Mi a bűn Bibliai értelmezése?
Jehova mondja meg, mi a bűn, önkényesen. Vagyis az a bűn, amire Jehova azt mondja.
Nem unod még a kamu kérdéseket? Mindenki tudja, hogy meg van a saját válaszod, és más válaszokra nem vagy kíváncsi.
A Biblia szerint a bűn az Istennel szembeni engedetlenség. Mert ugye Isten már megmondta, hogy mit szabad, és mit nem, ha nem azt teszed, amit mondott, akkor engedetlen vagy tehát/és bűnös.
Ezért van az, hogy nagyon beteg dolog a vallás.
a bűnt mindannyian örököltük, nem tehetünk róla, hogy bűnösök vagyunk. mindennek sátán az alapvető oka, ő volt az első, aki bűnös volt. és behúzta ádámot is, éva által. azóta ez van:
de én testi vagyok, eladva a bűn alá. 15 Amit ugyanis véghezviszek, nem ismerem. Mert amit akarok, azt nem cselekszem, hanem amit gyűlölök, azt teszem. 16 Ha azonban azt teszem, amit nem akarok, egyetértek azzal, hogy a Törvény jó. 17 De most már nem én viszem azt véghez, hanem a bennem lakozó bűn. 18 Mert tudom, hogy bennem, azaz a testemben, semmi jó nem lakik; mert az akarat megvan bennem, de hogy véghezvigyem, ami jó, nincs meg. 19 Mert a jót, melyet akarok, nem teszem, hanem a rosszat cselekszem, melyet nem akarok. 20 Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, már nem én viszem azt véghez, hanem a bennem lakó bűn.
21 Ezt a törvényt találom hát meg a magam esetében: amikor azt akarom tenni, ami helyes, a rossz van meg nálam. 22 Gyönyörködöm én az Isten törvényében a szerint az ember szerint, ami belsőleg vagyok, 23 de látok egy másik törvényt a tagjaimban, amely hadakozik az elmém törvénye ellen, és a bűn tagjaimban levő törvényének foglyaként vezet. 24 Én nyomorult ember! Ki szabadít meg engem a testből, mely alá van vetve e halálnak? 25 Hála az Istennek Jézus Krisztus, a mi Urunk által! Így hát én magam az elmémmel Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének vagyok rabszolgája.
azaz nem mi tehetünk róla, ezt a Teremtő is tudja, éppen ezért gondoskodott Jézus válságáról.
Kedves Ozmium
A te válaszodra iss kííváncsi lettem volna :-(
Egyetértek, azzal, amit írtál: "Jehova mondja meg, mi a bűn, önkényesen. Vagyis az a bűn, amire Jehova azt mondja." De valamiért úgy tünik (elnézésed kérem, ha nem így van), neked nem tetszik így ez a dolog.
Viszont, ha Jehova a Teremtő Isten, nem gondolod, hogy joga van ehhez? Minden szülőnek jogában áll a gyermekeinek irányadó mértéket szabni a viselkedésben, mindaddig, ameddig fel nem nő, és már egyedül is tudja a külömbséget a jó és a helytelen között.
Nekünk is ezt kellene tennünk - szerintem. De semmi sem kötelező.
Látod, megvan a saját válaszom is, de érdekelne a másoké is. Nem kell ezért haragudnod rám:-)
"Viszont, ha Jehova a Teremtő Isten, nem gondolod, hogy joga van ehhez? Minden szülőnek jogában áll a gyermekeinek irányadó mértéket szabni a viselkedésben, mindaddig, ameddig fel nem nő, és már egyedül is tudja a külömbséget a jó és a helytelen között."
Joga mindegyik szülőnek van hozzá.Joga van a butának is,meg az okosnak is.Csak a következmények mások.
Zitus,Jehova a buta,vagy az okos kategóriába tartozik szerinted? És miért abba amelyikbe?
Nem azt kérdezted, hogy mi a bűn szerintem, hanem hogy mi a bűn a Biblia szerint, és "szerintem a Biblia szerint" az a bűn, amit leírtam.
Jehova szerintem nem létezik, de ha felteszem, hogy mégis, akkor a Biblia alapján egészen más problémám van vele, mint hogy ő hozza a szabályokat.
6 helyen van definiálva a bűn a Bibliában,ezek a következők:
1.Balgatag gondolatok Példabeszédek 24:9
2.Törvénytelenség 1.János 3:4
3Igazságtalanság 1.János 5:17
4.Nem tenni a jót,bűn Jakab 4:17
5.Hitetlenségből fakadó cselekedetek Róma 14:23
6.Jó cselekedet is lehet bűn Példabeszédek 21:4
Az utolsóhoz egy magyarázattal szolgálnék.Az akkori kultúrában a szántás tiszteletreméltó tett volt,mégis bűnnek mondja,mert ha Istentől függetlenül és nélküle tette is az ember,az Ő szemében értéktelen volt.
Ez a 6 definíció van a Szentírásban,persze vannak különféle bűnkategóriák,például érzelmi bűnök,és hogy oda mely érzelmi magatartásformák tartoznak,vagyis tételesen lehetne sorolni hosszan!
Ozmium
"egészen más problémám van vele, mint hogy ő hozza a szabályokat." - nem az lehet a problémád, hogy nem ismered eléggé a Teremtődet?
Ozmium, egy általad nem ismert(nem létező) személyről milen alapon írsz negatív dolgokat?!
Én elfogadom, hogy számodra nem létezik. Ez a te döntésed!
De ha mégis létezik, akkor a világegyetem Teremtőjéről beszélsz, írsz (hát hogyan is fejezzem ki magamat), negatív dolgokat. Akinek még a lélegzetvételedet is kösszönheted, mert azt sem vehetnél a tudta nélkül.
Azzal ugye egyetértesz, hogy a tudaatlanság nem ment fel a bűn alól. Még az emberek által hozott törvényekben sem.
Sajnálom, hogy ezt kellett írnom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!