Csak én vágytam ilyenre gyerekként, (még sokszor tizenéves fejjel is)?
Mindig az volt szivem vágya, hogy inkább élnék egy kedves, öregecske rokonomnál akit nem vet fel a pénz, de helyette van sok sok szeretet Istennel eggyet értve? Szegény kis ház de az mind szeretet ont, és mikor vacsora idő van a pár szelet (lekváros) kenyérke. Mig te eszel ő bekapcsolja a rádióját, mely még kedves férjéé/feleségéé volt és ki tudja mennyi idős. Fekvéskor gyengén betakar, mindig van kedvesszava hozzád, és szerető szivvel vár az iskola után.
Vagy csak én voltam ilyen fogyatékos?
Nem voltak a szüleim hú de gazdagok de mindig sajátszobám tv később telefon volt.. Csak az a igazo családi meleg hiányzott amit a könyvekben olvastam és Nagyimnál leltem ezt meg. Más volt igy?:)
Szerintem sokan vannak/voltak ezzel így, de ez nem vallási dolog, hanem természetes emberi igény, főleg gyerekkorban. A gyerekek erősen igénylik a törődést és a szeretetet.
Írd be gugliba: szeretethiányos gyerek
Matula bátya!
Téli berek, fél literek!
Nem kicsit, nagyot. Ma az egoizmus, a törtetés a divat. A szeretet nem hasznos, viszont munkaigényes. A családokban a mai áldásos ténykedés következtében az terjedt el, hogy a gyereknek mindent meg kell adni. Minden pénzt. Az a gyerek, amelyik nem ezt igényli, élhetetlen, nem fogja vinni semmire. Aztán csodálkoznak a felnőttek, hogy a következő generáció fölösleges egyedeknek tekinti őket, akik már nem hoznak "hasznot".
Ma a szeretetért harcolni kell, nem is kicsit. De lehetséges eredményt elérni.
Sajnálom a mai gyerekeket. Még inkább a sivár jövőjükért. Nem tanulják meg, mit és hogyan kell adni a gyerekeknek. Így nem is tudják, hogyan kell továbbadni.
Teljesen természetes, amit írtál. A szeretet iránti igény általános.
Csak az isten emlegetése disszonáns, az kilóg az egészből.
Nekem is voltak ilyen gondolataim.
És annak üzenem, aki szerint Isten emlegetése lóg ki a sorból, hogy nekem éppen a keresztszüleim adták meg azt, amire vágytam: a gazdagság helyett az otthon melegét!
köszönöm mindenkinek a válaszokat, szóval nem csak én gondoltam így :) különös képp a legutolsónak? :)
nem áll jogomban elítélni senkit, csak így képzelem el a legjobban eső életérzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!