Egyetértetek ezzel? Szerintetek igaz? És ha igen, hol történik ilyen?
Persze Magyarországon nem, de...
Teljesedik ez a bibliai prófécia Jehova Tanúin?
" Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak;" János 15,20
Máté 10:22 És gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt,...
tisztázzuk jehova tanúit soha semmilyen körülmények között nem Jézus neve miatt üldözik, őket nem éri ilyen üldözés, hiszen nem keresztények, akárhogy hazudnak ,akárhogy írják át a szentírást.
De hogy válaszoljak, régen volt ilyen a náci németországban, mivel mindenkit aki nem volt hajlandó beállni a sorba elkergettek vagy kivégeztek.
Egyes országokban járt nekik börtönbüntetés mert elutasították a sorkatonaságot, de ez eléggé határeset.
Afrikában volt még évtizedekkel ezelőtt, hogy egy rezsim kényszeríteni igyekezett mindenkit ,hogy belépjen a pártjukba, ezt többek között jehova tanúi is elutasították, ezért többek között őket is üldözték fegyveresen.
Afrika szerte ma is léteznek fegyveres muzulmán csoportok amik minden nem muzulmán, illetve nem szunnita muzulmánra előszeretettel rálőnek, nyilván ez egyes esetekben lehet egy tanú is, ettól függően persze az adott területen hányan élnek ha élnek egyáltalán. De ez megintcsak nem a kifejezett Jehova tanúi elleni üldözés.
tehát úgy igazán ténylegesen csak a nácik üldözték őket, persze közel sem akkora erőbedobással mint a zsidókat, kommunistákat vagy ellenálló katolikusokat
Mint ahogy a Jehova is egy szép nép, a Jézus is csak egy szép név és semmi több. Nincs a Jehova név alatt sem, felett.
Két dolog miatt üldözhetik a keresztényeket.
a.) Azért, mert keresztény a rangjuk egyesek szerint.
b.) Keresztényként viselkednek, ami az aktuális hatalomnak nem tetszik.
Asperriumussal értek egyet!
A keresztényeket JÉZUS nevéért üldözik, hiszen ők JÉZUS követői.
Ti pedig "Jehova" tanúi vagytok.
Nem keresztények- vagyis Krisztus követők. A nevetek is más: "Jehova tanúi"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!