Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanú hölgyek öltözköd...

A Jehova tanú hölgyek öltözködését a vének írják elő? Nem mindenkinek előnyös a hosszú, lompos szoknya.

Figyelt kérdés
Jehova tanú nők

2015. máj. 13. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
38%
Nem is az a céljuk, hogy divatosak, csinosak legyenek. Nem az a lényeg, hogy jól áll vagy sem, hanem, hogy megfelelően takarjon és ne legyen kihívó.
2015. máj. 13. 15:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Többet ismerek látásból. Prédikálni, utcán álldogálni strapabíró cipőt viselnek. Ez topis hatást kelt. Körömcipőben egész nap nehéz lenne. Egyik tanúnő alacsony, molett. Előnytelenül néz ki 150cm, 70 kg-val hosszú szoknyával. Ami jól állna neki, azzal kihívó lenne. Elnézem, az nincs tiltva, hogy sminkeljenek és fessék a hajukat. A nadrág viselet már egész kislányoknál is tiltva van. Iskolába kényelmesebb lenne.
2015. máj. 13. 15:08
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
És? Sok előnytelenül öltöző nő és férfi van, akik nem is tanúk, tehát szabadon hordhatnának mást is. :)
2015. máj. 13. 15:11
 4/8 anonim ***** válasza:
23%

Szia

Nem a vének irják elő, hanem a Biblia.

(1Timóteusz 2:9) 9 Az asszonyoktól hasonlóképpen azt kívánom, hogy jól rendezett ruhában, szerénységgel és józan gondolkodással ékesítsék magukat, . . .

Ennél fogva ez egyénre van bizva, hogy a lelkiismerete alpján mi a szerény neki, amiben jól érzi magát Isten és emberek előtt.

2015. máj. 13. 15:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

nem , nem írja elö senki sem hogyan öltözködjenek. Egyéni ízlés dolga.

Például ahol élek, hordják a hosszú /nem csak a Tanúk/ szoknyát is, és a csinos térdig éröt is.

Személyesen mivel nekem nem illik a hosszú, térdig éröt hordok és a legtöbb ismerösöm szintén.

Komolyan ez csupán ízlés dolga. Cipöt is ki milyet választ, nincs elöírva, én szeretem a magasabb sarkú cipöt, sok ismerösöm szintén, ki hogy ki mit szeret, vagy hol él.

A kislányok az iskolába, vagy a sétára normálisan hordják a nadrágot is. Mi felnöttek szintén. :)

2015. máj. 13. 17:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak a térítéshez meg az istentiszteletre hordanak szoknyát, egyébként simán vesznek farmert is, mint bárki (nem vagyok Tanú, de ismerek többet is, szóval láttam). És nem is mindenki hord hosszú szoknyát, elég, ha térdig ér, az pedig mindenkinek jól áll. Egy üzletasszony sem vesz fel normális esetben minit a munkába, függetlenül attól, hogy milyen alakja van.
2015. máj. 13. 21:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Nekem volt egy osztálytársnőm még a 70-es években. Jehova tanú családban élt. Serdülő kortól kezdve szoknyát, harisnyát, köröm cipőt hordott. Haját nem vágatta, hosszú copfot viselt. Akkoriban farmert hordtak suliban és a Sasson-frizura volt divatos a lányoknak.
2015. máj. 14. 15:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Az már kb. 40 éve volt, azóta nyilván lazultak az előírások.
2015. máj. 14. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!