Jehova tanúi miért újat építenek?
láttam a jwtvn, hogy 14 ezer királysgtermet akarnak felépíteni!!!
miért nem vesznek használtat? sokkal gyorsabb, és véleményem szerint olcsóbb megoldás volna.
ehhez tedd még hozzá a toalett papirokat a tisztitó szereket, kéztörlőket, kézmosó szappanokat, stb és az esetleges felujitásokat, és egyébként a három napra annyi nem naponta,
s ezt oszd el Kb 5-6000-rel
s akkor megtudod, hogy nem is olyan sok egy családnak vagy egy embernek ez az adomány
Bocsánat az offért!
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy azt a rengeteg pénzt amiből ezt mind fel akarják építeni, miért nem adják oda a rászorulóknak? Rengetegen éheznek Magyarországon is. Rengetegen fagynak halálra télen és még sorolhatnám. Nem, ehelyett puccosan kiöltözve heti kétszer háromszor összejönnek, amivel nincs is baj, de ezt máshogy is meglehetne oldani.
Gondolom rögtön azzal fognak támadni, hogy remélik én így meg úgy csinálom, és ők különben is sokat adakoznak....
Csak egy megtörtént tény: Tanú "ismerőseim" munkanélküliek lettek. Anya otthon a gyerekekkel (6 gyerek), apát létszámleépítéskor kirúgták. Teljesen összetörtek. Segítséget nem igazán kaptak a gyülekezettől. Vajon miért? Nem ilyenkor kellene segíteni? Ráadásul, ha a "testvéreiknek" nem segítenek akkor kinek????
Véleményem szerint azt a pénzt értelmesebb dologra is költhetnék, de arra költik amire akarják.
nem akartam hozzászólni...ehhez a ....
Igaza van a testvéremnek, ha széjjel osztjuk, nagyon csekélyke összeg jut egy személyre.
De ha beszorrozzuk ezt a csekélyke kis számot, látszólag nagy összegre ugrik, de ha értünk a matematikához, akkor tudjuk hogy is van ez. :)
Nincsen senkinek sem orra elé téve a persely, hogy kötelezöen adakozzon. Mindenki a saját, családja tehetsége szerint. Senki sem írja, senki sem számolja...be senkinek a nevét. Ezt akik jelen vannak a kongresszusainkon látják tudják. :)
Vannak családok akik talán még annyit sem tudnak leadni a ládába, mint egy WC papír ára, de vannak akik tudnak többet adni.
A kongresszusi termünknak valóban nagy elönye van. Gyönyörü szép park van körülötte, ami a program elött és után vagy a szünetben kellemes sétahely.
gyönyörü a berendezés, kellemes, a szellöztetéstöl fogva, a WC és mosdóhelyiségek....és igaza van a testvéremnek, hogy nem kell agodnunk, hogy mennyiért és egyáltalán kibérelik-e, és milyen piszkot kell elöbb feltakarítanunk.
És érdekes, soha de soha sem hiányzott az az összeg, amit örömmel leadtunk...igazán soha sem. Ezt átéljük a saját börünkön.
Bár vannak akik nem közénk tartoznak, hogy azt kívánák, hogy adjuk nekik az önkéntes adományainkat.
A bajba jutottakon segítünk, de a lustáknak muszály megtanulni dolgozni. :)
A Biblia azt tanácsolja a restnek, hogy menjen és nézze meg a hangyát, hogy milyen dolgos és vegyen töle példát.
Hát így.....
adunk a rászorultaknak, aki azt mondja hogy nem, ott más van a háttérben amiatt nem kap.
Egyébként is sokan vannak akik kapnak élelmet stb bizonyos karitativ szervezetektől, de attól még nem váltak kereszténnyé, ugyan úgy dohányoznak és élik a megszokott világi életüket stb.
Jézus is egyszer azt mondta a sokaságnak hogy sokan csk haszon lesésből enni mennek oda hozzá de más nem érdekli őket,
Nekem nagyon sokszor segitettek kisebb nagyobb mértékben, soha nem maradtam éhen, és soha nem lett belőlem kenyér kéregető.
Aha, tehát megítélitek, hogy ki kaphat, és ki nem. Rossz projekt... Szerintem. Akkor a hajléktalannak se adjunk, először kérdezzük ki, hogy miért nrm akar dolgozni, aztán marha bölcs ítéletünkkel ítéljük meg, hogy adunk e vagy sem.
Annyira odavagytok mindig az első századi keresztények életétől és követésétől, nem olvastam, hogy egymástól pénzt gyűjtöttek volna, hogy megélhetésükön felül kispalotkat csináltassanak az összejövetelükhöz.
Mégegyszer mondom, le sem sz@rom, hogy hány milliárdot, ami valóban a tietek, mire költötök, de látok némi ellentmondást a tanaitok és a cselekedeteitek között. Az a baj, hogy köztetek, aki dönt erröl illetve aki habzsi dőzsizik belőle, az soha nem fog lealacsonyodni ide, így nem is fogja soha a válaszainkat olvasni.
54-es
te kevered a szezont a fazonnal.
Nekünk a Tanúknak NEM azt a feladatot adta Jézus Krisztus, hogy menjenetek és szedjétek össze a világ összes szegényeit, az összes hajléktalanait és építsetek nekik házakat, majd öltöztessétek, etessétek öket, neveljétek gyermekeiket stb stb.,
Jézus Krisztus ezt mondta: Cseleketek 1:8: "Tanítványaim lesztek a Föld legvégsö határáig"
ezt is mondta: Máté 24:14: "A királyság jó híre HIRDETVE lesz az egész Földön...és aztán jön el a vég"
Most félre tudod tenni egy pillanatra az elfogultságodat?
Gondolkodjunk. Például az afrikai államokban, mire van nagyobb szüksége a családoknak?
Az ÁLLANDÓ anyagi támogatársa, vagy megtanítani öket gazdálkodni a pénzzel, jó ötletekre, hogyan keressenek pénzt, hogy müveljék meg a talajt stb, ?
Minek vagy hosszútávon sikere?
Ha tömsz egy lyukas zsákot, vagy befoldozod?
MOnd te hány családot támogatsz ezekböl, akiket TE ismersz az utcán?
Mit tudod TE, hogy én hánynak adtam pénzt? Mit gondolsz hová tették azt a pénzt amit tölem és ismeröseimtöl kaptak?
Próbálj meg találgatni? Mit gondolsz?
A TE egyházad betakarítja az összes Magyarországon élö
és külföldön az utcán élö embertársait takaros szép lakásokba, jártok öket rendszeresen etetni, beviszed az ágyadba is öket télen? Majd jársz rendszeresen kontrolálni, hogy van-e meleg ételük?
=Ird meg az igazat. Kutass a saját lelkiismeretedben, majd azután itéld a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!