Az iszlám elismeri Jézust és Mózest mint profétát?
Több helyen is utánanéztem, de nem igazán tudom értelmezni.
Tehát Allah az Isten, az ő küldötte Mohamed azaz Mohamed a próféta, de Isten azaz Allah küldöttje volt Jézus és Mózes is, ám Mohamed volt az utolsó próféta, ezért őt ismerik el????
Sajnálom, de teljesen belezavarodtam.
Köszönöm, 2 külnöbző válasz továbbra sem vagyok előrébb.
Esetleg egy harmadik?
2
Ne beszélj badarságot ..Jézust a legnagyobb prófétának tartja .Istennek nem ismeri el,de prófétaként igen.
És a kérdés az volt,hogy elismeri-é mint prófétát.
Jézust nem!
Mózest igen.
Jézust nem prófétának hanem inkább mesternek, tanítónak fogadják el.
Mózessel más a helyzet őt egyaránt elfogadják prófétának, zsidók, keresztények, muszulmánok.
# 7
De Jézust is elismeri prófétaként...
Így van. Az iszlám számos prófétát elismer, a nagy többségüket meg sem nevezi. Mohamed az utolsó próféta, tehát aki utána jött, az már nem lehet az. Csak hogy a legfontosabbakat említsük: Ádám, Ábrahám, Jézus, Mohamed.
A zsidó és a keresztény vallás prófétáit elismerik, de az iszlám szerint idővel - szándékosan vagy sem - a tanításaik elferdültek (pl. rossz fordítás miatt).
Itt egy lista:
"hivatalosan" elismerik, ha muszlimok beszélnek róla akkor álltalában Isah néven említik, viszont szerintük Jézusnak egész más története volt, mint a keresztények hiszik, többek között nem felszítették keresztre
persze meglehetősen gyakran találkozhatsz Jézust gyalázó muszlim megnyilvánulásokkal, ennek az oka nem az Iszlám hanem gyűlölet, ahoz persze a történelem során mindig elég volt az is, hogy valaki ugyan arról a dologról másképp gondolkodik mint a muszlimok, vagy az adott muszlim felekezet, dehát a barbár ember az vallástól függetlenül barbár módon viselkedik és "gondolkodik"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!