Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vam köztetek ex Jahova Tanúja?

Vam köztetek ex Jahova Tanúja?

Figyelt kérdés

Van köztetek ex Jehova Tanúja, aki merne beszélni? ÉS HANGSÚLYOZOM, HOGY AZT ÍRTAM, HOGY EX..ÉS NEM AZT HOGY MOSTANI

KÖSZIKE

2015. jún. 15. 20:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Amit még elfelejtettem leírni.

Félnek egymástól ezt tudnod kell.

Legalábbis erre én így emlékszem, nagyon szoros kell legyen egy kapcsolat két tanú között, hogy olyasmiről beszélgessenek ami esetleg rossz hírt hoz a szervezetre.

Tehát a gyülekezetben mindenki a "Vendetta" maszkot viseli, de ez csak akkor és ott.

Én mai napig nem tudom, hogy ki árult be engem, de minden bizonnyal egy rokonom akinek anyám elmondhatta a "próblémáját".

Érted kedves kérdező, ők még maguk között is félelemben élnek és stresszben.

Volt egy ember aki persze méghozzá felfigyázó is volt, én magam töbször láttam reggel korán kijönni a sarki kocsmából.

Figyelem, nem azt mondom, hogy láttam inni, hanem azt, hogy jött ki a kocsmából, de soha nem mondtam el még anyámnak sem.

Ők is emberek, csak jobbaknak akarnak látszani.

Hogy mondjak valami jót is :D szerettem a bulikat, persze ott nem volt pia meg semmi hasonló, a zene is meg volt szabva, hogy mi lehet és mi nem, és mindig volt vellünk felvigyázó is, tehát nem lehetett akármit csinálni. De azért van néhány szép emlékem is...de csak ennyi.

2015. jún. 15. 22:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
bizony, az emberektől való félelem csapda... ez nem a legboldogabb nép a világon, hanem az a nép, amelyik kényszerből a legboldogabbnak tetteti magát... szeretet? 1-2-3-4-5 emberen ez valóban látszik közöttük... mint minden MÁS vallású embereken is. most komolyan: van még valahol ilyen a világon, hogy egy zártkörűen működő részvénytársaság 500 részvényese irányítana egy vallást? aki tud hasonlóról, írja meg, utánnanézek.
2015. jún. 15. 23:07
 13/17 anonim ***** válasza:
50%
kemény történet, Istan áldjon titeket
2015. jún. 15. 23:30
 14/17 anonim ***** válasza:
46%
Őszinte elismerésem nektek kedves válaszolók.Engem is be akartak csalogatni ebbe a szervezetbe,de amikor láttam mi folyik ott,nem álltam kötélnek.Azóta akik addig tele szájjal mosolyogtak rám,most elforditják a fejüket.Igen,minden igy van ahogy leirtátok,sajnos.
2015. jún. 16. 07:11
 15/17 anonim ***** válasza:
46%
sajnos... sokaknak van szemük, de nem látnak, van fülük, de nem hallanak... a minap beszéltem egy tanú nővel... azt állította, hogy sokkal olcsóbb a csepeli terem, mintha a lakóhelyükhöz közeli stadiont bérelnének. a bökkenő az, hogy ez nem így van. sokan csak felálnak, amikor bejelentik az összegeket, hogy mennyi is a költség. egy stadion bérlése manapság feleannyiba kerül, mint a saját kongresszusi termüké... kiváncsi vagyok, a vatikánban ferenc pápa, vagy valamelyik diakónus, püspök, feláll-e, és bejeelentik-e, hogy a térnek és a bazilikának a bérlése, illetve az egyéb költségek ennyibe és ennyibe kerültek, és világosan megjelüölt adományládák találhatóak 10 méterenként, és hogy a költségek a ti adományaitokból kerülnek fizetésre... szerintem más vallásokban ilyen nincs, csak a zrt által vezetettnél. vagy van? énmég nem láttam máshol ekkora pofátlanságot...
2015. jún. 16. 08:52
 16/17 A kérdező kommentje:

Én is voltam egy hasonló "szervezetben" én is évekig hangoztattam, hogy csak a miénk az igazai, meg, akik ide nem jönnek azok a pokolban fognak rohadni. Meg huu de nagy teológiai csatákat vívtam.....aztán megtértem :-))))

Lecsillapodtam és így kivülről nézve szörnyű ember lehettem. Minden "világi" kapcsolatomat leépítettem, mert ez volt a "trendi", szüleimtől elhidegültem, mert dajmón van bennük, ja nem is hanem LÉGIÓ.

Öcsém mekkora marha voltam, de megideológizáltam, hogy azért támadnak engem, mert Jézust is támadták....ATYa ég.

De hiányzik egy valamirevaló közösség, egy olyan közösség, ahol Isten munkálkodik nem a belterjesség, ahol a valós szeretet munkálkodik és nem a pásztori tekintály vagy a különböző teológiai magyarázatok. Keresem, keresem de sajna még enm tudom, hogy hol van

2015. jún. 16. 10:22
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Másfél évig jártam Jehova tanúi közé rendszeresen! Tanulmányoztam is velük! De nem voltam a szervezet tagja.

Alátámasztom én is azt hogy "félnek" egymástól!

Illetve attól hogy az egyik testvérük elárulja őket a véneknek! S nem az erkölcsi veselkedésük miatt.

"Én mai napig nem tudom, hogy ki árult be engem, de minden bizonnyal egy rokonom akinek anyám elmondhatta a "próblémáját"."

Pedig....Máté 18:15

2015. jún. 22. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!