A szcientológusok mikor ártottak akármit is az HBO-nak? Miért kellett belerúgnia a csatornának egy amúgy is eléggé háttérbe szorult vallásba?
Agymosás? Érdekes, hogy mindenki ezzel támadja őket, de senkinek sincs bizonyítéka, csak jár a szájuk.
Gazdasági szervezet? Attól, hogy van pénzük - persze közel sem annyi mint a Vatikánnak - még nem lesz gazdasági szervezet. Nyilván van benne egy kis filozófia is, de ez nem egyedüli eset a kínai univerzalizmus és a buddhizmus sem filozófiától mentes.
Jajj ne sajnáld már annyira őket!
Áll be hozzájuk, költs el egy kisebb vagyont (mondjuk egy ház árát) légy a csicskájuk 8 éven keresztül, a magyar meg a bécsi, meg a londoni missziójukban, és amikor egy OT8-as azt mondja neked, hogy 10 ezer angol fontba fog kerülni a további fejlődésed, akkor te is el fogod küldeni őket a pics@ba.
Szóval nem kell sajnálni őket, ahogy az előttem szólók is mondták...
#5 Valamiből fent kell tartaniuk magukat, azt vágod, hogy őket nem támogatja az állam, mint a keresztyéneket, akiknek havonta fizetsz függetlenül attól, hogy tag vagy-e?
#6 Nem hiszem, hogy nekem fáj az igazság hiszen nem én akartam eltorzítva ábrázolni egy dokumentum film segítségével ;)
Kérdező, az agymosásra rengeteg bizonyíték van, csak ezt agymosottak nem fogadják el. Éppen ez annak a lényege.
Azt mondod, valamiből élni kell nekik? Igen, legyenek hasznos tagjai a társadalomnak. A tevékenységük káros, semmi szükség rá. Ők hasznot csak önmaguknak hoznak, a társadalom minden más tagjának kisebb nagyobb mértékben kárt okoznak.
Az valami rettenetes tévedés, hogy az emelheti fel a szavát valami/valaki ellen, akinek ártottak. Nem, az emeli fel a szavát, aki gondolkodik, és rájön, hogy károsak. Függetlenül attól, hogy valaha is volt köze hozzájuk.
"őket nem támogatja az állam"
Hangosan kacagtam.
Egy maffiát miért kellene, hogy támogasson az állam???
Egy középszerű sci-fi író még a közepesnél is gyengébb víziója Xenuról miért kellene, hogy hivatalos vallás legyen, és támogassuk?
Amúgy még a Cosa Nostra sem alkalmaz olyan válogatott módszereket, mint a scientológusok. És még volt pofája Hubbardnak egyházzá nyilvánítania magát, (hogy ne kelljen adózni.)
1-es vagyok.
Akkor ne nevezd agymosásnak, ez a te véleményed, az HBO-n a film készítőinek meg más a véleménye. Pontosan erről szól a szólásszabadság, bárki kritizálható ugyanis. Attól, hogy valaki nem ártott nekem, meg lehet róla a véleményem. Sztálin sem ártott nekem például, ahogy Kim Jong Un sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!