Ez pontosan mit is jelent? Lukács 11,24
Vegyünk alapul egy nagyon bűnös embert,aki sokkal rosszabban viselkedik mint az átlag emberek.
Találkozik Jézussal,megérti hogy a lelke üdvössége Tőle függ,ahogy hallja az evangéliumot,kezd kitisztulni a gondolkodása.DE!!!!!!!Nemet mond Jézus hívására,és hátat fordít Neki.
Mélyebben eshet a bűnbe az ilyen ember,és lelkileg is jobban összetörik.
Szerintem valami ilyesmit akar közölni a példázat.
Aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, tékozol.”
Nincs semleges terület. Mit gondolsz Krisztusról? „Nem is tudom … azt hiszem, jó ember volt, és elég jó filozófus is.“ Vele vagy? „Nem, inkább semleges maradok.“ Nem lehetsz semleges, mert Ő azt mondta, hogy ha nem vagy vele, akkor ellene vagy, ha nem gyűjtesz, akkor tékozolsz. Jézus radikális volt, és egy radikálist illetően nem maradhatsz semleges – döntened kell! Ha nem vagy vele, akkor ellene vagy.
Miután Jézus kiűzte ezt a démont, egy kis leckét adott a démonokkal kapcsolatban:
„Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberbõl, víz nélküli helyeken bolyong nyugalmat keresve, és amikor nem talál, akkor így szól: Visszatérek házamba, ahonnan kijöttem.
Ebból arra következtethetünk, hogy amikor a démonok nem lakoznak egy testben, akkor nyugtalanul keresnek egyet, hogy abba beköltözhessenek. Nyilván vannak olyan körülmények, amelyek megnyitják az emberi testet a démonok előtt, és vannak más körülmények, amelyek megakadályozzák, hogy a démon az ember testébe költözzön. Ez az akadály az ember akarata.
Nem hiszem, hogy a démon beköltözhet egy ember testébe az ember akarata ellenére, függetlenül attól, hogy az ember ujjászületett-e vagy sem. Az emberek azonban gyakran okkultizmussal kezdenek foglalkozni, a spiritizmus olyan területére tévedve, ahol nyitottá válnak a démonok számára. Ez akkor is megtörténhet, ha azt szeretnéd, hogy ezek a szellemek misztikus módon irányítsák a sorsodat.
Ezek a szellemek vonzónak tűnnek, mert belőlük sokan ihletet nyernek érdekes detektív történetek megírására, vagy hírnevet hozhatnak. Az embereket nagyon érdekli szellemvilág. Nagyon komolyan figyelmezetetlek: hatalmas veszélyeket tartogat ez a világ, mert megnyílhattok a démonok előtt. Azt viszont vegyétek tudomásul, hogy a ti akaratotok nélkül ez nem történhet meg, mert Isten tiszteletben tartja az ember szabad akaratát, és ehhez a sátánnak is tartania kell magát.
Évekkel ezelőtt eljött hozzám egy halálra rémült fiatalember. Dave Hunt néven mutatkozott be. Átadott nekem egy újságot - a Time magazin egyik példányát - amely a szervezett bűnözéssel foglalkozott, és amelyet én már korábban olvastam. A sztori Lucky Luciano-ról szólt, és mellette egy kis cikk, amelynek címe a Titokzatos Ember – Dave Hunt, aki Lucky Luciano segítőtársa.
Ez a fiatalember elmondta nekem a történetét. Gyerekkorában nagyon lenyűgözte őt az erő és a hatalom, és 19 éves korában elhatározta, hogy mindenáron hatalomra fog szert tenni. A társadalmat megfigyelve rájött, hogy az egyik legnagyobb hatalom a maffia, amely még a törvényhozásnál is nagyobb erő volt, mert megvásárolta magának még a kormány vezetőit is.
Abban az időben Lucky Luciano volt a világ leghatalmasabb embere. A hatalomvágy miatt elhatározta, hogy bármi áron közel fog kerülni hozzá, hogy eltanulja tőle a hatalom titkát. Sikerült is neki, és ő lett Lucky Luciano állandó segédje, aki mindenhova elkísérhette őt. Élvezte a hatalmat, a pénzt, az emberek és körülmények fölötti uralmat.
Aztán elkezdte tanulmányozni Hitler uralkodását, és rájött, hogy Hitler volt minden idők egyik leghatalmasabb embere. Megtudta, hogy Hitlert a Fehér Mágia emberei irányították, akik okkult tudományokkal foglalkoztak, és folyamatosan démoni erőkkel voltak kapcsolatban. Eldöntötte, hogy elmegy Peruba - ahová Hitler bukása után ezek az emberek visszavonultak - megkeresi őket, és eltanulja tőlük hatalmuk titkait.
Elment Peruba, megtalálta a Fehér Urakat, és elkezdte tanulmányozni a Fehér Mágiát. Egy nap szállodai szobájában ülve ismételgette a szellemidézés módjait, és egyszer csak azt érezte, hogy egy szellem van a szobában. A szellem kezdett beköltözni a testébe, de valahogy rájött, hogy ha ez az erő belé költözik, akkor már többé nem lesz a maga ura, hanem a szellem szolgájává fog válni.
Nagyon megrémült. Aztán eszébe jutott valami - annak ellenére, hogy csak ritkán ment el gyerekkorában a vasárnapi iskolába - és elkezdett kiabálni: „Jézus, Jézus, segíts Jézus!”. Tudta, hogy ha ez a szellem átveszi felette az irányítást, akkor ő elveszett. Azonnal összepakolt, taxiba ült, és a repülőtérre ment. A legelső géppel elutazott Peruból, visszajutott Texasba, ahol egy motelben szállt meg.
Annyira megrémült, hogy senkinek sem szólt a történtekről, és senkit sem hívott fel, hogy ne tudják, hogy hol van. Miközben ott ült a motelszobában, teljes zavarodottságban, egyszer csak megszólalt a telefon. A fickó a nevén szólította, és egy kódolt üzenetet mondott a telefonba. Tudta, hogy a Fehér Urak kódolt nyelven beszélgettek egymás között, és megpróbálta megfejteni az üzenetet.
Már majdnem megfejtette, de volt egy rész, aminek nem emlékezett a megfejtésére. Ott ült a szobájában, és arra gondolt, hogy bárcsak emlékezne erre a részre, mert akkor meg tudná fejteni az üzenetet, amikor ismét csengett a telefon. A fickó ezt mondta a telefonba: „Az üzenetnek az a része amire nem emlékszel a következő....” Dave belekiáltott a kagylóba: „Várj csak egy pillanatra! Ki vagy te?” A fickó ezt válaszolta: „Ember, nem tudom, hogy mi folyik itt, de ti nagyon furcsák vagytok. A motel egyik őre vaygok, és egy öregember idejött, adott nekem 100 dollárt, hogy elmondjam neked ezt az üzenetet.” „Hogy nézett ki az öreg?“ – kérdezte Dave. Az őr leírása pontosan ráillett arra a Fehér Mágiás öregre, aki Peruban tanította. „Aztán néhány perc múlva visszajött, adott még 100 dollárt, hogy hívjalak fel, és mondjam el neked az üzenetnek azt a részét, amire nem emlékeztél.”
A fiatalember ott ült az irodámban, és láthatóan remegett a félelemtől, és azt mondta: „Ezek mindehová követnek, nem tudok tőlük szabadulni, nem engednek el, mert túlságosan belebonyolódtam ebbe a dologba. Itt is itt vannak, és tudják, hogy mi történik ebben az irodában.” „Igen Dave, tudom, hogy itt vannak.“ – válaszoltam. „De soha többé nem fognak követni, miután innen elmész.”
A Biblia alapján hatalmat gyakoroltunk a sötétség ezen erői fölött, a Fehér Mágia urai fölött, mert a sátánnál erősebb lakozik bennünk. Ő elpusztította a sátán fegyverzetét. Legyőztük ezeket a sötét erőket, és szabaddá tettük a fiatalembert. Nem azért történt mindez, mert nekem valami nagy szellemi hatalmam volna, én is egy ugyanolyan gyermeke vagyok Istennek, mint bárki közületek. Ismerem azonban az Írásokat, ismerem a rendelkezésünkre álló hatalmat, tudom, hogy kicsoda Jézus, és ki vagyok én Őbenne.
Később levelet kaptam Dave-től, amelyben leírja, hogy evangelizációkat tart, Jézusról prédikál, és azt is megírta, hogy a szellemek soha többé nem zavarták attól a naptól kezdve.
A szellemi erők valóságosak, és nem szabad szórakozni velük, mert ez megnyithatja az ajtót előttük. Eljön az idő, amikor át akarják venni a hatalmat a te tested fölött is.
Jézus ezt mondta: „Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberbõl, víz nélküli helyeken bolyong nyugalmat keresve, és amikor nem talál, akkor így szól: Visszatérek házamba, ahonnan kijöttem.
Amikor odaér, kisöpörve és felékesítve találja.
Aztán elmegy, vesz maga mellé még másik hét, magánál is gonoszabb lelket, bemennek és ott laknak. Annak az embernek az utóbbi állapota pedig rosszabb lesz az elsõnél.”
Nagyon komoly figyelmeztetés ez azoknak, akiket megszabadultak a sátán hatalmától. Nem szabad vákuumot, légüres teret hagyni az ilyen ember lelkében, hanem helyettesíteni kell. Nemcsak kiűzni kell a sátánt, hanem az Isten Lelkét kell befogadni helyette. Ezért nagyon nagy kárt lehet okozni azzal, ha valaki csak egyszerűen démonokat űz ki az emberekből.
Sokszor kérik tőlem, hogy imádkozzak a démonok távozásáért, de mindig azt válaszolom, hogy a befogadásért fogok imádkozni - mégpedig Jézus Krisztus erejének beköltözéséért. Amikor ugyanis Ő beköltözik, akkor a sötétségnek úgyis el kell tűnnie, mert a világosság és a sötétség nem fér meg egymás mellett.
Veszélyes dolog csak a gyógyulásért imádkozni, mert magára a Gyógyítóra van szükség; nemcsak szabadulásra van szükség, hanem magára a Szabadítóra. A rossz erőket mindig jóval kell helyettesíteni, mert ellenkező esetben még rosszabbra fordulhat állapotod.
Emberek! Az ember akar valamit? Csinál valamit? Semmit. "Amikor megérkezik, kisöpörve, feldíszítve találja."
Üres kecó, szép, díszes, és várja a vendéget, aki meg is érkezik egy egész branccsal.
Nem elég ugyanis megtisztítani a házat a gonosz szellemtől; jóval kell megtölteni azt, hogy a gonosz szellemek ne mehessenek be oda újra. Nem elég abbahagyni a helytelen dolgok cselekvését és űrt hagyni azok helyén: el kell kezdeni jót cselekedni. Zárd ki a helytelen dolgok cselekvését azáltal, hogy jó dolgokkal foglalkozol.
Mert ha egyszer már keresztépny életet éltél, de felhgytál vele, akor Sátán ujra megtalál, és olyan dolgokat is megteszel amit még a keresztény életed előtt sem tettél meg.
Szia
Valamikor az Özönvíz előtt más angyalok is Sátán mellé álltak a lázadásában. Emberi testet öltöttek, hogy az emberek lányaival kielégíthessék szexuális gyönyörök utáni vágyukat (itt olvashatsz erről 1Mózes 6:1–4).
Amikor eljött az Özönvíz, ezek a hitehagyott angyalok visszatértek a szellembirodalomba, de nem az „eredeti állásukba”, amely Istennél volt az égben (Júdás 6). Lealacsonyították őket olyan állapotba, melyet sűrű szellemi sötétség jellemez.
(1Péter 3:19, 20; 2Péter 2:4)
Démonokká váltak, akik már nem Jehova szuverenitásának alárendelve szolgáltak, hanem Sátánnak vetették alá magukat. Noha minden jel szerint nem áll módjukban újból testet ölteni, még most is képesek erőteljesen befolyásolni az emberek gondolkodását és életét, és a napjainkban tapasztalható erőszak jó része kétségtelenül az ő számlájukra írható
Erről beszélt Jézus, a Máté 12:43–45; és a Lukács 8:27–33.
Ha valaki Krisztus segítségével megszabadul bűneiből vagy bármilyen megkötözöttségéből, akkor vigyáznia kell, hogy ki is tartson Jézus mellett. Ha nem tart ki, akkor könnyen lehet, hogy vissza esik régi állapotába, vagy inkább egy súlyosabba.
"Ha tehát azok, akik a mi Urunk és üdvözítő Jézus Krisztusunk megismerése által megmenekültek a világ förtelmeitől, de újból elmerülnek ezekben, és vereséget szenvednek, ez utóbbi állapotuk rosszabb az előbbinél. Jobb lett volna nekik az igazságosság útját meg sem ismerni, mint annak megismerése után eltérni a nekik adott szent parancstól. Beteljesedik ugyanis rajtuk az igaz közmondás: Visszatér a kutya a hányadékához, és: A megfürösztött disznó újra a sárban hempereg." (2Pét 2,20-22)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!