Tudományos felismerések a Koránban?
A kérdést elsősorban egyfajta könnyed vitaindítónak szánom, nem szeretnék egyoldalúan senki pártjára állni.
Nálatok tényleg szövegértési gondok vannak :)
"Ugyanis ezt a Korán úgy gondolja, hogy MIUTÁN elkészült a Föld - UTÁNA jött a vas az égből. Ez pedig nem igaz"
Hol látsz időt? Nincs szó arról hogy ez mikor történt. Így akarod megcáfolni hogy beleképzelsz dolgokat? :)
Szerintem az a helyzet hogy nem hiszitek el, mert nem akarjátok elhinni. Nem lehet véletlen mert nem 1-2 dolog hanem sok, és mindet igazolta a mai tudomány. Egyet nem tudtok mondani ami ellentétes lenne azzal. Nem csak hogy nem ellentétes, de még azt is üzeni a Korán hogy foglalkozz a tudományokkal, gondolkozz. Ha végigolvasnátok talán összeállna a kép.
Ozmium42 te sem tudsz semmi konkrétat mondani. Amibe belekötöttél azt sem értetted. De ha már ennyire a tudomány embere vagy magyarázd el hogy jött létre szerinted az élet. Hogy lett élettelenből élő? Biztosan tudod a választ :)
"Nincs szó arról hogy ez mikor történt."
Persze.
Csakhogy az, hogy "A vasat Allah hozta le a Földre" - EGYÉRTELMŰEN azt jelenti, hogy ELŐBB volt ott a Föld, és CSAK UTÁNA jött a vas.
Elemi szövegértés.
Ozmium42 ilyen válaszra számitottam, nem is vártam mást :)
De akkor mégis hogy jött létre az élet? Ja hogy fogalmad sincs :) Fenti állitásokat nem tudod megcáfolni, vagy bebizonyitani hogy ellentétes tudománnyal. Csak annyit mondasz hogy nem Isten teremtette.
Másik válaszoló, ha nem érted a szöveget nem tudok mit mondani :) Pedig magyarul van. Vas nem volt sem a Földön sem a Naprendszerben. Kivülről érkezett meteoritokban. Viszont azt nem mondja hogy a Föld történetének melyik időszakában történt.
"Vas nem volt sem a Földön sem a Naprendszerben. Kivülről érkezett meteoritokban."
Na, ez az, ami nem igaz. A vas a többi fémmel együtt a Föld keletkezésekor már ott volt.
A Naprendszer is tele van vele, és a Nap is.
Mivel nem első generációs csillag...
annyi meteorit a világon nincs, ami ráadásul sok-sok fényév távolságról ilyen rövid idő alatt ideszállítsa ezt a sok vasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!