Jézus Krisztus hányszor kötötte a megbocsájtást feltételekhez?
Gondolok itt a Jehova Tanúira, mert ők az egyedüli vallási szervezet akik feltételekhez kötik a megbocsájtás törvényét, és ami kihat minden egyes hívére nemcsak magára az egyházra.
Jézus soha!!!!! - nem kért ilyent, sőt el is ítélte az ilyen törvényeket.
"Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.
Legyetek azért irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas.
Ne ítéljetek és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok és nem kárhoztattok; megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik;
Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, a melylyel ti mértek."
(Luk.6:35-38)
És ezt nem én mondom hanem a Biblia.
Ti mit tesztek a kiközösíttettekkel? Azt amit mond Jézus?
Nem hinném! :)
Persze tudom, ti azt mondjátok, hogy ti nem ítélitek el és nem haragusztok rá, csak nem beszéltek vele.
De ha kérne egy kiközősített egy kenyérre való pénzt vajon adnátok neki? :)
Kétlem...
Azt, hogy valik ott hagyja a vallást, vagy például olyan életre adja magát ami távol áll a keresztény élettől, az az ő prívát ügye, nem nekem kell elitélnem azért amit tesz.
Ez nem azt jelenti, hogy én egyetértek azzal az életstilussával amit folytat hanem egyszerúen annyit, hogy szeretem és segítek rajta amiben tudok, és nem fordittok neki hátat.
Nálatok ez pont fordítva van, ha valaki elcsúszik akkor annak annyi mert mindenki hátat fórdít neki és senki sem áll mellette, hogy megpróbáljon segíteni rajta.
Vagyis magyarán mondva, minden testvér el ÍTÉLI!!!
Jézus a törvényt betőltőtte,
és ha ez a történet valós lenne, és megbocsátott volna az asszonynak, akkor felülirta volna Isten törvényét
már pedig amig élt alárendete Jehova törvényének és alaplvének magát.
a halála után lett némely Mózesi törvény eltörölve ár az alapelvek megmaradtak,
ezt a történetet a zsidók találták ki, hogy Jézust törvény megszegésével vádolják, s ezt mindenki tudja aki ismeri a referenciákat
Pétert nem feszítettek meg.ő a meny kapujának őrzője.
Jézus tanítványai közül senkit sem öltek meg,csak Júdás akasztotta föl magát.
a fejel lefelé kereszt azért isten tagadás ilt sátán jele.
mert Jézus kereszt általi halált halt a bűneinkért.
Jézusnak megvolt a hatalma arra is hogy megbocsátást adhasson.
mivel isten erre is föl hatalmazta.
és íme az ember fia ott fog ülni atya jobbján,s ítélkezik atyával élő és lelkek közt.
"Jézus tanítványai közül senkit sem öltek meg,csak Júdás akasztotta föl magát."
Nézz utána kérlek, János evangélistán kívül az összes kínhalált halt, többek között keresztre feszítették őket.
Közülük csak 2 tűnik ki, az egyik András, akit egy X alakú kereszten feszítettek meg, azóta is András keresztnek hívják, illetve Péter, akit fejjel lefelé feszítettek meg.
János evangélista pedig úgy halt meg, hogy egy éjjel elbúcsúzott tanítványaitól, majd kiment a sírhoz, melyet neki ástak, mikor kiértek a sírgödörhöz a tanítványok azt telve találták illatos rózsával. Jánost pedig sehol nem találták. A tanítványok innen tudták, hogy maga Jézus emelte fel őt a mennybe, és nem halt fizikai halált.
---
Anonymus
Jézusnem írta fölül Isten törvényét, amikor azt mondta: természetesen fiúk, kezdje az, aki bűntelen. egyáltalán nem. emlékszel dávidra? megkívánt egy férjes asszonyt, és megölette a férjét, miután lefeküdt a nővel. a törvény szerint halált érdemelt. mit tett Isten? ugyanazt, amit Jézusa parázna nővel: megbocsájtott neki, mert látta a szívében a megbánást.
" Menjetek hát, és tanuljátok meg, mit jelent ez: »Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot.« Mert nem azért jöttem, hogy az igazságosakat, hanem hogy a bűnösöket hívjam.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!