Lehet értelme az érvelésemnek?
Tehát adott egy Teremtő, aki leküldött három könyvet, amelyet útmutatóként szánt (részben) az emberek számára. Az első a Talmud volt majd ezt követte a Biblia és végül a Korán.
Honnan tudhatjuk azt, hogy melyik az IGAZI? tehát melyik az, amit valóban követnünk kellene? én erre azt válaszoltam, hogy amelyik szimpatikusabb. Ezek könyvek, amelyek útmutatóként szolgálnák arra, hogyan kellene a Földön élnünk. A lényeg az, hogy én úgy gondolom a Teremtő, az Alkotó az minden és mindenekfelett áll. Tehát ahhoz, hogy a Teremtőt keressük nem szükséges sem a Talmud sem a Biblia sem pedig a Korán. Én úgy gondolom a Teremtő független minden Egyháztól. Ti, hogyan gondoljátok?
szia
Isten a rend, a logika, és az ésszerüség Istene, nem a zűrzavaré
ennél fogva nem okozott káoszt azzal, hogy több könyvet küldjön le, nem beszélve hogy az egyik jobban ellentmond Istennek a tulajdonságinak és a szándéka beteljesedésének mint a másik
Egy útmutatót adott, és erre a Fia Jézus azt mondta:
(János 17:16, 17) . . .. 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.
Egy igazság van nem kettő, vagy három.
Az utolsó mondatodban pedig negyed igazság.
ugyan is egyetlen könyv az ami ir a teremtőről, arról hogy Ő ki, mi a neve, milyen tulajdonságai vannak, és mi a terve a szándéka, és az is hogy hogyan valósit meg dolgokat
erre mint emlitettem volt, Jézus mondta, hogy igazság, és bizony kedves Barátom ez a Biblia
az viszont igaz, hogy a keresténység egyházaihoz, vagy a vallások tizezreihez nincs köze, mert egy életut van ami keresztény élet és nem százezer féle
No persze, csak egy életút van, nem sok ám, mindenkinek ugyan úgy kell ülnie, ennie, aludnia, házasodnia, még sz..nia is. Egy egész klónhadsereget szeretne a jó Isten. Szerintem magát a liberalizmust is az Isten találta fel. Hurrá, Hurrá, Hurrá...
---
Anonymus
Én helyesbbitek kérdező.
Szerintem te tórára (תורה) gondoltál és nem talmudra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!