Házassággkötés előtt a katolikus félnek mikor kell gyónnia?
Figyelt kérdés
Úgy értem hogy mi a gyakorlat, azt illetően, hogy mennyivel, hány nappal előtte, Avagy közvetlenül előtte kell, illetve szoktak gyónni?2015. máj. 3. 20:45
1/3 anonim válasza:
Elvileg, "hivatalosan" a gyónásnak és az esküvőnek semmi köze egymáshoz. Ha nászmisés az esküvő, akkor az áldozásnak (mint mindig) feltétele a gyónás, de persze nem kötelező a saját esküvődön sem áldozni.
Persze ha a vőlegény/menyasszony valóban hívő, és nem csak a ceremónia miatt mennek a templomba, akkor fontos nekik, hogy tiszta lélekkel házasodjanak, és lehetőleg áldozzanak is az esküvőjükön (ha nászmisés). Mi párommal két nappal az esküvő előtt mentünk gyónni, de ez nem szabály, még csak nem is szokás, egyszerűen egyéni igény és lelkiismeret kérdése.
2/3 anonim válasza:
MIvel a papnak kötelessége mindkettőtöket felkészíteni az egyházi esküvőre, őt kéne megkérdeni.
3/3 anonim válasza:
Még nem házasodtam, de más szentségeknél, pl. bérmálás, elsőáldozás, előtte 1-2 nappal szokás gyónni. Szerintem így a legjobb, kényelmesen fel lehet rá készülni, közvetlen előtte nagyon kapkodós lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!