Ha vallásos vagy miért vagy az és miben hiszel? Ha nem akkor miért nem?
Nem, mert isten nem létezik.
És szerintem a vallásos embereknek kicsit agymosott feelingjük van. Vagyis inkább azoknak, akik már nagyon hívők.
De ettől függetlenül egy vallásos embernek nem kezdek el prédikálni arról, hogy ez az egész szerintem hülyeség mert mindenki más szóval tiszteletben tartom a nézeteiket.
Rossz kategória.
Amúgy én nem vagyok vallásos, leginkább a hideg ráz tőlük. Megállok én a saját lábamon is és nincs szükségem egy "felsőbb hatalomra" hogy indokot vagy mentséget keressek a tetteimre. Nincs bajom azzal aki vallásos, csak ne tolja az arcomba és ne próbáljon megtéríteni.
Én inkább ateistának mondom magam persze ha nagyon aggódok valami miatt elhangzik egy kérlek Istenem is :D
Alapvetően nem kaptam keresztény nevelést, de kerestem Istent eljártam hittanra, táborokba, misékre. Aztán valahogy nem találtam. Először abban a pillanatban "rengett meg" a hitem amikor anya elmesélte hogy ő azért kezdett hinni Istenben mert kiskorában nagyon félt hogy meg fog halni és ez őt "megnyugtatta". Én meg belegondoltam hogy igen ezért, a börtönben is azért lesznek sokan hívők hogy legyen erejük átvészelni azt az időt, az idősek azért hisznek mert magányosak?...
Én elfogadom hogy a hit az jó dolog mert az emberek jobban érzik magukat ha hihetnek valamiben de nekem nem megy. Elfogadom meg meghallgatom ha néha megemlítik, szóba kerül csak ne akarja senki rám erőszakolni. Én inkább a magánügy kategóriába sorolom nem gondolok a vallásos emberekről semmi különöset. Így szeret élni ez teszi boldoggá.
szia
vallásosnak lenni is más, és kereszténynek lenni is más
a Teremtő imádat bemutatását várja el, vagy is olyan életet kell élj erkölsileg amit lefektetett
ezért az életednek összhangban kell lennie Isten erkölcsi alapelveivel, s akkor vagy elfogadható Isten előtt
csak hinni hogy van Isten nem jelent semmit, z Ördög is hiszi a démonaival együtt, de a tettei miatt halálra vannak ítélve.
Tiszteletben tartom az emberek szabad akaratot kaptak, bár Istennek végzett imádatomhoz tartozik, hogy tájékztassam őket, Isten szndékáról és logikus érveléssel rá vezessem a valóságra, hiszen életekről van szó
Hinni (többnyire) felesleges, főleg ha valaminek a létezésében kell hinned. Valami vagy van, vagy nincs. Az, hogy hiszel benne, ezeken nem fog változtatni.
Ha valaminek a léte nem bizonyítható, akkor azt kell feltételezni, hogy nincs, mindaddig, amíg ez nem változik. Mert lássuk be, kellő fantáziával bármit megteremthetünk, attól még nem fognak létezni, de akkor mi értelme hinni bennük, ha nem valósak?
Azzal kell foglalkozni ami van, nem azzal ami nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!