Ennyire pocsék hely lenne a menyország?
Ez a földi élet úgy ahogy van, pocsék. Isten szemmel láthatóan a gonoszokat segíti, az erkölcsös életet élni próbáló embereket pedig eltiporja.
Ha nincs itt az életben egy szemernyi maradéktalan boldogság sem, akkor elég egyetlen boldog perc a túlvilágon, hogy túltegyen ezen az itteni életen. De akkor viszont a menyország csak annyival több a földi élettől, hogy megkapjuk azt, amit itt a földön megtagadnak tőlünk. Nem sokkal több.
Van értelme egy ilyen apró plusszért végigszenvedni egy egész életet mosolyogva?
Ne áltasd magad. Se isten, se mennyország nincs. Amikor meghalsz akkor ugyanaz lesz mint születésed előtt, vagyis semmi.
Akkor kapod meg amit akarsz, ha teszel is érte. Ne hidd el a tündérmeséket. Ha nem csinálsz semmit, akkor bizony nem fog az öledbe hullani semmi és akkor szenvedhetsz.
"szerintem nem pocsék a földi élet, én alapvetően jól érzem magam így is, keresztény vagyok, de meglehetősen ritkán jut eszembe a mennyország"
Akkor menjél betonozni 40 fokban egy egész nyarat és utána beszélhetünk újra a dologról.
Kérdező, neked valaki bemesélte, hogy van sültgalamb. Van. Ha megfogod és megsütöd. Különben nincs.
Az életben pontosan annyi a boldogság, amennyit teremtesz magadnak. Akik azt mondják, semmi sincs, nem is tettek érte semmit.
Csak az életet végigélni van értelme. Hogy szenvedve-e, vagy boldogan, az tőled függ.
Nem tudom megérteni, hogy egyesek miért egyből sültgalambról meg tenni kéne dolgokról mesélnek, amint előkerül a szenvedés miértje? Hol beszéltem én hasonlókról? Ha meg nem említettem ilyent, akkor meg mit trollkodtok?
Konkrétan az van, hogy elveszítettem a fizetésem 1/6-át (egy darab bankóban, úgyhogy sejthetitek, hogy nem lehetett túl nagy az a fizetés). Na most a tanítás ugye az, hogy tűrj békességgel, mert majd az életed után visszakapod sokszorosan, bla bla bla.
De mi garantálja, hogy jobb lesz? Mert a mai élethez képest kb m3g a pokol is jobb helynek tűnik. Pontosabban kevés is elég, hogy jobbnak tűnjön.
Én nem a sült galambot várom! Ilyent csak a beképzelt taknyosok tudnak mondani, akik apuci pénzéből szépen elvegetálnak, de a munkáról annyi fogalmuk sincs, mit tyúknak az abcről. Engem az zavar, mikor a kínkeservesen összekapargatott, összegürizett kevés is eltűnik a semmiben, veszélybe sodorva.a mindennapi létfenttartást is
A mennyországban majd állandóan érezheted Isten szeretetét.
Ha hiszed és elfogadod a megváltást ajándékként.
Valójában azért ilyen 'pocsék' mert jelenleg Sátán uralkodik a föld felett. Egy kis ideig még megengedi Isten, de nemsokára újból Isten fog a föld felett uralkodni és megváltozik minden. Szerintem még így is élvezhető ez az élet, csak pozitívan kell hozzáállni.
"A rossz hír: a boldogságnak nincs kulcsa A jó hír: az ajtó nincs bezárva."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!