Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek van igaza, a Jehova...

Roland G. kérdése:

Kinek van igaza, a Jehova tanúinak, vagy Jézus Krisztust középpontba helyezve, őróla tanúskodó hívőknek?

Figyelt kérdés

Jézus ezt mondta:~..és lesztek NEKEM tanúim...~Apcsel 1:8

Az Újszövetségben élők Jézus Krisztusról tanúskodnak elsősorban,nem pedig JHWH -ról!

2015. jún. 15. 21:48
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
ok, mariann. nézted a mostani jwtvt? tuti. emlékszel, hol használták elősször a Jehova nevet? és emlékszel, hogy MIÉRT? nagyon érdekes magyarázatot adott a műsorvezető. azt mondta, hogy habár tudta, hogy a Jhve név sokkal közelebb áll a valósághoz, a Jehova nevet használta, MERT AZ JOBBAN TETSZETT AZ EMBEREKNEK. kedves mariann, én roppant bűnös ember vagyok, nem csoda, hogy rögtön beugrott egy írásszöveg, amikor ezt a magyarázatot meghallottam. "csiklandoztatják a fülüket" ez ugrott be. hidd el, a Teremtő pontosan tudja, ki szól hozzá. Ő azzá válik, amivé akar, Ő azzá válik, amivé kell. ha a gyermeked szólít, és izgalmában, zavarában, egyéb okok miatt rosszul mondja a neved, te nem segítenél rajta? ne légy farizeus, mariann, az nem vezet sehova. legyél olyan, aki nem akad fel apróságokan, de kiáll a biblia tanítása mellett. ha adhatok egy tanácsot, lapozd fel a függeléket Isten nevénél, és nézd meg, hogy hány bekezdésen keresztül beszél arrol, hogy hogy an ÁLLÍTOTTÁK VISSZA Isten nevét a héber iratokba, majd nézd meg az utolsó, kurta bekezdést, ami a görög iratokban van, és olvasd el, hogy a zrt beismeri, hogy BETETTÉK a görög iratokba Isten nevét. a revideált részletezi, hogyan. Jézus soha nem használta a Jehova nevet, mert azt csaka főpap mondhatta ki a szentek szentjében évente egyszer. ha használta volna, azonnal megkövezték volna. az újszövetségben egyetlenegyszer sincs benne Isten neve, csak négy "hallelujah". a zrt visszafordította a görögöt héberre, hogy a küriosz adonáj legyen, és az adonájt Jehovaként fordíthassák angolra. ha nem fordítják vissza héberre a görögöt, indokolhatatlan a Jehova név. az meg, hogy elősször visszafordították héberre, egyértelműen jelzi az akaratot, hogy ők mindenképp ott akarták látni ezt a nevet, mégha az eredeti írásokban nincs is benne. ez pedig nagy hiba. nem szerintem, hanem a biblia szerint. a legjobb szándékkal írtam ezt le neked, mert látom, érzem az írásaidon, hogy megvan benned a tűz. remélem, ez a szeretet lángja, és nem a vak hité.
2015. jún. 17. 18:56
 32/32 anonim ***** válasza:

Kedves Mariann! Ne manipulálj! Engem nem a te lelkiismereted szerint fog Isten megítélni, hanem a sajátom szerint. Amit ti, jehovisták tesztek, azzal nem megszentelitek Isten nevét, hanem ellenkezőleg, lejáratjátok. Úgy emlegetitek, mint egy hétköznapi dolgot, úgy hivatkoztok rá, mintha a spájzotokban lenne befőttesüvegben. Isten nevét emlegetitek, anélkül, hogy hitelesen be tudnátok mutatni Őt, és ezzel a név inflálódásához járultok hozzá, és legalább annyira vonatkozik rátok Pál apostol megállapítása, mint a korabeli farizeusokra, és más vallásos emberekre: Az Istennek neve miattatok káromoltatik a hitetlenek között.

Amúgy sokan mások is jehovistákként emlegetnek titeket. Ez van. Minket sem úgy hívnak, ahogyan mi szeretnénk. Meggyőződésem, hogy Istent nem zavarja, a jehovista megnevezés, ha pedig mégis zavarná, akkor van módja rá, hogy ezt tudassa velem, de még nem tette. Titeket zavar.

2015. jún. 17. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!