Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy a feketék,...

Miért van az, hogy a feketék, a dél-amerikaiak, az indiaiak, a fülöp-szigetekiek jobban szeretik Jézust, mint az európaiaik?

Figyelt kérdés
Nem akarom részletekig kifejteni, de amit tapasztaltam itt Londonban a különböző kersztény templomokban, azzal kapcsolatban, hogy ők, akiket felsoroltam, hogyan viszonyulnak a szertartásokhoz, imához, énekléshez, ájtatossághoz, stb, nekem, bennem azt a benyomást kölcsönözte, adta, hogy ők igazán szívből szeretik őt.

2015. máj. 21. 16:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én el tudom képzelni, hogy minden iskola vallásos
2015. máj. 21. 16:50
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
voltál KIRÁLYSÁGTEREMBE IS?
2015. máj. 21. 16:50
 3/13 anonim ***** válasza:
Igen, és ott van Jézus keresztnév is, persze a saját nyelvükön.
2015. máj. 21. 16:56
 4/13 anonim ***** válasza:
38%
Nagyobb a szegénység, nagyobb a tudatlanság, nagyobb a kiszolgáltatottság. Ez mind olyasmi, amit az emberek nagyon nem szeretnek, ezért jobban szükségük van a hitre, különben megbolondulnának.
2015. máj. 21. 17:21
 5/13 anonim ***** válasza:
37%

nem értek egyet az utóbbivel ,rengeteg embert ismerek aki szegény, kiszolgáltatott stb, nekik az a véleményük, hogy a tehetősebb embereknek van lehetőségük hinni, mert ők "elhisznek szép meséket" meg "van idejük" stb stb

persze még ha az alapvető világképben esetleg lehet is valami olyan ,hogy Isten létezik, egyáltalán nem lesz annak következménye amit a kérdező írt, ez kicsit olyan ,hogy csomó ateistától lehet halani olyat, hogy pl "csak nem akarja a sors, hogy..."

2015. máj. 21. 18:20
 6/13 A kérdező kommentje:
A legelső kommentelőnek: Igen, nagyon sok iskola mellett van templom, ill. nagyon sok iskolát az itteni egyházak üzemeltetnek. Ez lehet ok. De az is lehet ok, legalábbis szerintem, hogy ők még kevésbé lettek mentálisan beszennyezve a nyugati kultúrától. Pl sok köztük a nemrég bevándorolt és pl indiában kevésbé hatott rájuk a nyugati média és itt sem nagyon igénylik azt. Tehát tiszták maradnak, ezért könyebben érzik át a magasabb lelki síkokat.
2015. máj. 22. 09:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Én európai keresztényként "kikérem magamnak", hogy vegyek példát az afrikaiaktól, mert bezzeg õk..

Amúgy meg teljesen más kultùrák ezek. Pl. a Fülöp-szigeteken mulatoznak nagypénteken, Jézus kereszthalálakor. Mi más lelkületüek vagyunk, nekünk ez gyásznap, mert megölték az Urat értünk. Mi a feltámadást ünnepeljük.

Jèzus szeretete nem népcsoportfüggõ.

2015. máj. 22. 09:48
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

Minél fejlettebb egy kultúrkör annál kevésbé vallásosak.

Nem véletlenül, hogy ahogy haladsz a fejlett világból is az egyre fejletlenebb felé annál több vallásos és/vagy babonás ember van. Technikailag és szociológiailag totálisan mindegy, hogy istenben hisz vagy piripócsi bokorfű szelleme áll e a hitének középpontjában, minél tanulatlanabb egy közösség annál szélesebb talaja van a miszticizmus bármely formájának.

2015. máj. 22. 10:01
 9/13 anonim ***** válasza:

a hitt nem attól függ hogy gazdag e vagy szegény tudatlan, vagy nem kiszolgáltatott e vagy sem.

aki tiszta szívből be fogadja istent az tiszta szívből lélekből s teljes erőből fogja öt szolgálni.

a feketék, a dél-amerikaiak, az indiaiak, a Fülöp szigetiek,közt ha ezt tapasztaltad,akkor ők is tiszta szível fogadták istent.

és hozzá tenném hogy van mind két oldalról ki ugyan úgy szereti istent.

tehát nem a nyomor vagy ép a tudatlanságtól függ.

2015. máj. 22. 10:56
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

#5 nek (és a többieknek)!

Tökéletesen érdektelen, hogy hány embernek mi a "véleménye" erről a dologról. Akár mindenki is vélekedhet azonosan, az igazságtartalom nem attól függ.

Kicsit hosszú lenne részletesen kifejteni az okokat és folyamatokat, mindenekelőtt azt kell vizsgálni, kiknek van szükségük természetfelettire (a neveltetésen túl). És persze ismerni kell az ember ösztönös és tudatos viselkedését, elemi igényeit, a tudat alapvető tulajdonságait.

Nem fogom levezetni, miért fontos a tudás, és mi a szerepe a hagyományoknak. De a válaszok egyike sem gondolkodtatott el, hogy talán nincs igazam. Nem volt bennük érv, csak vélekedés. Az meg nem számít.

2015. máj. 22. 14:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!