Kendő és szoknya minden nap, suliban, utcán, mindenhol, milyen vallású lehet?
Szép napot mindenkinek!
A sulinkba jár egy maréknyi (nem egyidős 9.-12. évfolyamig) kendős-szoknyás lány. Minden nap abban vannak, viszonylag nehezen ismerkedő típusoknak tűnnek. Egy ideje felfigyeltem arra, hogy az egyik ha meglát le sem veszi rólam a szemét, a személyisége elég konzervatív. De maga a lány önmagában kedves, szép és tetszik benne, hogy nem átlagos. No de, visszatérve most a lényegre, milyen vallása lehet?
"nos, a zsidó előírások szerint sem láthatja senki a férjezetlen NŐK haját."
Éppen ellenkezőleg, a férjezett asszonyok azok akiknek nem illendő a férjükön kívül másnak mutogatni a hajukat (na nem mintha ezt ma sok zsidó asszony betartaná, még a vallásosak közül sem). A férjezetlen lányoknak pont a hajuk a legfontosabb "portékájuk".
Amúgy valószínűleg az utolsónak lesz igaza, a régies viselet, a hajat részben elfedő kendő eléggé a nazarénusok hagyományos öltözetére emlékeztet (bár több kisebb keresztény szekta hasonlóan öltözködik). A legbiztosabb, ha megkérdezed a lánytól, de figyelmeztetlek, ezek a szekták általában eléggé zártkörűek és bigottak, a szülei valószínűleg egyáltalán nem fogják tolerálni, ha elkezdenél járni vele. Barátkozni ettől még persze lehet, aztán ki tudja. ;)
Jó nagy hülyeségeket tudtok írni emberek. A nazarénusok nem egy szekta, nagyon kedves, barátságos emberek! Itt lakik egy család, tehenészettel foglalkoznak (Héjja farm), az egyik lányuk az osztálytársam volt. Tőlük vesszük a tejet, joghurtot. Amikor a kisfiammal megyek, volt hogy több órát ott ültem, olyan jól eljátszottak a gyerekek. Ott mindig rengeteg a gyerek, a 12 gyerekétől már több mint 60 unokája van az öreg Héjjának. Egyáltalán nem zárkózottak, csak nagyon alázatosak és szerények! Egyszerű emberek, a szó jó értelmében. Imádok ott lenni, az egész udvar olyan, mint egy kis mennyország: mindenhol virágok, nevető gyerekek, vágni lehet a vallási áhítattal átitatott békét, nyugalmat és szeretetet. Mondom mindezt úgy, hogy a mi családunk egyáltalán nem vallásos, én meg sem vagyok keresztelve!
Még csak nem is hasonlítanak pl. a muszlimokra, nem az a lényeg, hogy elfedje a kendő az egész hajukat. Nagyobb korban keresztelkednek, saját döntésük szerint. Ezután hordanak a nők szoknyát. Láttam már térdig erő farmerszoknyában is némelyik fiatal asszonyt, de gyakoribb, hogy földig érő szoknyában járnak. Kontyban vagy francia fonásban hordják a nők a hajukat, erre tűzik fel a kendőt. Mivel felkeléskor, lefekvéskor és minden étkezés előtt imádkoznak, főként ezért van rajtuk egész nap, hogy ne kelljen fel-le rakosgatni. Egyszerű emberek, a hitükkel ellentétes, hogy fegyvert fogjanak, és nem választanak üzleti szakmákat sem, hogy elkerüljék az ezzel járó versengést. A férfiak között van itt ács, kútfúró, a lányok között pedig sok pl. a varrónő, ápolónő. És aki azt hiszi, ezért szűkösen élnek, az nagyon téved! A velem egykorú, már felnőtt generáció a környéken gyönyörű házakat épített, mert ott a családban mindenki segít a másiknak. Lenne mit tanulni tőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!