Miért van szükségük a keresztényeknek mind az Ószövetségre, mind az Újszövetségre?
Azt írta itt valaki korábban, hogy a keresztényeknek nincsen szüksége az Ószövetségre.
Érdekelne néhány vélemény erről.
A Példabeszédek 15:17 szt írja: "Jobb egy tál zöldségféle ott, ahol szeretet van, mint a hizlalt bika ott, ahol gyűlölet van."
Szerintetek ez ma is így van? Elég régen íródott.
Krisztus sokszor idézett sz ószövetségből, és mindig tisztelettel beszélt az ott megírtakról.
Pál apostol is azt írta:"Mert mindazt, amit régebben megírtak, a mi oktatásunkra írták meg, hogy kitartásunk által és az Írásokból származó vigasztalás által reménységünk legyen." Róma 15:4
Ha az első századi eresztények nagyra értékelték azt amit "régebben megírtak", nekünk nem így kellene hozzáálnunk?
12-es
köszönöm az észrevételedet, és egyetértek vele.
De a kérdés azért, mert többen nem tartják fontosnak a Biblia első részét, és elég sok előítéletet lehet itt olvasni róla.
de én is úgy látom, ahogyan írtad, nem lehet kettéválasztani, illetve kevésbé fontosnak tartani.
"...nem lehet kettéválasztani, illetve kevésbé fontosnak tartani."
Én nem egészen ezt írtam,próbáld meg értelmezni újból!
Azt próbáltam: értelmezni :-)
Azt írod: "Kérdező,ha tudod,hogy mit támogatott Jézus és mit nem,...." nos ő, állandóan idézett az ószövetségből, tehát elismerte Isten szavaként - erre gondoltam
"...akkor azt is tudod,hogy értelmes keresztényként,hogyan viszonyulj az ószövetséghez." - hogyan viszonyulhatok másként, mint Krisztus, ha az Ő követőjének vallom magamat?
Nem erre gondoltál?
"nos ő, állandóan idézett az ószövetségből, tehát elismerte Isten szavaként"
Igen ám,csakhogy értelmes keresztény nem esik bele abba a csapdába,hogy akkor Jézus el is fogadott mindent az Ószövetségből Isten szavaként.
Erre gondoltam.
Tudod mi a Krisztusi mérce.Akkor azt is tudod,hogy ez az Ószövetségben mivel passzol,és mivel nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!