusok. Nincs szorosabb kapcsolatom velük. De biztos hogy 99% egyetértenék veled.

"Nem attól lesz valaki keresztény, hogy nagy többség kereszténynek ismeri el. (Mert hogy az sem igaz, hogy senki sem nevez minket kereszténynek, meg hogy senkinek sem jut eszébe rólunk Jézus, ez is csak a szokásos általánosító módszered!)"

Nem attól lesz valaki Jehova tanúja hogy megkeresztelkedik! Akkor legyen általánosító módszer. Nem releváns! Nem kötözködni vagy provokálni akartam. De tudod mit ha te ezt hiszed akkor legyen neked a hited szerint. Nem érdekel!

Amit írtam azt magyarázatnak szántam arra a felvetésre hogy a tanúk szerint Jézus miatt vannak annyi támadásnak kitéve! Kiemelem "felvetés" és kiemelem "magyarázat"!

S még csak nem is a tanúknak szól az írás hanem a kérdés kiírójának!

"Még hogy nem kell gyülekezethez tartoznunk... Dehogy nem kell! A Biblia pontosan arra tanít, hogy kell!"

Egyet értek veled! Most biztos össze fogsz zavarodni hogy ez hogyan lehetséges. Olvasd el újra a 12. kommentemet és akkor majd rájössz! De gondolom annyi alázat már nem lesz benne d hogy elismerd tévedtél.

"Ne! Ne saját maga döntse el! Miért tanácsolsz ilyet? Eldönti azt a Biblia is, csak hagyni kell neki."

Te ezt nem értheted mert nincs szabad akaratod a tanúkat megfosztják a szabad akarattól és így ők már nem hozhatnak semmiféle döntést!

Szabad akarat hiányában ez nehéz is lenne!

Ugye jól gondolom?

2015. jún. 28. 12:22
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

"Még hogy nem kell gyülekezethez tartoznunk... Dehogy nem kell! A Biblia pontosan arra tanít, hogy kell!"

Egyet értek veled! Most biztos össze fogsz zavarodni hogy ez hogyan lehetséges. Olvasd el újra a 12. kommentemet és akkor majd rájössz! De gondolom annyi alázat már nem lesz benne d hogy elismerd tévedtél."

Nézzük mit írtál:

"Ezzel szemben a tanúk azt tanítják hogy egy szervezethez kell tartozni. Szerintem ez nem ugyan az azzal hogy kell egy gyülekezet amelyhez tartozhatunk."

Igazad van, tévedtem, fogalmam sincs, hogy tudtam ennyire félreolvasni, elnézést!

Viszont neki futok mégegyszer: a Biblia szerint nagyon is azt Jelenti, hogy kell egy szervezethez, helyesebben felekezethez tartoznunk, mivel az elsőszázadi keresztény gyülekezetek is egyetlen vallást képviseltek, egy hitben voltak. Ez pedig csak úgy lehetséges ma is, ha egyetlen felekezethez tartozunk.

"Te ezt nem értheted mert nincs szabad akaratod a tanúkat megfosztják a szabad akarattól és így ők már nem hozhatnak semmiféle döntést! Szabad akarat hiányában ez nehéz is lenne! Ugye jól gondolom?"

Nem! Nekem van szabad akaratom.

2015. jún. 29. 22:16
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Igazad van, tévedtem, fogalmam sincs, hogy tudtam ennyire félreolvasni, elnézést!"

Akkor most meg én tévedtem! De felejtsük el!

De lehet hogy azért át kellene venned a szolgálati iskola elős pontját! :D :D

"a Biblia szerint nagyon is azt Jelenti, hogy kell egy szervezethez,..."

Nem szervezethez kell tartozni!

2015. jún. 29. 22:53
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

"Nem szervezethez kell tartozni!"

Csak a szavakon lovagolsz, az elsőszázadi keresztények is valamilyen értelemben egy szervezet voltak, nem? Vagy te mit értesz szervezet alatt?

2015. jún. 30. 21:13
 18/20 anonim ***** válasza:
46%
egy zártkörűen működő részvénytársaságot. ha egy szervezet tagjai lettek volna, benne lenne a bibliában. te lovagolsz szavakon, olyat akarsz belemagyarázni a bibliába, ami nincs benne... de hajrá, gyerünk, tegyél hozzá a szentíráshoz, amennyit akarsz, nem az én bajom... ha neked jó, hogy magadat is átvered...
2015. jún. 30. 21:43
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

"egy zártkörűen működő részvénytársaságot."

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

De te egy hiteltelen ember vagy, nem veled szeretnék vitázni, mert te már többször bizonyítottad magadról, hogy nem vagy rá érdemes. A te célod csak az, hogy Jehova tanúi lejárasd, de nem korrekt érveléssel, hanem a hitehagyott blogok színvonalát megütő demagóg hazugságokkal!

A "bármelyik felekezetnél megtalálhatom az igazságot" nem krisztusi gondolkodás, de a "semelyik felekezethez sem kell tartoznom, hogy az igazságban legyek sem krisztusi gondolkodás."

„Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” (Gal. 3,28)

„És minden gyülekezetben ekképpen rendelkezem.” (1Kor 7,17)

„Azonképen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.” (Róm. 12,5)

„Egy a Test és egy a Lélek, mint ahogy hivatástok is egy reményre szól.” (Ef 4,4)

„Ám az Egyházban Isten némelyeket apostollá, másokat prófétává, ismét másokat tanítóvá tett. Adott csodatevő hatalmat, gyógyítóerőt, segítőkészséget, kormányzóképességet, különféle nyelvadományt.” (1Kor 12,28)

„Testvérek, Urunk, Jézus Krisztus nevére kérlek titeket, éljetek mindnyájan egyetértésben, ne szakadjatok pártokra , legyetek egyek ugyanabban a lelkületben, ugyanabban a felfogásban.” (1Kor 1,10)

Ezek az idézetek világosan mutatják, hogy az I. században a szent szellem vezetése alatt álló és különböző városban (pl. Róma, Filippi, Kolossé, Galata, stb.) lévő gyülekezetek ahhoz az egyetlen egyházhoz tartoztak, amely „Egyházban Isten némelyeket apostollá, másokat prófétává, ismét másokat tanítóvá tett.”

És nem egyházakról beszél, mint ahogy most van több száz egymásnak ellentmondó tanokat valló keresztény felekezet.Vajon amit a Baptistáknál tanítanak, az megegyezik azzal, mint amit mondjuk a reformátusoknál vagy a katolikusoknál?

Mert Pál azt írja: „És minden gyülekezetben ekképpen rendelkezem.” (1Kor 7,17. Tehát ami érvényes Filippiben, az Érvényes Kolosséban is.)

És aztán a Zsid. 10:25-ben ezen gyülekezetek tagjainak van írva, hogy ne hagyjanak fel az összegyülekezésükkel, ,,mint ahogy szokásuk némelyeknek hanem buzdítva egymást, annyival inkább amennyire látjátok közeledni ama napot"

Ezek tehát azt bizonyítják, hogy Istennek ma is van egy népe (mint ahogy volt már az Ószövetségben is és volt az elsőszázadban is), amelynek a követői Isten akaratát cselekszik és egy tanításban vannak (mivelhogy a szent szellem nem a szektásságot, hanem az egy testhez való tartozást munkálja), a többi mind hamis.

2015. júl. 1. 18:57
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

Jav.

A "bármelyik felekezetnél megtalálhatom az igazságot" nem krisztusi gondolkodás, de a "semelyik felekezethez sem kell tartoznom, hogy az igazságban legyek" sem krisztusi gondolkodás.

Csak az idéző jelet szúrtam el, elnézést!

2015. júl. 1. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!