Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek érezhet így...

Szerintetek érezhet így valaki, aki hisz Istenben?

Figyelt kérdés

Ma láttam a Nők Lapjában, azaz az internetes oldalon ezt a cikket. Az iromány első fele, ami megfogott, mert mintha épp rólam írtak volna. Hiszek Istenben, de nem vágyakozok semmiféle hagyományos értelemben vett kapcsolattartáshoz vele,tehát templomba egyáltalán nem járok, a Mai Igét olvasom, de a Bibliát soha és ha valami "bűnre" készülök, azt sem szoktam isteni szempontból értékelni. Lehet, hogy akkor egyáltalán nem is hiszek? Vagy így nem is ér semmit a hitem?

[link]

2015. jún. 15. 16:02
 1/5 anonim ***** válasza:
ez maximum kedződő hit, elhinni azt hogy Isten létezik, nem azonos azzal ,hogy hinni benne, sok nyelvben ez két külön szó, pl az angolban is: belive - faith
2015. jún. 15. 16:33
 2/5 anonim ***** válasza:

szia

Jézus példájából s tanításából valamint a teljes rás ismeretében a kapcsolat tartás Istennel elengedhetetlen ahhoz, hogy megismerd Őt és így tudd mit kell tenned, hogy elfogadható állapotban legyél vele, és megmentésben részesülj.

Mert ellenben sok Biblia versnek és Jézus és egyébb Prótéták tanításainak semmi értelme nem lenne és felesleges lett volna fárdozniuk annak leirásával.

Mr pedig Istent a szaván keresztül lehet megismerni. s Jézus az örök élet egyik fő feltételének az Ismeret szerzést hangoztatta a Főpapi imájában.

a hit ismeret által van, és az ismeret cselekedetekre késztet.

ha nem ismered Isten szavát, nem tudod ki a Teremtő mi a szándéka, mit miért tett vagy tesz, mit vár el egyénenként az embertől, stb

ennek hiányában mi alapján akarsz neki tetsző életet élni.

ellenben úgy találtatsz mint a következő versben leirt személyek:

(Jakab 2:19, 20) 19 Ugye hiszed, hogy e g y Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és reszketnek. 20 De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hit cselekedetek nélkül tétlen?

a hit magáben egyenlő a semmivel, az rdög és a Démonai is hiszik de nem úgy élnek van okuk félni

2015. jún. 15. 16:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem kellene "aggódnod", hogy akkor nem hiszel. :)

Hinni mindenki hisz, és nincs olyan "nem is hiszek".

Ha boldog szeretnél lenni, akkor már hiszel, mivel ebben a cikkben is, erről szól a történet, hogy hogyan lehet megtalálni az Istent, a mindennapi életünk során. Mert észrevétlenül mindenhol ott van, ahol közel engedjük, netán beengedjük a lelkünkbe.

Ha ez megtörténik, akkor boldogok vagyunk, amelyet nem szabad összekeverni a bódultsággal.

Nagyon is sokat ér a hited, tök mindegy milyen kicsi, vagy satnya, de ha valódi hit, akkor ahogyan egy virágnak is a magja, a napsugár melegségének hatására, felnő és termést is fog hozni.

2015. jún. 16. 11:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a második kicsit megijesztett, de talán kellett is, mert tényleg csak egyhelyben topogtam Isten-ügyben. Lehet, hogy másnak is így kezdődik, csak halad is valahová, igyekszem én is legalább lelki téren közelebb kerülni hozzá, azt hiszem, a templombajárás nálam nehéz dió lesz.
2015. jún. 16. 20:37
 5/5 anonim ***** válasza:
A sztori jó, ami megjelenik a linken keresztül. Én is egy kicsit visszaemlékeztem milyen is volt mikor én is elkezdtem keresni Istent. Monoton és üres volt az élet Isten nélkül.(most, hogy így visszanézek). Én is sokáig csak messziről szemléltem Őt(persze, ha bajba kerültem, nagyon szerettem volna a közelembe tudni), most látom, minél közelebb vagyok Hozzá, az életem annál inkább kezd ÉLETTÉ válni. Ne add fel te se azt, hogy közeledj Felé. Keresd Őt! Nem mindig fogod érteni mit miért tesz vagy mond, de nincs annál jobb dolog az életbe, mind az ha Ő a közelünkbe van. Ha nem szeretsz templomba járni keress egy gyülekezetet, közösséget ahol azt tapasztalod, hogy ott jobban megismered Istent és ahol segítenek közelebb kerülni Hozzá. Ez az Út nem olyan könnyű(a bűnnel szemben harcolni kell, mert kifosztja és rombolja az Életet), de teljes mértékbe megéri rajta járni, főleg ha a jutalomra gondolunk ami a célban vár ránk. Tudom, hogy te kitartó vagy és azt is tudom, hogy helyesen fogsz dönteni. Sok erőt és hitet kívánok neked. :))
2015. jún. 16. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!