Megfigyeltem, hogy a tanúk előszeretettel alkalmazzák ezt a szót: "hitehagyott". Milyen az, aki hitehagyott? Van-e bibliai példa a hitehagyásra?
én hiszek abban, hogy Jézust a Teremtő feltámasztotta, és szoktam is erről beszélni másoknak, nem érzem hitehagyottnak magam azért, mert úgy gondolom, Jézus váltsága mindenkire kiterjed, mivel "ki nem érdemelt kedvesség", így mindenki méltatlan rá, de pont ezért kegyelem. úgy érzem, nem vagyok hitehagyott, mert megfelelek ennek:
Mert ha nyilvánosan hirdeted azt a ’saját szádban levő szót’, hogy Jézus Úr, és szívedben hitet gyakorolsz abban, hogy az Isten feltámasztotta őt a halottak közül, megmentésben részesülsz. 10 Az ember ugyanis a szívével gyakorol hitet az igazságosságra, de a szájával tesz nyilvános kijelentést a megmentésre. miért mondják hát rám a tanúk, hogy hitehagyott vagyok? honnan szednek ilyeneket? ki tanítja nekik ezt? lehet-e ez ellen jogilag fellépni?
Akkor pontosítsunk, oké? A egyoldalú tájékoztatás mestereitől ugyanis nem várhatunk hiteles tájékoztatást.
"Miből fedezik Jehova Tanúi a tevékenységükkel járó költségeket?
A korai keresztényekhez hasonlóan önkéntes adományokból (2Kor 8:12; 9:7). Összejöveteleiken soha sincsenek gyűjtések, és nem kéregetnek a nyilvánosságtól. Az érdeklődő személyektől kapott bármilyen adományt a Tanúk által végzett világméretű bibliai oktatómunka előmozdítására használják.
A Tanúkat nem fizetik a házról házra végzett munkájukért vagy a bibliai irodalom utcai terjesztéséért. Az Isten és az embertársaik iránt érzett szeretetük indítja őket arra, hogy elmondják felebarátaiknak, hogy mi mindenről gondoskodik Isten szeretettel az emberiség számára.
A Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, a Jehova Tanúi által használt törvényes vallási testület beiktatására 1884-ben került sor az amerikai Pennsylvaniai Szövetségi Állam nonprofit társasági törvényével összhangban. Így a törvény alapján nem is lehet nyereségre törekvő vállalkozás, és a valóságban sem az, valamint egyes személyek sem jutnak haszonhoz általa. Alapszabálya kijelenti: „Sem a tagság, sem az elnökség vagy a tisztviselői javára, sem mellékesen, sem más módon nem célja az anyagi nyereség vagy a profitszerzés.”"
(Érveljünk könyv.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!