Milyen tanácsokat tudnátok adni?
Kicsit hosszú a történet, előre is köszönöm, ha végigolvassátok.
Az a helyzet, hogy első osztályos korom óta járok hittanra, mert anyukám akkor beiratott, mert azt akarta, hogy egyházi suliba járhassak. Máig sem értem, hogy ő ezt miért akarta, ugyanis ő nem hívő. Én azonban 5. környékén "megtértem", azóta minden hittanóra tényleg megérinti valamilyen irányban a szívemet, és most, így 8.ban (már egyházi suliba járok), tényleg követni szeretném Jézust "teljes testemből, teljes lelkemből, teljes elmémből és minden erőmből", de a lelkész, akivel ugye a hittanórák voltak, hát hogyis mondjam, nem a szívem csücske, kb.55-60 éves lehet, és úgy érzem, nem tud már ezzel a korosztállyal "egy hullámhosszra lépni". A közösséget sem nagyon szeretem, akikkel együtt voltam, azt hiszem, egyikőjük sem szeretné igazán követni Jézust, talán csak kötelességből járnak oda, a lényeg az, hogy a konfirmációmig (ami ma volt) úgy gondoltam, még kibírom itt, és így is volt. Anyukám pedig nem tudja, hogy én hogyan érzek. Amikor ott álltam a konfirmáció alatt, annyira nagy élmény volt, hogy tényleg bizonyságot tehetek hitemről, és szörnyen rossz volt tudni, hogy hamarosan véget ér. (Istentiszteleten sajnos 2évente egyszer vettem részt, amit én rettenetesen bánok, csak hát anyukám...) Az igazi kérésem az, hogy folytassam- e itt az ifire járást (anyukám azt mondta beleegyezne), vagy esetleg átmenjek egy szomszédos gyülekezetbe, ahova járnak ismerőseim? Valamint az is nagyon bánt, hogy tudom, anyukám nem fog megtérni, és az is, hogy a lelkész azt mondta, én csak látszólagosan vagyok Istenfélő, csak kényszerből megyek el a hittanórákra, holott ez nagyon nem igaz, mint mondtam, tiszta szívemből szeretnék Krisztushoz tartozni. Szerintem ezt én csak jobban tudom, hogy mi visz rá a hittanórákra, ti mit gondoltok? Minden hasznos válaszért nagyon hálás lennék!! :)
Nem sok hasznod lesz az életben ebből a nagy vallásosságból szerintem, csak magad alatt vágod a fát.
Hiába fogsz imádkozni valamiért, amit szeretnél, nem fogod megkapni, csak ha megdolgozol érte. Aztán majd megmagyarázzák neked, hogy hát azért nem kaptad meg, mert Isten úgy gondolta, hogy "az jobb neked". És ebbe majd belenyugszol. Csakhogy a fele sem lesz igaz.
Jézus volt a jeruzsálemi nagytemplomban és számos zsinaggában is, szombatrl szombatra rendszeresen járt a zsinaggákba és tanított is, ezt a Bibliai és az azon kívüli források is megerősítik.
Az én családom kifejezetten rühelli a keresztényeket, szóval nekem sem votl egyszerű, igaz én már 17 voltam :D
Menj el vasárnap ha keved tartja, anyukád meg ha beszól ne foglalkozz vele, nem kell parasztnak lenni és visszaszlni, egyszerűen csak menj el, majd egy idő után rájön ,hogy nincs abban semmi rossz. Ifire abba a közösségbe járj ahol te jobban érzed magad, megítélésed szerint jobb neked. (ez csomó szempontból áll össze, szóval ezért írom így hogy "ahol jobban érzed magad")
A vén lelkész fecsegésével meg végképp ne foglalkozz.
A vallás az elme guminője.
Amint ezt megérted egy csapásra elképesztő sok gondod megoldódik. (tényleg)
Jézus is járt templomba,de aszt is mondta,
hogy ott van az én templomom ahol épen vagyok.
tehát imádkozni bárhol lehet nem feltétlen szükséges hozzá templom hogy az úr meg hallgathasson.
oda járjál ahol jól érzed magadat,és vannak megértő barátaid is ilv tudsz találni is.
lelkész azt mondta, én csak látszólagosan vagyok Istenfélő.
pedig hogy meg ítéljen ahhoz neki nincs joga,
az ítélkezés a hittben is csak is isten dolga.
mivel csak ő lássa az emberek szívét tisztán.
és nem pedig egy lelkész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!