Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor imádkozunk, kihez szólunk?

Amikor imádkozunk, kihez szólunk?

Figyelt kérdés
Jézushoz vagy Istenhez? mert a 2 nem ugyan az. Sokan írják hogy imádkozzunk Jézushoz, mások azt hogy Istenhez. Most akkor mi a helyzet?

2015. máj. 28. 02:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
se ördöngősöktől tudakozó=boszorkány, jós, mágus, asztrólógus
2015. máj. 28. 09:57
 12/18 anonim ***** válasza:

mindkettőhöz.

https://www.youtube.com/watch?v=T795ZtxaYmw

Jézus aszt mondta így imádkozzatok az atyához.

mi atyánk ki vagy a mennyekben.

tehát mindkettőhöz.

2015. máj. 28. 12:09
 13/18 anonim ***** válasza:
A Szentháromságban egyet értő keresztény felekezetek véleménye, hogy a kettő ugyan az! Most kicsit bonyolult elmagyarázni egy ilyen fórum hozzászólásban, de vedd úgy, hogy így is úgy is Istent szólítod meg, meg lehet szólítani a szentháromságból ismert "személyeit" vagy hogy értsd "részeit" (bár ez így pontatla) Istennek, de egyáltalán nem szükséges feltétlenül. Én viszonylag ritkán szoktam
2015. máj. 28. 12:23
 14/18 anonim ***** válasza:

És ezt a gyik. válaszolói alapján akarok eldönteni?

Itt vannak ateisták, szentháromságtagadó JT-k, különböző felekezetűek és "maga módján vallásosak".

Ha Jézust keresed, imádkozz Hozzá,ha nem Őt keresed, akkor ne.

2015. máj. 28. 12:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Az ima nem hatásos még vallásos szemmel nézve sem lehetséges hogy hatásos legyen. Szóval leginkább magadhoz szólsz amikor imádkozol.
2015. máj. 28. 18:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Jézuson keresztül Istenhez. Le is írom neked miért.

János 15:16

"16 Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket és arra jelöltelek ki benneteket, hogy menjetek, és mindig teremjetek gyümölcsöt, és hogy maradjon meg a gyümölcsötök, hogy bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek."

2015. máj. 28. 20:19
 17/18 anonim ***** válasza:

16 Próbáld Károly-t használni, sokkal pontosabb és lérthetőbb a többinél a fordítás is, ugyan az amit be írtál, itt Károliban:

János 15-

16. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek.

17. Ezeket parancsolom néktek, hogy egymást szeressétek.

18. Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.

19. Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.

20. Emlékezzetek meg ama beszédekről, a melyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.

21. De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, a ki küldött engem.

22. Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.

23. A ki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.

2015. máj. 28. 20:26
 18/18 anonim ***** válasza:
A Teremtőhöz.
2015. máj. 29. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!