Van köztetek Baptista?
Nem muszáj pont baptistákhoz fordulni. Én keresztény vagyok és szerintem testvéreket találhatsz pünkösdi vagy hit gyülis felekezetben is. Én nem tartozom egyikhez sem, egy egyszerű keresztény gyülekezetbe járok. Az a lényeg, hogy ahol ketten vagy hárman (vagy többen) összegyűlnek Jézus nevében, Ő ott van közöttük (Máté 18,20).
Továbbá, ha az a gondod, hogy világi életet élsz, akkor egyszerűen csak kezd el olvasni Jézus szavait (Máté, Márk, Lukács és János evangéliumai) és tartsd meg azokat. Add át az Úrnak az életed és bízd Rá. Isten egyátalán nem vár el tőlünk sokat, csak annyit, hogy nyissuk ki teljesen a szívünket Jézus előtt. A többit majd Ő rendezi :)
Imádkozz Hozzá, hívd az életedbe és a szívedbe Őt. Ne próbálj meg túlbonyolítani semmit sem. Legyél egyszerű és őszinte.
Kérdező, ebből ne csinálj nagy ügyet, hogy cigizel, én is cigiztem. Sokszor próbáltam már leszokni, de saját erőmből nem tudtam, aztán az Úr megszabadított belőle. Ez nem a mi teljesítményünktől függ. Nem mehetünk úgy oda Istenhez, hogy "ebből és ebből most szabadíts meg Uram!"
Mindennek rendelt ideje van (Prédikátor 3,1), majd akkor megszabadít az Úr, amikor Isten is úgy akarja. Majd megszabadít úgy és akkor, ahogyan Ő azt eltervezte. Isten nem egy kegyetlen diktátor és tőlünk is elvárja azt, hogy ne legyünk erőszakoskodók.
Ismered amúgy az Urat személyesen, mint megváltódat?
Szerintem nincs is más dolgod, mint hogy teljes szívedet kinyitva hívd Jézust az életedbe. Mond el imában, valld meg, hogy "Jézus, hiszem, hogy Te vagy az Isten Fia, hiszem, hogy meghaltál értem a kereszten, hiszem, hogy eltemettek téged és hiszem, hogy a mennyei Apa, az Isten feltámasztott Téged a halálból és hiszem, hogy most ott ülsz az Ő jobbján. Megvallom, hogy bűnös vagyok, kérlek költözz a szívembe, kérlek jöjj az életembe és bocsásd meg a vétkeimet."
Isten szeret téged, fordulj hozzá bizalommal.
A Bibliát most is elkezdheted olvasni, ha esetleg nem lenne meg, akkor itt interneten is tudod olvasni:
Telefonra is vannak Bibliák...
Gyülekezet keresésben is tudok segíteni, ha Cegléd környékén laksz esetleg. Majd lesz valahogy ne aggódj :)
Kedves Kérdező!
Bár én Református vagyok, de ha egy Baptista közösségben találtad meg a helyed, valószínűleg jó helyen vagy ott.
A legfontosabb azt megértened, hogy Jézus Krisztus helyetted, érted, és miattad halt meg.
(Persze másokért is, de személyesen érted is.)
Azaz a Te bűneid büntetését is átvállalta a kereszten.
És ez akkor lesz érvényes rád is, ha elfogadod személyes megváltódnak.
A bűn kérdéséről a legfontosabbak:
1. Tudni kell; hogyha Isten valamit bűnnek minősít; azt nem azért teszi, hogy elvegyen tőlünk valamit. Hanem azért mert jól tudja (nálunk jobban), hogy mi szolgálja a javunkat. Ezért érdemes parancsait akkor is követni, ha az pillanatnyilag nehéznek vagy kényelmetlennek tűnik.
2. Bár bűneinkből való szabadulást nekünk is akarnunk kell, nem a magunk erejéből kell tőlük megszabadulnunk, Krisztus szabadít meg abból.
3. Ha mégis bűnt követünk bátran mehetünk Krisztushoz újra bűnbocsánatért. De Krisztus szabadításában az a legcsodálatosabb, hogy sokszor már nem is vágyunk bűnös élvezetekre. Valóban megszabadított emberként örömmel és hálaadással engedelmeskedünk Istennek.
És Krisztus feltámadása is a mi üdvösségünk biztosítéka.
Persze, lehet kérdezni: Miért lovagolok ennyit a bűn kérdésén?
Azért, mert az embert bűnei választják el Istentől, ezért nincs személyes kapcsolata Vele (megtéréséig)!
Bűn alatt itt az ÚR által bűnnek mondott dolgokat értem;
nem az állami értelemben vett köztörvényes bűncselekményt,
hiszen azt a legtöbben nem követünk el soha;
de Isten törvénye ellen számtalanszor vétkezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!