Szerintetek számít az valamit, ha valaki öngyilkosság előtt meggyónja a bűneit?
Igen!
Mert amíg ezen gondolkodik addig sem teszi meg...
(amúgy semmi)
Szia
Én is azt gondolom, amit a 2-s válaszoló írt. Mert Isten csak azokat a bűnöket bocsássa meg, amelyeket megbánunk, és többé nem tesszük.
De az öngyilkos előre eltervezi a bűnt. Tudja, hogy a gyilkosság halálos bűn Isten előtt.
alapelv:
Jakab 4:17 Ha tehát valaki tudja, hogyan kell helyesen cselekedni, és mégsem teszi, bűne az annak.
vagy:
János 15:22 Ha nem jöttem volna el, és nem beszéltem volna nekik, nem lenne bűnük; most azonban nincs mentségük bűnükre.
Ez is segíthet:
"Mindaz, aki egységben marad vele, nem gyakorol bűnt; aki bűnt gyakorol, az egy sem látta, és nem is ismerte meg őt. Kicsiny gyermekek, senki ne vezessen félre titeket; aki igazságosságot gyakorol, az igazságos, mint ahogy ő is igazságos. Aki kitart a bűnben, az Ördögtől származik, mert az Ördög kezdettől fogva vétkezik. Az Isten Fia azért vált nyilvánvalóvá, hogy lerontsa az Ördög munkáit.
Mindaz, aki az Istentől született, nem tart ki a bűnben, mert az ilyenben megmarad az Ő szaporítómagja, és nem gyakorolhat bűnt, mert az Istentől született." 1János 3:6-9
"ha rökonod vagy barátod így halt meg, megnyugodhatsz, számított"
És ha ő maga tervezi, akkor most biztatod, hogy nyugodtan megteheti??!!
Számít:
mert tudja, hogy bűnt követ el és a pokolra fog kerülni miatta.
A testünk Isten temploma.
Ha hiszel Istenben, imádkozz hozzá és segíteni fog!!!!!
Ne felejtsd el,hogy ez mind a gonosz műve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!