Mit gondoltok erről a mondatról?
"Minden emberről, akit megöltem, azt gondolom, hogy gonosz volt. Ha majd Isten színe elé kerülök, sok dolgot számon kérhet rajtam, de az biztos, hogy nem lesz közte egyetlenegy általam megölt ember ügye sem"
-Chris Kyle-
Kyle az amerikai haditengerészet különleges egységénél szolgált mesterlövészként. Az apja pap volt és ő is vallásos embernek tartotta magát. 2009-ig Irakban szolgált és saját bevallása szerint 225 ember életét vette el, de hivatalosan a kormány "csak" 160 embert ismer el. [link]
Igazat adtok neki vagy elítélitek őt?
Én is voltam katona és valahogy olyan "szerencsém" volt, hogy 1989 December Karácsonyában fegyvert kellett fognom embertársaim ellen mert besorolt katona voltam a román "forradalom" ideje alatt Bukaresttől 100 km-re.
Tudom, hogy löttem embert, nem tudom hogy hányat mert ahova lőttem onnan már nem lőttek vissza többet, hogy öltem e azt nem tudom és nem is fogom megtudni soha ebben az életben csak akkor amikor Isten elé állok majd.
Szerencsére csak egy napig büszkélkedhetek azzal, hogy részt vettem a "forradalomba" mert második nap hajnal 3-kor engem is találat ért és korházba kerültem leszerelésemig.
Akkor amolyan séma keresztény voltam, ma már tudom, hogy bűnt követtem el de reménykedem, hogy Isten majd megbocsájtja akkori tudatlanságomat.
Én nem ítélem el mert tudom,vagy legalábbis részben átérzem annak az embernek a lelki világát, még akkor is ha ő azzal vigasztalja magát amivel vigasztalja.
Persze nem vagyunk egyformák, de nekem rengeteg álmatlan éjszakám volt és van még ma is néha mert akkor láttam amit láttam és az ilyesmit nem könnyü elfeledni.
Isten majd eldönti, hogy ki ki mit érdemel.
A legborzasztóbb emlékem édesanyám arca amikor meglátott a korházban, de mit érezhetett át az az anya akinek lehet, hogy pont én öltem meg a gyerekét...
szia
Jézus azt mondta, hogy a követőit a szeretről fogják megsmerni
ai azt jelenti, hogy ez a szeretet nem nacionalista, és semmilyen emberi érdekek miatt nem alkuszik meg,
(Máté 26:52) 52 Jézus akkor így szólt hozzá: „Tedd vissza kardodat a helyére, mert mindazok, akik kardot fognak, kard által vesznek el.
Az itéljezés a Teremtő a saját hatalmába helyezte.
ennél fogva egy keresztén nem olthat ki ember életet semmilyen oknál fogva, mert akkor felülbirálja az Istent, és "elveszi" azt a jogot Istentől, ami nem illeti meg
egy keresztény nem folyik bele az emberi politikai és egyéb háborús ügyeibe, Jézus elmondta, hogy a követői nem része a világnak, mert akkor Ők is harcolnának.
(János 18:36) 36 Jézus így válaszolt: „Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Így azonban a királyságom nem innen való.”
S nem ítélem el, mert az ítélet nem az Én dolgom hanem a Teremtőé.
Ez az ember nem ismeri sem stent sem a hatalmát, ezért mondott ilyet
Az ölés elítélendő. Rosszat tett, ugyanúgy, mint a rossz emberek. De ez volt a munkája. Nem tehetett mást.
Csak kár, hogy vallásos. Így eléggé ellentmondásos amit vall és amit tesz. De hát ezt látni a vallásos embereknél. A visszataszító ebben, hogy különbnek és jobbnak érzi magát a többieknél. És megérdemli az örök boldogságot.
Ha Kyle lett volna az Isten, akkor igazat adnék neki, de így...
Nem dönthet ember, ember életekről! Lehet, hogy valaki gonosz, de ha megöli, ideje sincs arra, hogy megbánja büneit, vagy jó utra térjen.
Értem. Köszönöm a válaszokat.
De azért azt is vegyétek figyelembe, ha ő nem öl meg egy terroristát, akkor az a terrorista fog megölni több tucat civilt vagy katonát. Értem én hogy az emberölés nagy bűn, de ha ezzel meg tudok menteni ártatlan életeket akkor vállalom a felelősséget Isten előtt.
Keresztényként azt jelenthette volna ki, hogy akiket meggyilkolt, azok annyira voltak bűnösek, mint ő. Semmi joga megítélni.
Csak mentegeti saját magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!