Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha ma élne Jézus, hordana-e...

Roland G. kérdése:

Ha ma élne Jézus, hordana-e például egy Rolex órát, vagy vezetne-e egy luxus autót? Bibliai érveket kérek.

Figyelt kérdés
2015. jún. 11. 19:39
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
Jézus él ma is, és nem hord Rolex órát, és nincs szüksége luxus autóra sem.
2015. jún. 11. 20:30
 12/48 anonim ***** válasza:
9 "csak" 4000 embert etet meg.
2015. jún. 11. 20:40
 13/48 Peter__Griffin ***** válasza:
Már hogyne élne, elég gyakran látom kifutni a Meazza gyepére. Edzésre általában Volvóval jár, rolexet még nem láttam rajta. De van egy menő beats fülese. - (mondá én vala)
2015. jún. 11. 20:42
 14/48 anonim ***** válasza:
beírok én is egy kommentet, hogy lássák, nem én tettem fel a kérdést. így már remélem majd válaszolnak a tanúk is.
2015. jún. 11. 20:51
 15/48 A kérdező kommentje:

Itt a 2 legfélreértettebb igéről van szó!

1.

A gazdag ifjúnál nem az volt a baj,hogy gazdag volt,hanem,hogy előbbre helyezte a pénzt Istennél.Jézus azt mondta neki:kövess engem!Kizárólag az apostoloknak mondta ezt,ők valóban ott hagyták mindenüket és követték,de nem maradtak szegények!Íme:"És monda nékik: Mikor elküldtelek benneteket erszény, táska és saru nélkül, volt-é valamiben fogyatkozástok? Ők pedig mondának: Semmiben sem."(Lukács 32:35)

Semmiben nem volt szükségük!Miközben hittel szolgáltak,Ő betöltötte minden anyagi szükségüket,a gazdag ifjú ezt a hit-lépést nem merte meglépni!Nem minden követőjét hívta el apostolnak.Ott van pl Arimathiai József,akitől nem kérte Jézus,hogy ossza szét mindenét,ő megmaradt gazdagnak,és igaznak nevezi a Biblia!Máté 27:57:"Mikor pedig beesteledék, eljöve egy gazdag ember Arimathiából, név szerint József, aki maga is tanítványa volt Jézusnak."Vagy gondoljunk azokra az asszonyokra akik nem voltak szegények,Jézus t szolgálták és vagyonnal rendelkeztek.Lukács 8:1-3 " És lőn ezután, hogy ő jár vala városonként és falunként, prédikálván és hirdetvén az Isten országát, és vele a tizenkettő,És némely asszonyok, akiket tisztátalan lelkektől és betegségekből gyógyított meg, Mária, aki Magdalénának neveztetik, kiből hét ördög ment ki,És Johanna, Khúzának, a Heródes gondviselőjének felesége, és Zsuzsánna, és sok más asszony, kik az ő vagyonukból szolgálának néki"

2.Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön..A kincs és gyűjtsetek/halmozzatok szavak a görögben a félretett,elraktározott javakat,passzív vagyont jelent.Olyan anyagi javakat tehát,amit az ember pl félelemből vagy más rossz motívumból halmoz fel,aminek sem ő,sem más nem élvezi hasznát!A Máté 7 végén azt mondja,hogy ha Isten országát és igazságát keressük először,akkor MINDEZEK A DOLGOK (ételinnivaló,Salamonnál szebb ruhák!) megadatnak nekünk.A görög eredetiben:elétek lesznek téve ráadásként!

Tények Jézus anyagi jólétéről:

1.Jézus születésekor már értékes dolgokat kapott ajándékba:aranyat,tömjént,mirhát

2.Számos követője támogatta anyagilag.

3.A Biblia szerint volt saját háza,szálláshely.(Nem volt hajléktalan)

4.Természetfölötti módon gondoskodott többször is az emberek anyagi szükségeinek betöltéséről.

5.Rendszeresen támogatta a szegényeket,egy szegény erre képtelen,sőt erről Ő híres volt.

6.Jézusnak volt pénztárosa ,tehát rendelkezett pénzzel.

7.Ő maga megkülönböztette magát a szegényektől!Ezt különösen ajánlom figyelmetekbe.János 12:8)

8.Jézust nem zavarta amikor egy nő kb 1 éves jövedelmének megfelelő összegű illatos olajjal kente meg.Nem mondta pazarlásnak,pedig a legtöbb vallásos ember annak tartaná.

9.Tanítványai a szolgálata végén azt mondták,hogy mellette semmiben nem láttak szükséget.

10.Olyan értékes köntöse volt,hogy a kereszt alatt a katonák kisorsolták egymás között.János 19:23)"A köntös pedig varrástalan vala, felülről mindvégig szövött."Ilyen köntöst kizárólag jómódú zsidó férfiak hordtak akkoriban!

2015. jún. 11. 21:00
 16/48 anonim ***** válasza:
31%

Alapjaidban igazad van kérdező, de a konkrét kérdésedre akkor is az a válaszom, hogy nem valószínű, hogy ezen (sajnos ma is csak) LUXUSCIKKNEK számító dolgokat Ő használta volna. Azért nem tartom valószínűnek, mert akkor Ő is azok közé a vallási szélhámosok közé sorolta volna magát - legalábbis látszatra, akikkel semmiképpen sem akart volna azonosulni! Akik bizniszegyházakat tartanak fent, akik becsapják a híveiket és közben valóban ilyen földi hívságokkal villognak. (Ez persze sok-sok politikusra egyaránt igaz)

Magam részéről, ha az a nagy szerencse érne, hogy vagyonos lennék, egészen biztos, hogy nem vennék ilyen figyelemfelkeltő csilivili marhaságokat, mert az életemet (és a családom életét) nem tenném kockára az én nagyravágyásom miatt.

És igen, nem a szegénység, vagy az önsanyargatás a keresztényi megoldás, vagy ha úgy tetszik, a keresztényibb megoldás, szó sincs róla. Önmagában a szegénység NEM érdem, mint ahogy a jólét vagy a gazdagság sem az. Az a művészet, hogy meg tudod-e tanulni BÖLCSEN felhasználni a vagyont, ha van?! Sajnos sok ember már ott elbukik - lásd a lottó ötöst megnyerők legtöbbje pár év alatt elherdálja a vagyonát!!

(Prédikátor 7:12) "Mert oltalom a bölcsesség, mint ahogy a pénz is oltalom, de az ismeretnek az az előnye, hogy a bölcsesség életben tartja tulajdonosait."

Vankó

2015. jún. 11. 23:28
 17/48 anonim ***** válasza:
60%
Egyesek ott tévesztik el, hogy a világ alapvető problémája az, hogy mindenből kevés van, ezért akinek több van, mint az átlagnak, az kizárólag a többség rovására lehet tehetős. Én azonban nem vagyok kommunista. Isten elképesztő gazdagságot helyezett a földre. Csak ez az elképesztő gazdagság sátáni uralom alá került, aki az övéinek adja, nem pedig azoknak, akikről tudja, hogy a köz javát fogják szolgálni. Ezzel nem azt mondom, hogy csak ilyen gazdagság van, hiszen Ábrahámról, Jóbról, Salamonról és másokról is az van megírva, hogy nagyon gazdag emberek voltak, úgy hogy Csányi Sándor legfeljebb ipari tanuló lehetne náluk, de Isten tette őket gazdaggá (Csányi Sándorról ezt nem feltételezem). Ezért aztán Jézus soha nem volt szegény, mert bármire volt szüksége, az azonnal a rendelkezésére állt. Egyetlen józan ember sem hihet például abban, hogy a római impérium pénzsóvár pribékei egy koldus nyomorúságos rongyaira vetettek sorsot, hogy megszerezzék. Én úgy gondolom, hogy amennyiben lett volna akkoriban Rolex, vagy Rolls-Royce, akkor Jézus nem idegenkedett volna tőlük, mert tudta volna, hogy amit szét tud osztani, az nem függ attól, hogy mennyi marad nála, Ő ugyanis soha nem volt materialista. A Mennyben sokkal nagyobb gazdagság van, mint amekkora a Földön van, úgyhogy Istentől egyáltalán nem idegen az ilyesmi.
2015. jún. 11. 23:34
 18/48 anonim ***** válasza:
természetesen. Jézus simán felvette volna a rolexet, sőt, egy tévéműsort is létrehozott volna, ahol ezt mutogathatja is az egész világnak. majd a következő részben nyílvánvaló hazugságokkal teletűzdelt műsorban kunyizott volna pénzt a híveitől, hogy fedezni tudja a luxus tóparti rezidenciájának költségeit, miután eladta 1,3 milliárdért a hívek adományaiból megvásárolt és fenttartott brooklyni ingatlanjait. és miből gondolom, hogy Jézus ezt megtette volna? nos, az örtorony zrt Vezetője a VEZETŐ TESTÜLET szerint Jézus. egyértelmű hát, hogy maga Jézus cselekszik, amikor ők cselekszenek. nem is értem, mi ebben a baj. ha valaki armani öltönyben prédikálja a jó hírt, meg semm kell halgatni? ha valaki bentley-vel jár szolgálatba, nem teljes értékű a munkája? Jézus ugyanúgy nagy értékű részvényportfoliót tartana fel napjainkban, az adományokból befolyt pénz nagy részét ingatlanokba fektetné, ingyenmunkásaival felépíttetné, majd eladná őket, ez a világ legnagyobb biznisze, a pénz pedig minél nagyobb kamat reményében a bankokra bízná, vagy új ingatlanokat húzatna fel a híveivel, ami természetesen aző nevén lenne, a híveknek pedig nem kellene törleszteni EZT, CSAK A TÖRLESZTŐRÉSZLET NAGYSÁGÁVAL MEGEGGYEZŐ, DE INKÁBB ANNÁL NAGYOBB használati díjjat kérne érte töllük. istállóban azért mégsem lehet imádni Jézust.... kivéve a 3 mágusnak, dehát egyszer volt kutyán budavásár... erről szól a tálentumos példa is. vagy nem? ti nem ismeritek Jézust???
2015. jún. 12. 06:19
 19/48 anonim ***** válasza:

Ha a fehér szamár "luxuscikknek" számitott akkor, lehet, hogy ma is beülne egy luxusautóba. :)

Na és a viccet félre téve, én az előttem iróval értek egyet.

2015. jún. 12. 06:38
 20/48 A kérdező kommentje:

A tiszta motívum a lényeg!A gazdagság alapvetően áldás, a szegénység átok,tehát rossz dolog.Áldás akkor,amikor engedelmeskedve járunk,nem pedig a korrupt technikák által.

Ha valaki Őt szolgálja és mondjuk,egy kívülálló,vagy egy testvér megajándékozza egy luxuscikkel,akkor miért ne lehetne elfogadni?Jézus is elfogadta az 1 éves jövedelemnek megfelelő összegű olajat,és csak Júdás akadt ki ezen,mondván miért nem adtuk el és osztottuk szét a szegényeknek?Ez vallásos maszlag.Sok ember vádaskodik ha pl egy prédikátor,aki az egész életét a szolgálatra tette fel,gazdag vagy szép háta stb van.Miért ne lehetne ezt élvezni helyesen?Ezzel semmi baj sincs!A fő probléma a kapzsiság.Egy gazdag is lehet kapzsi,de lehet szabad is ettől a rossz magatartástól.Egy gazdag is lehet rabja a pénz szeretetének,és lehet szbad tőle,de egy szegény ugyanúgy rabja lehet a pénz szeretetének és szabad tőle.Az Úr áldása gazdagít meg,és szerintem Jézus,ugyanúgy drága ruhában járna,jómódú emberként.A lényeg,hogy ne ezek legyenek az első helyen,hanem kizárólag az Ő személye,Isten pedig van olyan jó,hogy többet adjon,mint amire szükségünk van,és nemcsak azért ad,mert éppen szükségünk van valamire,hanem hogy élvezzük is,persze helyes módon,hiszen írva van Istenről:"aki gazdagon ellát minket mindennel,a mi élvezetünkre"(1.Timóteus 6:17 magunkat."A görög eredeti szó szerint ezt jelenti,sőt még ezeket is:gyönyörűségünkre,hasznunkra,hogy jól érezzük magunkat!

Károli nem merte lefordítani,mert úgy tűnik hatott rá a vallásos hamis tanítás az anyagiakról.

2015. jún. 12. 09:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!