Egy muszlim Ausztrálában vagy Kínában is kelet felé imádkozik?
Figyelt kérdés
2015. máj. 28. 11:58
1/13 anonim válasza:
Sehol nem imadkoznak Kelet fele, Mekka fele imadkoznak. ha eppen nyugatra vannak Mekkatol, akkor imadkoznak kelet fele.
2/13 anonim válasza:
a muszlimok, a szunnita muszlimok legalábbis, akik túlnyomó többségben vannak, nem kelet felé hane Mekka felé fordulva imádkoznak, pontosabban a Kába nevű épület felé, ami Mekkában van. A helyes irányt egy iránytű segítségével könnyen meghatározhatják, mert ha mennek valahova, előtte megnézik melyik fok irányába kell majd fordulni, illetve 3 fok eltérés lehetséges, tehát ha jól tudom Magyarországon maradva, mindig ugyan abba az irányba kell fordulni, ami egyébként szinte pontosan a dék-keleti irány :)
Ha nem tudja megállapítani merre van mekka akkor a megérzése alapján valamerre kell fodulnia
3/13 anonim válasza:
még valami, elvben ugye 2 irányba is imádkozhatnának, hiszen megkerülhető a Föld, de mindig az az irány a mérvadó amiből légvonalban rövidebb idő alatt lehetne Mekkábaé rni
4/13 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm :)
és ha egy idegen bolygón lennének? A Föld irányába kéne imádkozniuk?
2015. máj. 28. 14:58
5/13 anonim válasza:
Akkor megkerdeznek a vallasi vezetojuket, es azok megtanacskoznak es allast foglalnanak. Mivel jelenleg nincsennek muszlimok a Foldon kivul, ez a kerdes nem aktualis.
6/13 anonim válasza:
valószínűleg igen, de ez elég bonyult lenne, az égitestek mozgása miatt, de jelenleg baromira nem aktuális :D
7/13 anonim válasza:
amúgy ha olyan helyen van ahol van mecset, akkor oda bemehet imádkozni bármikor, nem tudom Magyarországon is mindig nyitvan van e a mecset, de keleten biztos, ez azért is jó mert a mecsetekben a padlózat, olyan mintha egymásm eletti kis szőnyegek lennének, és ezeknek a mintája olyna ,hogymegmutassa a rendkívül pontos irányt, illetve a mecseteknél van hely ahol tudnak mosakodni, mert imádkozni csak az úgynevezett wudu állapotban lehet, ez egyfajta rituális tisztaság, megszerezni mosakodással lehet, aminek persze pontosan meg van szabva a mozdulatsora, elveszteni pedig sok dologtól lehet, pl a modó hazsnálata is ilyen ,ezért előnyös ha az imádkozó hely közelébn van valami mosdóhely is... bár egy átlag fürdőszobában is simán megoldható, illetve kis leleménnyel egy munkahelyen is
8/13 anonim válasza:
na EZEKET a válaszokat ki és mi a fa*zért kellett lepontozza? gondolom megint valami ateista paraszt csak sietségben volt és ne mvolt ideje leírni hogy "minden vallás métely, ki kell irtani!"
9/13 A kérdező kommentje:
nem tudom, én mindenkinek zöldet adtam, örülök, hogy írtatok. de egyébként mit számít az, ha lepontoznak?
2015. máj. 29. 11:02
10/13 anonim válasza:
nem érint mélyen csak keresem a logikát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!