Lehet értelme az érvelésemnek?
Tehát adott egy Teremtő, aki leküldött három könyvet, amelyet útmutatóként szánt (részben) az emberek számára. Az első a Talmud volt majd ezt követte a Biblia és végül a Korán.
Honnan tudhatjuk azt, hogy melyik az IGAZI? tehát melyik az, amit valóban követnünk kellene? én erre azt válaszoltam, hogy amelyik szimpatikusabb. Ezek könyvek, amelyek útmutatóként szolgálnák arra, hogyan kellene a Földön élnünk. A lényeg az, hogy én úgy gondolom a Teremtő, az Alkotó az minden és mindenekfelett áll. Tehát ahhoz, hogy a Teremtőt keressük nem szükséges sem a Talmud sem a Biblia sem pedig a Korán. Én úgy gondolom a Teremtő független minden Egyháztól. Ti, hogyan gondoljátok?
Üdv!
Sem a Talmud, sem a Biblia, sem a Korán nem könyv. A Talmud kérlek szépen így néz ki:
A Biblia szintén több tucatnyi könyvből van összefűzve.
A Koránt nem ismerem, arról nem nyilatkozom.
Az érvelésed itt vérzik el, mert fogalmad sincs egyikről sem külön-külön.
Másodszor sejtem, hogy Talmud alatt nem is a Talmudra gondolsz, hanem az Ószövetségre. Ez megint nem túl kifinomult érvelésre vall.
Harmadszor ha csak az egyiket ismernéd, jó eséllyel megkérdőjeleznéd, hogy Teremtő létezik-e egyáltalán, vagy legalábbis furcsállanád, miért annyira átlátszóan emberi.
Negyedszer teszel állításokat arról, hogy Isten milyen, meg milyen nem, de miből gondolod ezt? Honnan az információ?
Hát nem igen van értelme...
Tudod miért?
Mert a Biblia az, amelyikben benne van minden. A teremtéstöl kezdve, a Mózesi törvényig, a Próféták, a jövendölések a Messiásról, majd az Új szövetségben a Messiás megjelenése, és jövendölések e gonosz rendszer utolsó napjainak a jeleiröl, az Armageddoni csata, majd a Föld újra paradicsommá tétele.
A 2.Timóteus 3:16,17, azt írja, hogy a "Teljes Irás" Istentöl ihletett és hasznos a tanitásra a feddésre...."
A Jelenések könyvével le van zárva a Biblia. Az utolsó verseiben olvassuk, hogy szigorúan tilos többet hozzátenni, vagy elvenni.
Igazad van, hogy a Teremtö független az egyházak mindenféle fajta tanításaitól.
Egyik ismerös, aki papnak tanult, elárulta, hogy alig olvasták a Bibliát, föleg sokféle teológiai irodalmat tanultak meg.
Például:
Isten fogalmaz az Iszlámban:
"Ő a Legelső és a Legvégső, a Legfelső és a Legközelebb álló. Ő mindennek tudója." (A vas 57:3)
"Allah – nincs más isten csak Ő – az Élő, a Fenntartó. Nem vesz erőt rajta (nem fogja el) sem szendergés, sem alvás. Övé mindaz, ami az egekben, és ami a földön van. Vajon ki az, ki az engedélye nélkül közbenjárhatna Nála (a Feltámadás Napján)? Tudja azt, ami előttük van (a jövőt), és azt, ami mögöttük van (a múltat). [Ők azonban] nem fognak fel semmit az Ő tudásából, csak azt, amit Ő akar. A Széke átfogja az egeket és a földet. A megőrzésük nem terheli meg Őt. Ő a Mindenek Feletti, a Hatalmas."
(A tehén 2:255)
"Allah nem nemzett fiat és nem volt mellette más isten. Különben minden isten elvonulna azzal, amit ő teremtett, s egyesek bizonnyal a többiek fölé kerekednének. Magasztaltassék Allah! [Mentes Ő minden olyan hibától] amit róla állítanak!" (A hívők 23:91)
"Ha [az egekben és a földön] Allahon kívül más istenek is lennének, akkor bizony mindkettő romlásnak indulna. Magasztaltassék Allah, a Trónus Ura! [Mentes Ő minden olyan hibától] amit róla állítanak!" (A próféták 21:22)
Most szerinted, mi a a Talmud, Biblia, Korán ha nem könyv?
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam... sőt! biztosan.
Én mindenesetre még mindig úgy gondolom, hogy Isten független minden Egyháztól. Hiszen mind az Egyházat és mind a "könyveket" emberek változtatják kedvük-kényük szerint vagy talán, nem? Lehet, hogy tévedek de meglehet az is, hogy nem. Mi az igazság? Azt talán senki sem tudja a Teremtőn kívül.
"Most szerinted, mi a a Talmud, Biblia, ha nem könyv?"
Sok könyv, prófécia, zsoltár, négy evangélium, levelek egyben.
Egy nagyon bonyolult megfogalmazás után végül is eljutottál oda, hogy szerinted Isten nem adott könyveket az embereknek. Ellenben a gondolatmenetedet azzal kezded, hogy Isten adott az embereknek három könyvet.
Tehát maga az érvelésed is értelmetlen.
---
Az a válasz pedig, hogy "amelyik szimpatikusabb", kb. olyan válasz, hogy megkérdezem, "szerinted melyiket válasszam" és te azt mondod rá, hogy "le..rom". Csak te egy finomabb verziót választottál, de a lényeg ugyan az.
---
Aztán abban is tévedsz, hogy a biblia útmutató lenne a Földi élethez. Maximum az emberi kapcsolatokhoz útmutató, a Földi élethez nem igen van köze. Ezen kívül eléggé egy szar útmutató, mivel teli van ellentmondással, hibás törvényekkel és a valóság totális elferdítésével. Ezen kívül rengeteg olyan dolgot nem tud megmagyarázni egyértelműen, minthogy miért van a világban jelen a dualitás, miért van a természetben dominancia, mi az ember egyéni létének a célja vagy egyáltalán az oka stb. Sokat fel tudnék sorolni.
Így biztos, hogy nem Isten küldte. Tehát gondolkodj még el ezen kicsikét.
---
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!