Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szeretik sokan Istent,...

Miért szeretik sokan Istent, amikor gonosz?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok hajlandó imádni valakit, aki ilyen kemény és gátlástalan világot tart fenn, amikor könnyedén megtehetné, hogy sokkal jobbá tegye.

Olyan számomra, mint egy apa, aki elissza a család pénzét, aztán amikor hazamegy részegen, megveri a feleségét és a gyerekeit vagy mint egy politikus, aki lop, csal és hazudik, miközben elhanyagolja a népét.

2015. ápr. 26. 11:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%

"Igen és ki teremtette ilyenre a világot, hogy így működjön?"

Hát igen, ez a szomszéd fűje mindig zöldebb szindróma. Ami nekem jutott az milyen tré és szar, és mindenki másnak mennyivel jobb. És persze ki a hibás érte? Természetesen az a ro..dt fű, mert nem akar olyan zöld lenni nálam, mint a szomszédban.

A probléma veled az, hogy te azt hiszed, hogy a probléma Istennel van és az általa teremtett világgal. Holott a probléma az emberrel van és az ember által teremtett világgal. Nem tetszik? Továbbra is fenn áll a lehetősége a változtatásnak. Mondjuk kezdhetnéd a saját világoddal.

---

Anonymus

2015. ápr. 26. 15:54
 12/18 anonim ***** válasza:

Isten adott nekünk egy gyönyörű, tökéletes világot, intelligenciát, hogy megismerjük azt, és szabad akaratot, hogy játszhassunk, kísérletezhessünk benne.

Mi csináltunk "kemény" és gátlástalan világot (tudnád, mennyivel keményebb volt az élet pár száz éve, igaz, sokkal egyszerűbb), pusztítást, háborút, igazságtalanságot, mi választottuk az ostobaságot a tudás helyett. De ez csak egy játék, amit elrontottunk, a hibából pedig tanulni fogunk. Legközelebb majd jobban csináljuk...

2015. ápr. 26. 16:46
 13/18 anonim ***** válasza:

A Teremtő létrehozott törvényeket és alapelveket, jogi alapot, és magát is kötelezi hogy betartsa, nem csak minket.

Nem, őt nem kötelezik a saját törvényei, legfeljebb a logikának veti alá magát. Hajlandó azokkal a törvényekkel szembemenni, amire az embert kötelezi, valamilyen fontosabb cél érdekében, de ezt a fontosabb célt nem magyarázza meg a szenvedő alanyoknak.

2015. ápr. 26. 17:23
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

"A Teremtő létrehozott törvényeket és alapelveket, jogi alapot, és magát is kötelezi hogy betartsa,"

Tehát szabad alapelv szerinted az emberek tömeges legyilkolása? Vagy Isten mégsem tartja magát az őáltala létrehozott alapelvekhez?

"Az ember tette azzá, nem Isten"

Tehát az ember nagyobb hatalmú Istennél?

"Miért mondja egy vak, hogy a színek maszatosak, ha még nem is látott egyet sem?"

Miért, melyik vak mondja azt, hogy "a színek maszatosak"? Szerintem ne higgy neki, nem kell mindent elhinni.

"Isten adott nekünk egy gyönyörű, tökéletes világot"

Hmm, mitől is olyan tökéletes? Én pl. sokkal tökéletesebbet is el tudnék képzelni, pedig még isten sem vagyok. Ennyire szegényes lenne Isten képzelőereje, hogy csak ennyire tökéletes világot volt képes kigondolni, mint amilyen a mi világunk?

"A Teremtő létrehozott törvényeket és alapelveket, jogi alapot, és magát is kötelezi hogy betartsa,"

Ja, csak annyi a probléma, hogy nem tartotta be...

2015. ápr. 26. 19:30
 15/18 anonim ***** válasza:

"Hmm, mitől is olyan tökéletes? Én pl. sokkal tökéletesebbet is el tudnék képzelni, pedig még isten sem vagyok. Ennyire szegényes lenne Isten képzelőereje, hogy csak ennyire tökéletes világot volt képes kigondolni, mint amilyen a mi világunk?"

Rajta, rajta! Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy neked pontosan mi is a problémád a világgal. Mitől tudnád jobbá varázsolni.

---

Anonymus

2015. ápr. 26. 20:19
 16/18 KZitus ***** válasza:
37%
A 10-esnél a pont :-)
2015. ápr. 26. 20:49
 17/18 Mulder614 ***** válasza:

Istentől várod el h jobbá tegye?

Na látod ez a legkönnyebb, ölbe tett kézzel ülni és Istenre várni és még hibáztatni is.

2015. ápr. 27. 11:19
 18/18 anonim ***** válasza:

"Rajta, rajta! Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy neked pontosan mi is a problémád a világgal. Mitől tudnád jobbá varázsolni."

Nekem különösebb problémám nincs vele, számomra pont megfelel ez így ahogy van. Nem én mantrázom állandóan, hogy jelenleg a gonosz uralkodik...

Persze, mondjuk olyanokat el tudnék képzelni, hogy pl. az alkoholtól ne legyünk másnaposak, szabadon lélegezzünk a víz alatt is, vagy szabadon röpködjünk a felhők között, esetleg ne legyen ennyiféle nemi betegség (sőt, igazából egy sem kéne), meg hasonlókat azért el tudnék képzelni. De számomra úgy is tök szép és jó a világ, ahogy van, szerintem semmiféle gonosz nem uralkodik jelenleg, és nem is uralkodott soha. Legfeljebb az emberi butaság, sötétség.

2015. ápr. 27. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!