Keresztények szerintetek a szülői szeretet feltétel nélküli?
aki a szeretetet feltételhez köti, az már nem önzetlen szeretet
Jézus pedig az önzetlen szeretetre hivta fel a figyelmet, ami még az ellenségnek is jár
Az igazi szeretet feltétel nélküli. Ha feltétele van az már nem csak szeretet.
Kérdés az, hogy ki képes erre? Én nem -az biztos- pedig jó lenne! De ez csak annyit jelent, hogy nem vagyok jézusi szinten.
Legtöbb szülő sem képes erre sztem, még a gyerekével kapcsolatban sem. Legalábbis nem teljes mértékben. Mindenesetre ez áll talán a legközelebb a feltétel nélkülihez. Sokan viszont -szülők- inkább csak elfogultak a gyermekükkel. Ennek semmi köze a szeretethez, sokkal inkább az együvé tartozás kifejeződése.
Szervusz
A Biblia négyféle (fajta) szeretetről ír. Ha tökéletsek lennénk, mindegyik nagyon erős vonzalmat tökröz, és jól működne...
Másként szeretjük a szüleinket, közeli rokonainkat, másként aa barátainkat, megint másként a feleségünket, férjünket. A legnagyobb szeretet, amire Jézus is tanított az agape szeretet. Ezt minden féle emberi kapcsolatra lehet alkalmazni -, ha megtanuljuk. Mert nem születtünk ezzel az érzéssel, ezt ki kell fejleszteni, meg kell tanulni.
Nem tudom mit értesz a feltétel nélküli szülői szereteten?
Mert ha azt, hogy minden hibát, rossz cselekedetet elnézzen a szülő - hát eezt nem jelenti.
Hiszen rengeteg csínytevést elkövet a gyerek ameddig felnőtté válik, attól még a szülő nagyon nagyon szereti, peddig közben megbünteti (büntetheti), fenyíti különféle módokon, ami nem annak a dizonyítéka, hogy már nem szereti.
Így van Isten is velünk. Borzalmas bűnöket követ el az ember napjainkban is, de ő azzal előlegezett meg minket a szeretetével(ezzel bizonyította, hogy mennyire szeret), hogy föláldozta a Fiát értünk, hogy lehetőséget kapjunk az öröklött bűntől való megszabadulásra.
Nézd mit mond Isten a szeretetről:
„A szeretet hosszútűrő és kedves. A szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem viselkedik illetlenül, nem keresi a maga érdekeit, nem válik ingerültté. Nem tartja számon a sérelmet” 1Korintus 13:4, 5
„a szeretet soha nem vall kudarcot” 1Korintus 13:8
Ez igaz a szülői szeretetre is. Itt persze most nem arról a szélsőséges esetekről írok, amikor a családtagok megölik egymást, ami sajnos egyre gyakoribb napjainkban, de ez már egy másik bibliai prrófécia beteljesedése....
"Keresztények szerintetek a szülői szeretet feltétel nélküli?":
Hahahahaha, hét vicce!
A legtöbb keresztény szerint az a "JÓ" gyerek aki meg van verve...........
(UI: Saját tapasztalat.....)
Ez valamilyen szinten valóban paradoxon, mivel amikor a szülő azt mondja a saját gyerekének, hogy menjen el a templomba, ellenkező esetben többet ne jöjjön haza, akkor máris feltételhez köti a szeretetét.
A szülői gyilkosságra hol találok példát kedves válaszoló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!