Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi mit gondolnak a...

Jehova Tanúi mit gondolnak a Hit Gyülekezetéről és a hasonló karizmatikus keresztényekről?

Figyelt kérdés
A karizmatikusok pedig minek tartják a Tanúkat?

2015. máj. 18. 16:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
37%

Lehet, hogy jóhiszeműen ugrasztasz össze embereket, de az csak eggyel jobb annál, mintha direkt tennéd.

A többi mese, én pedig már vagy negyven éve nem hiszek a mesékben. Kb. azzal analóg, mint amikor valaki általánosít egy társadalmi réteggel, vagy csoporttal kapcsolatosan, és azt mondja, hogy ilyenek meg olyanok. Hát persze, hogy olyanok: azon az emeleten, ahol az általánosítást megfogalmazták, az is csak bizonyos szemüvegen keresztül nézve. Én még soha nem hallottam az általad nevezett közösségekkel kapcsolatban a biznisz-szekta kifejezéseket a Hit Gyülekezetében, pedig 1992 óta sok száz alkalmon részt vettem, sokszor jártam a büfében, és a folyosón is. Minden egyes beszélgetést azonban nem hallottam, nem is hallhattam, te azonban úgy beszélsz a te tapasztalatodról, mintha ez egy naprakész, általános információ lenne. Nem az.

A köztünk levő vita doktrinális jellegű, nem pedig a kisstílű bekiabálásos, paradicsommal és egyébbel dobálós metódus - legalábbis jó esetben, de egyéni kilengések persze elképzelhetőek, ahogy a fenti válaszokban is felfedezhetsz különbségeket ugyanarról az oldalról is.

Nem fogadjuk el egymás hitét, ugyanis alapvető kérdésekben látjuk a dolgokat teljesen máshogy. Más dolog azonban egyet nem érteni, és megint más dolog egymás rossz hírét kelteni és ölre menni.

Végül, az "imádásnak" fordított "proszküneó" egyik lehetséges jelentése az, hogy "kutyának lenni", ami arra utal, hogy az ember leereszkedik négykézlábra és megalázza magát Isten előtt. Ez némelyektől idegen, de Isten azt mondja, hogy aki megalázza magát, azt Ő emeli fel. Ha kutya vagyok, hát legyen, de nem a te kutyád, hanem Istené.

2015. máj. 19. 12:40
 12/14 A kérdező kommentje:

Az egyet nem értésen már túl megy ha nem fogadod el egy másik ember hitét.

Én nem az összeugrasztásra mentem, arról pedig nem tehetek ha valaki képtelen magát visszafogni és ösztönlényként viselkedik.

Mellesleg nem az alázatosságra értettem a négykézláb kifejezést. Előttem ugyan minek borulna le úgy bárki is. A csontos megjegyzésedre reagáltam. Amúgy az első válaszod elég távol volt az alázatosságtól amit egy keresztény az embertársai felé tesz. Ok nélkül belemartál az emberbe.

2015. máj. 19. 12:57
 13/14 Járfás János válasza:
Nem kérdezett senki, de elmondom a véleményem. A különböző egyházak, különböző módon tévelyegnek. Csak az találja meg az utat, csak akinek Isten láthatóvá teszi. Bárki, akinek Isten segít az útkeresésben, felekezettől függetlenül fog oda találni. Nem kell testvéreknek tartanunk azokat, akik más felekezetben vannak, és esetleg tévelyegnek, de tisztelnünk kell őket, mint akik Isten képére, és hasonlatosságára teremtettek.
2015. júl. 22. 13:48
 14/14 anonim ***** válasza:
nem-e? hát genetikailag nem azok?
2015. júl. 22. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!