Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a gond a jógával, miért...

Mi a gond a jógával, miért ellentétes a keresztény szemlélettel?

Figyelt kérdés
2015. máj. 24. 13:07
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

István35!

Csak hogy valamivel több fogalmad legyen egy jóga óráról, mint amit a Wikipédiából ki tudsz ollózni:

[link]

Biztos van olyan mantrázós hablaty jóga is, nem tagadom, de akkor el kell menni egy másikra. Ahogy a Bibliából is vam pocsék fordítás, mégsem fogom lefikázni az egész Bibliát, hanem keresni kell egy másikat, ami rendben van

Nem értesz egyet?

2015. máj. 25. 14:59
 32/43 anonim ***** válasza:

Piestrosol!

Felhívom a figyelmedet, hogy másból sem áll a kommented, mint személyeskedésből.

"Amit képviselsz az nem kereszténység, hanem a saját embergyűlöletedet piacra dobása a kereszténység álruhájában."

Ès a vàlaszaim melyik részéből tudtad ezt kikövetkeztetni? Ha erre nem adsz korrekt választ, akkor bizony te minősülsz rágalmazónak és bizony a sár, amit ràm szeretnél górni, végül téged talál meg. Nos tehát akkor melyik válaszom nem volt Keresztényi és miért? Hajrá!

"Azt kérdezed hogyan fejezem ki a szeretetemet. Például úgy, hogy nem gondolom istentelennek, sátáninak más kultúrák transzcendentális látásmódját."

Az a baj, hogy neked alapvetően nincs fogalmad a kereszténységről. A kereszténységben egyféle igazság létezik, az, amit a Biblia tanít! És amelyik tanítás nem egyezik a krisztusi tanítással, az hamis, és

ha azt nem kritizálod, akkor tolerálod a hamisat, de vajon Isten

is tolerálja? Ilyen alapon minden hamis cselekedetet is

tolerálhatsz. Ne legyél langyos, - mondja Jézus, - mert kiköplek

a számból. Ismerős? Jézus vajon tolerálta a hamisat? Ő talàn nem megmondta a farizeusoknak, hogy a hagyományaikkal értelmetlenné tették Isten Szavát?

Az elsőszázadi keresztények elfogadtak más tanításokat? NEM!! Nagyon is kizárólagosak voltak a tanítással kapcsolatban, s csak egyféle igazságot taníttottak, és nem hagytàk az egyetlen igaz tanítást felhígítani hamis filozófiákkal! Tessék egy példa:

,,Csodálkozom, hogy Attól , aki Krisztus ki nem érdemelt kedvességével elhívott benneteket, ilyen gyorsan átpártoltok egy másfajta jó hírhez. De az nem egy másik; csak vannak egyesek, akik nyugtalanságot okoznak nektek, és ki akarják forgatni a Krisztusról szóló jó hírt. De még ha mi vagy egy angyal az égből hirdetne is nektek jó hírként valamit azon túl, amit mi jó hírként hirdettünk nektek, átkozott legyen! Amint a fentiekben mondtuk, most ismét mondom: akárki is az, aki nektek jó hírként hirdet valamit azon túl, amit elfogadtatok, átkozott legyen!" (Galácia 1:6-9)

Szóval mi a problémád? Miért nem vagyok keresztény, s miért vagyok én utàlkozó, embergyűlölő? Csak mert éppolyan kizárólagos vagyok az igazsággal kapcsolatban, mint amilyen Jézus és az elsőszázadi keresztények voltak? Jézus vajon tolerálni fogja a hamisat?

"Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát." (Máté 7:21)

S mi Isten akarata? Hogy azt az életet éljük, amit a fia példaként ránk hagyott. Márpedig Ő egész földi életét a jó hír hírdetésének szentelte, s természetesen az elsőszázadi keresztények is ugyanezt tették. Hírdették a jó hírt, az egy igaz evangéliumot, s tanítványokat képeztek. Nos az igaz keresztények ma is ugyanezt teszik, úgyhogy a jövőben légyszíves kímélj meg a langyos beállítotságú, személyeskedő kommentjeidtől! Köszönöm.

2015. máj. 26. 18:24
 33/43 anonim ***** válasza:

# 31

Ami a linkedben össze van àllítva, az csak egy sima bemelegítő-edző gyakorlat sorozat, s mint ahogy màr mondtam, ezzel semmi probléma nincs! Azt én vilàgosan leírtam, hogy a probléma hol kezdődik és miért.

2015. máj. 26. 18:32
 34/43 Pietrosol ***** válasza:

Istvan35!

Bizonyára félreértettem a válaszaidat és amikor azt írtad, hogy a jóga, tao, reiki, karate, stb, mind-mind sátáni megnyilvánulás, akkor az a szeretet megnyilvánulása volt és nem a benned szunyadó utálat! Ugye? Ráadásul teszed mindezt úgy, hogy a hasadra ütsz és bizonyíthatatlan állításokkal, fals következtetésekkel támasztod alá amit írsz. Ítélkezel, utálkozol, bizalom és szeretet nélkül, mindezt Isten nevében,...pedig: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!, Szeresd felebarátodat, mint magadat."

Hol a bizalom, hol az ítélkezésmentesség, hol a szeretet, hol van a keresztény? Hol van Krisztus követője?

Csak mentegetőzöl. Isten nevében utálod azt aki nem úgy nevezi a dolgokat ahogy te, és bősz dühödet paradox módon a szeretet nevében teszed.

Minden jót kívánok, hogy az embergyűlölet tüskéjét kihúzd magadból.

2015. máj. 26. 19:43
 35/43 anonim ***** válasza:

"Az a baj, hogy neked alapvetően nincs fogalmad a kereszténységről. A kereszténységben egyféle igazság létezik, az, amit a Biblia tanít! És amelyik tanítás nem egyezik a krisztusi tanítással, az hamis, és

ha azt nem kritizálod, akkor tolerálod a hamisat, de vajon Isten

is tolerálja?"

Elnézést kérek,tudom,hogy ezt nem nekem írtad,de erre muszáj reagálnom...

Az a probléma,hogy rengeteg keresztény nem ismeri el,hogy a Biblia alapvető dolgokban ellentmondásos saját magával.Krisztus tanításaira hivatkoztok,mint egyetlen igazságra.Csakhogy ez nem egyenlő teljes mértékben a Biblia tanításával! Egyetlen igazságról kiáltoztok megrögzötten,közben képmutató módon kettőben hisztek.

A Krisztusi tanítás nem egyezik az öldökléssel,mások megnyomorításával,márpedig a Bibliában van egy pár ilyen rész.Elvben elutasítjátok a vérengzést,az erőszakot,de ha a Biblia írja azt,mint Isten és az ő embereinek szent cselekedeteit,azt már nem kritizáljátok,sőt bólogattok rá,hogy helyes és igazságos volt.

Akkor lehet,hogy nektek nincs fogalmatok a kereszténységről? Nagyon úgy áll a dolog...

2015. máj. 27. 05:16
 36/43 anonim ***** válasza:

"Bizonyára félreértettem a válaszaidat és amikor azt írtad, hogy a jóga, tao, reiki, karate, stb, mind-mind sátáni megnyilvánulás, akkor az a szeretet megnyilvánulása volt és nem a benned szunyadó utálat! Ugye?"

Pontosan, örülök, hogy végre felfogtad. :) Ha azt mondtam volna, hogy a Biblia szerint azok is mind Istentől valók, azzal hazudtam volna a kérdezőnek és azoknak, akik olvasnak, de én jót akartam nekik, ezért nem mondhatom a feketére, hogy fehér, ahogyan Krisztus sem mondaná. Ő is nyíltan meg fogja vallani azt, ami Isten szemében utálatos.

"Ráadásul teszed mindezt úgy, hogy a hasadra ütsz és bizonyíthatatlan állításokkal, fals következtetésekkel támasztod alá amit írsz."

Ha így van, akkor hol a cáfolat? Cáfold meg azokat, amiket írtam természetesen a Biblia tiszta tanítása által, merthogy a kérdés továbbra is az, hogy a Kereszténység miért tartja utálatosnak ezeket. Hogy a személyeskedés megy, azt látom, de azt senki sem kérte, ellenben bibliai választ, azt igen, és én azt adtam.

2015. máj. 27. 11:10
 37/43 anonim ***** válasza:

# 35

" Egyetlen igazságról kiáltoztok megrögzötten,közben képmutató módon kettőben hisztek. A Krisztusi tanítás nem egyezik az öldökléssel,mások megnyomorításával,márpedig a Bibliában van egy pár ilyen rész."

Krisztus is pontosan ugyanazt fogja tenni a gonoszokkal, mint amit Jehova, hiszen az Ő akarata szerint fog ítélkezni:

,,És láttam, hogy megnyílt az ég, és íme, egy fehér ló. A rajta ülőt pedig Hűnek és Igaznak nevezik, és ő igazságosságban ítélkezik és folytat háborút.12 Szeme tűzláng, fején pedig sok diadém. Egy név van felírva rá, melyet senki sem ismer, csak ő maga; 13 vérrel hintett felsőruhába van felöltözve, és ezen a néven hívják: az Isten Szava. 14 Az égben levő seregek is követték őt fehér lovakon, s fehér, tiszta, finom lenvászonba voltak öltözve. 15 És szájából éles, hosszú kard jön ki, hogy azzal sújtson le a nemzetekre, és vasvesszővel fogja terelni őket. Ő tapossa a mindenható Isten dühödt haragjának borsajtóját is. 16 És felsőruháján, igen, a combján egy név van felírva: királyoknak Királya és uraknak Ura.17 A napban is láttam egy angyalt állni, aki harsány hangon így kiáltott az ég közepén repülő minden madárnak: „Jöjjetek, gyűljetek egybe az Isten nagy vacsorájára, 18 hogy egyétek a királyok húsát és a katonai parancsnokok húsát, az erősek húsát meg a lovak húsát és a rajtuk ülőkét, és mindenkinek húsát, szabadokét, és rabszolgákét is, kicsikét és nagyokét.” És láttam, hogy a vadállat, a föld királyai és a seregeik egybegyűltek, hogy háborút viseljenek a lovon ülő ellen és az ő serege ellen. 20 És a vadállatot megfogták, s vele együtt a hamis prófétát is, aki a jeleket tette előtte, amelyekkel félrevezette azokat, akik elfogadták a vadállat jelét, és azokat, akik imádattal adóznak a képmásának. Mindkettőt a kénnel égő tüzes tóba vetették elevenen. 21 A többieket pedig a lovon ülő hosszú kardjával ölték meg, mely a szájából jött ki. És minden madár jóllakott a húsukból." (Jel 19:11-21)

Itt János a végítélet napjáról ír, a fehér lovovon ülő személy, aki a koronát viseli, a megdicsőült Jézus ítélet végrehajtás közben.

2015. máj. 27. 11:27
 38/43 anonim ***** válasza:

"Ami a linkedben össze van àllítva, az csak egy sima bemelegítő-edző gyakorlat sorozat"

Itt elolvashattad, hogy mi történik egy jógaórán. És igazad van, ez nem más, mint egy testgyakorlat.

2015. máj. 27. 15:40
 39/43 anonim ***** válasza:

"Krisztus is pontosan ugyanazt fogja tenni a gonoszokkal, mint amit Jehova, hiszen az Ő akarata szerint fog ítélkezni"

És akkor a kettős mércével mérő keresztényekkel mit fog tenni?

Elnézi a részrehajlást,a műszeretetet?

2015. máj. 28. 05:07
 40/43 anonim ***** válasza:

"És akkor a kettős mércével mérő keresztényekkel mit fog tenni? Elnézi a részrehajlást,a műszeretetet?"

Nem. Ha a Jelenések könyvét el kezded olvasni, láthatod, ahogyan Jézus az elsőszázadi legelső keresztény gyülekezeteket miként feddi meg. A keresztények, vagy helyesebben fogalmazva a magukat kereszténynek vallók is meg lesznek ítéltetve egyénenként a tetteik szerint.

2015. máj. 28. 19:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!