Bartus Lászlò?
Azért az elgondolkodtató hogy miért lettek ezek az emberek olyanok amilyenek :)
Én is jártam a gyülekezetbe tehát nem "csak"a könyv alapján beszélek. Olyan durva tapasztalataim nem voltak mint amit a könyvben leír Bartus de azért sok mindent jelek alátámasztanak. Az emberek utáni "kémkedés" a gyerekeken keresztül is ment: Minden hétfőn éa pénteken megkérdezték hogy ki fog vagy ki ment le a Gyülekezetbe. Nem volt tanácsos sokszor nem fel tenni a kezeket no. Az is egy tény hogy Németh Sándor nyilvánosan fejtegette azt hogy minden arab először terrorista aztán ember.
Nem hiszem azt hogy a Szent Szellem valaha is ilyesmit súgott volna neki. Innentől kezdve kicsit nehéz megállapítani mikor beszél a Szent Szellem segítségével és mikor a saját gondolatait vagy céljait osztja meg Bibliába csomagolva.Amikor egy vezetőhöz nem lehet odaférni vagyis nem kérdezhetsz tőle te mint egyszerű ember ott megszűnt a partnerségu viszony és alá-fölé rendelt viszony lép életbe. Nem tudom te mennyi ellentmondásos prédikációt hallgattál meg én része voltam egy jó párnak. Ami szintén alátámasztja Bartus tapasztalatait az az hogy egy egyházi vezetőnek a Biblia alapján legalábbis nem dolga az hogy híveit egy politikai irányba terelje. Lehet azt mondani hogy Uram kérlek olyan párt kerüljön hatalomra aki a Hit Gyülekezetét működèsében nem akadáyozza ahelyett hogy áldjuk vagy átkozzuk azt a pártot név szerint ami tetszik vagy nem tetszik. Utolsó sorban pedig: Ha egy ilyen radikális egyház jóban lesz a jelenlegi kormánnyal miközben előtte egy teljesen más felfogásút támogatott minimum a szavazataival akkor ott valami megint nem stimmel. Szerintem minimum érdemes kételkedve hallgatni N.S szavait és jobban belegondolni abba hogy azok a kis visszásságok mennyire jöhetnek egy Szent Szellem által iranyított(?)(mostanában N.S irányítja ink a Szent Szellemet és kevesebbet "ķéri" az Urat többet utasítja) és betöltött embertől.
Nincs az a felkent ember, aki mindig a Szent Szellem által szólna. A prófétálás ihletett beszéd, de még arról is azt mondja Pál, hogy mindent megvizsgáljatok, és csak azt tartsátok meg, amit jónak találtatok, de azt feltétlenül. Ha még a közvetlenül inspirált beszéd is vizsgálat tárgya, mennyivel inkább az egy tanítás, vagy prédikáció, amiben sokkal nagyobb szerepe van az embernek, mint a prófétálásban?
A Biblia eligazít ebben a kérdésben is. Minden kereszténynek adatott egy olyan kenet, ami belülről tanítja (1Jn 2,20:27). Ezért mondja János, hogy mindent tudtok. A kenet tanít. Amikor egy felkent ember prédikál, vagy tanít, akkor is ez a saját használatú kenet tanít minket. János azt mondja, hogy erre a kenetre kell hallgatni. Ha egy felkent ember olyat talál mondani, amit ez a kenet bennünk nem támaszt alá, azt nem köteles az ember Istentől valóként elfogadni, ugyanis a kenet mindazt alátámasztja bennünk, ami egyrészt Istentől van, másrészt nekünk szól. Én is hallottam már olyat Németh Sándortól, amit nem fogadok el. Ez azonban nem hitelteleníti az ő szolgálatát, ugyanis ember lévén ő is hibázhat. Nincs olyan földi ember, aki nem. Ha azt mondta Németh Sándor, amit mondasz, azt én sem fogadnám el. De sok olyat is mondott már Németh Sándor, amit belülről is megerősített a Szent Szellem. Nem fogok egy felkent ember ellen fordulni azért, mert nem minden egyes szava Istentől van. Sok emberrel találkoztam, akinek talán egyetlen szava sem volt Istentől. Németh Sándornak időtálló gondolatai és látásai vannak, és olyan tanításai, amelyek hajszál pontosak. De nemcsak ilyenek vannak, hanem gyengébb lábon állók is. Mindemellett is sokkal hitelesebb személynek tartom, mint sok kritikusát.
Például BÖ, a másik fórumon nehezményezte, hogy Németh Sándor egyszer azt mondta, hogy aki nem adakozik, azt utálja az Úr. Ilyesmit én is hallottam egyszer. De egyszerű a képlet: hallok egy meredek állítást, és figyelek arra, hogy milyen bizonyság van a szívemben arról. Ha nincs bizonyság, akkor félreteszem. Ha ellenkező bizonyság van bennem, akkor elvetem. Ha pedig a bennem levő bizonyság azt mondja, hogy úgy van, azt elfogadom. Egyszerűen nem az én dolgom, hogy Isten emberét bírálgassam. Istennek megvan a lehetősége, hogy az Ő szolgáit korrigálja. A korrekció lehet, hogy már meg is történt. Ha én ragaszkodnék ahhoz, amit tíz éve hallottam, akkor olyan dologhoz kötném a másik személyt, amit Isten már réges-régen megoldott. A prédikátoroknak nagyobb a felelősségük. De nem tartoznak számot adni nekem, neked, vagy más embernek. Én Kenneth Hagin látását tartom helyesnek, miszerint ha egy inspirált szolgálat korrekcióra szorul, akkor Isten azt egy másik inspirált szolgálón keresztül végzi el, nem pedig a közakarat által.
Mindezeken kívül, a Szent Szellem bizonyságot tett a szívemben Németh Sándor személyéről, míg sem Bartusról, sem a többiekről nem, pedig kikértem a véleményét, mielőtt döntöttem. És többször is megerősített ebben 1998 óta. Az említett Indexen eltöltött másfél hónapos tartózkodásom időszakában, 2007-ben, olyan periódusban voltam, hogy hosszú ideig egyáltalán nem jártam gyülekezetbe. Amikor az internetem alkalmassá vált, elkezdtem nézni a Vidám Vasárnapot. Tévénk nem volt. Amikor megláttam Németh Sándort, olyan gonosz indulatok törtek fel bennem, hogy komolyan megijedtem tőle. Annak tudom be az egészet, hogy az Indexen gyűlölködő ex-hitesekkel álltam szóba, és ez úgy is hatott rám, hogy egyetlen gondolatukkal sem értettem egyet. Évekbe tellett, mire eljutottam odáig, hogy amikor felmentem a Hit Gyülekezete honlapjára, és elém ugrott Németh Sándor és felesége fényképe, ne öntsék el a fejemet gonosz, káromló gondolatok az ő személyükkel kapcsolatban, mindez úgy, hogy folyamatosan küzdöttem ellene, ahányszor csak felmerült. Nekem ne mondja senki, hogy amikor akaratom ellenére gonosz, gyűlölködő és káromló gondolatok árasztják el az elmémet, a mögött nem gonosz szellemek vannak! Különösen azért, mert egyrészt Istennel kapcsolatban is gonosz gondolatok támadtak meg akkoriban, és csak Jézus nevében könnyebbültem meg ezekben a helyzetekben. Ha bizonyos emberekkel kapcsolatos beszélgetésem ilyen gyümölcsöket termett bennem, akkor azok az emberek finoman szólva nem kívánatosak, és nem is hitelesek előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!