Mit gondoltok a Bibliáról?
Látom a %-ból.
Amúgy én ezért nem vagyok vallásos. Mert pont annyi erővel hihetnék istárban, sívában, istenben/jézusban, a tollaskigyóban. És ezen az alapon akár a gumimacikban vagy batmen-ben is.
Pont ennyi értelme van.
Olvastam a bibliát (nem si egyszer) több apokrifet, tao-t, koránt, stb... Nem tanulmányozásnak nevezném.
De eléggé egyszerű és alap gondolat, hogy lássuk, hogy a többi vallás ugyanúgy áll a sajátjához ahogy a keresztények jézushoz, és hamar kiderül, hogy MINDEN relatív szinte. korok, szokások,társadalmak erkölcsök jönnek mennek ahogy hitek, és vallások is.
Nem nehéz felülről szemlélni, ha az ember szeme előtt nincsen leengedve a függöny.
Hiszek Isten létezésében és elfogadom a kereszténység alap tanításait, miszerint engedd be a szívedbe a szeretet, segíts embertársaidon, ne táplálj magadban negatív érzelmeket, például haragot, gyűlöletet, irigységet. Abban is hiszek, hogy Isten a legfőbb spirituális lény aki szereti minden gyermekét.
Azt elutasítom, hogy az Istent félni kell és követni minden apró hülye dogmát amit az egyház még az ókorban kitalált, hogy ezzel félelemben tartson egy csomó embert, hogy aztán a félelem által kontroll alatt tudja őket tartani. Kevés normális papot ismerek. A Biblia egy emberek által írt könyv ami szerintem tele van ellentmondással így nem is gyakran olvasom. Helyette inkább próbálok a fenn említett erkölcsök szerint élni, félelem nélkül, boldogan.
Hmmm azt hiszem te is helyesen gondolkodsz!!!
Az én "isten képem" közel sem isten mint tudatosság!
DE
Az univerzum törvényeinek komoly részét még nem ismerjük, és amit ismerünk annak is csak egy részét tapasztaljuk meg a földön, a földi viszonyok között!
Ezt én személy szerint "A Törvény" címszóval illettem magamban. És ennek "A törvény"-nek egy töredéke is képes volt kitermelni olyan értelmet mint az állattok, vagy az ember. Vajon micsoda komplexitás lehetséges még amelyet értelemnek is hívhatunk? Összetett és egyirányú, bár a tudatossága megérne egy filozófiai vitát.
Ha így tekintem, akkor én azt látom magam előtt, hogy az unviverzum összes ismert és ismeretlen törvényét és energiát (melyről már tudjuk, hogy információ értéke van!!!) nevezhetjük gyűjtőszóval istennek. (a látásmód a fontos nem a neve, töltött káposzta is lehet, mindegy) Meggyőződésem, hogy a hit, és a tudomány között a törésvonal ott van, hogy a vallás igyekszik megszemélyesíteni ezt, és ezzel alapvető hibát vét, lévén elveszti a tág, felülről szemlélős látásmódját egyből! Egyszerű példával: ahogy így egyből találkozik a tudomány a hittel, érthetővé válik (triviálissá) a szentháromság fogalma. (tömeg,energia,sebesség = "egy és mégis három" (a'la biblia))
Viszont. Ha így tekintem, egyből a következő probléma, hogy akik ezt annó így képletesen leírták ezt a törvényszerűséget honnan tudták, hogy ez szabály a világmindenségben? A sivatagban tevegelő próféta biztosan nem magától tudta. És máris két variáció van.
tévedünk és isten tudatos multiverzum életforma, vagy földhöz ragadtabb válasz egy Daniken-i válasz. (amit amúgy a sumér teremtéstörténet részletesen leír, hogy az "istenek" hogyan hozták létre az embert. (annunakik)) Nagyon el lehet kalandozni ezen a tájékon :D
(amúgy én mindig is a földhözragadtabb választ szoktam előnyben részesíteni. Esélyesebb a földönkívüli életforma, mint egy multiverzumok felett álló tudatosság. De persze bármi lehetséges, ezek puszta spekulációk. A sumér történet részletessége olyan, hogy látod olvasás közben a szemed előtt az "égi szekereket") így én erre teszem a fogadásomat. (de persze tudni nem tudom)
28-as! Az élet célja maga az élet fenntartása és fennmaradása. Egy Tudatos Teremtő éppen azért teremtette az Univerzumot, hogy abban életet hozzon létre. Ennek célja az, hogy a Tudatos Teremtő megismerje az életen keresztül (háromdimenzióban és sokdimenzióban) Önmagát. Önmaga fenntartására hozta létre az Univerzumot, és abban az életet.
A halállal nincs vége az életnek! Halálunkkor a testünk meghal, de a lelkünk tovább él. A lélek örökkön örökké él. Mert a lélek energiából áll. Az energia pedig tudjuk, nem vész el, csak átalakul. És egy bizonyos idő után ismét leszületünk. Ez a reinkarnáció.
Egybecseng a hologram elmélettel. (dióhéjban: az univerzum valójában egy hologram, a határvonala pedig információ dús energia, mely "csomósodik" és anyagot alkot, illetve az anyag energiává bomlásakor oda tér vissza. Kvázi: "túlvilág" )
Jelenleg ezt bizonyítottnak tudjuk matematikailag. (a bizonyítását megerősítették cáfolni még senki nem tudta, szóval elfogadom matematikai ténynek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!