Szex és Ramadan. Napnyugta után szabad a szex?
Napkeltétől napnyugtáig se enni, se inni, se dohányozni, se kufircolni. A napnyugta a szexuális önmegtartóztatás alól is felment, vagy a Ramadan honapja alatt valóban tiltott a szex? Elsősorban hithű muszlimok válasza érdekel. Az "azt hiszem", "úgy tudom" nem segít, az iszlámot kritizálók pedig kíméljenek.
Köszönöm! :)
én nem vagyok muszlim, de ismerem a vallást, a napnyugta után szabad amiket nappal tilos volt, egyes muzulmán filozófusok szerint a nappal a böjt megtaróztatása éjjel a megtörése az erény, tehát pl erény közvetlenül a nap lenyugvása után enni
mások szerint éjjel sem helyes "tobzódni" de lehet élni a nappal tiltott dolgokkal, nyilván a szexualitás is ide tatozik
kiváncsi vagyok ide is jönnek e az ateisták kötekedni, vagy csak a saját kultúrkörüket nem tudják tiszteletben tartani, illetve civilizáltan kritizálni
1. kicsit félreinfoztak.
A Ramadán idején nap keltétől nap nyugtáig nem szabad enni és inni.
1 hónapig a szex tilos és a férfiak elvileg semmit nem dolgozhatnak 1 hónapon keresztül, akár éjjel van, akár nappal.
"a férfiak elvileg semmit nem dolgozhatnak 1 hónapon keresztül, akár éjjel van, akár nappal"
Ez azért elég érdekes elképzelés, én voltam iszlám országban Ramadánkor, és biztosíthatlak, hogy az útépítő munkásoktól kezdve a pincéreken keresztül a biztonsági őrökig mindenki dolgozott. De ha csak józan ésszel belegondolsz, baromság lenne egy ilyen előírás.
Amúgy szabad szexelni ramadánkor napnyugta után.
"Allah Says in the Holy Quran Chapter 2 Surah Baqarah verse 187:
187 Permitted to you on the night of the fasts is the approach to your wives."
bocsánat hogy közbeszólok, hithű muszlimok nem akarnak a te kérdéseddel foglalkozni, mert egyenesen provokálod őket hogy a szexre gondoljanak és bolondok lennének böjt alatt erre gondolni. ez nem olyan, mint a katolikusok böjtje, hogy tudom hogy van, de nem érdekel.
Másik. Nem napkeltétől kell böjtölni, hanem hajnalhasadától, ami ma pl 1:40kor volt, napfelkelte meg 4:50körül van. Szóval ide azért kitartás kell, erő, puhányoknak ez nem való. Erőfeszítés.
Szerinted, ha belegondolsz, kedves Kérdező, ha enni inni nem szabad akkor mást ------t lehet? .... Ezért írta az egyik kérdező hogy provokáció amit kiírtál. Vagy csak szimplán tudatlan vagy? ... És nem, este már nem tiltott. Böjttörés utántól.
miért provokáció? nem értem :/
egy hónap? nem töri ez meg a gazdaságot? vagy kéne de nem tartják be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!