Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusban hány éves korában...

Jézusban hány éves korában tudatosult, hogy ő Isten fia, és addig miért nem?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 12. 14:11
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A biblia értelmezésben az a fő irányelv, hogy amit úgy kényelmesebb, azt szimbólikusan kell érteni?
2015. ápr. 13. 07:53
 12/20 anonim ***** válasza:
Jézus alámerítkezésénél valami más is történt. ’Az egek megnyíltak’ neki. Mit jelent ez? Nyilvánvalóan azt, hogy miközben alámerítkezett, visszatérnek hozzá emberi élete előtti, égi életének emlékei. Így Jézus teljes mértékben visszaemlékezik Jehova Isten szellemfiakénti életére, beleértve mindazokat a dolgokat, amelyeket Isten mondott neki az égben emberré születése előtt.
2015. ápr. 13. 09:16
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Már egészen kicsi korától tudta, hogy ő Isten Fia. Például mikor 12 évesen a templomban ült ezt mondta: "Nem tudtátok, hogy nekem az Atyám házában kell lennem?" (Lukács 2:49)
2015. ápr. 13. 09:48
 14/20 anonim ***** válasza:

"A biblia értelmezésben az a fő irányelv, hogy amit úgy kényelmesebb, azt szimbólikusan kell érteni?"

Nincs szó arról hogy kényelmesebb vagy sem. Egyesek elhiszik azt a hazugságot amit az egyház terjeszt, hogy Jézus Isten fia. Pedig a Biblia nem mond ilyet.

Egy az Isten és mindeneknek Atyja

Ezt hogy lehet másképp értelmezni?

" Már egészen kicsi korától tudta, hogy ő Isten Fia. Például mikor 12 évesen a templomban ült ezt mondta: "Nem tudtátok, hogy nekem az Atyám házában kell lennem?" (Lukács 2:49) "

Itt Jézus nem azt mondja hogy Isten fia, hanem hogy Őt Isten küldte, és ez nem azt jelenti hogy Isten lenne.

2015. ápr. 13. 12:52
 15/20 anonim válasza:
És a szentháromság, feltámadás? Ezek? A szentháromság: Atya, Fiú, Szentlélek. Ha a fiú kifejezés mindenki lenne, akkor mi a szentháromság tagja lennénk? Nem hiszem. A feltámadástörténetben, nem akárki, hanem Jézus feltámad. Ezek után a mennybe megy az Atya jobbjához. Ha Jézus csak egy egyszerű próféta lenne, miért lenne ilyen kiváltságos helyzetben?
2015. ápr. 14. 06:42
 16/20 anonim ***** válasza:

"Ha Jézus csak egy egyszerű próféta lenne, miért lenne ilyen kiváltságos helyzetben?"

Én nem használnám az egyszerű szót a prófétákra, nagy tiszteletlenség. Minden próféta kiváltságos helyzetben van. Azért nem kell Isten legyen hogy a mennybe kerüljön. Összes próféta oda kerül. Azok a csodás dolgok amiket Jétus tett, Isten segitségével történtek, ahogy a többi próféta esetében is.

A szentháromság pedig hazugság ahogy van, sehol nem szerepel a Bibliában. Egyház által kitalált hazugság. Nem szabad mindent elhinni. Attól még nem lesz valaki kevésbé vallásos ha elolvassa a Bibliát és átgondolja. Egyértelmüen le van irva hogy egy az Isten (Egy az Isten és mindeneknek Atyja) Jézus pedig soha nem mondta hogy Isten lenne.

2015. ápr. 14. 09:18
 17/20 anonim ***** válasza:

9-es vagyok:

"Nem szó szerint kell érteni, ez szimbólikus. Isten fia kifejezést a vallásos emberekre használták. Más próféták esetében is szerepel hogy Isten fia."

Te azt állítottad, hogy nem mondta, hogy Isten fia, én erre reagáltam, hogy van ilyen. De úgy látom most már már mást állítasz, mert itt már csak arról van szó, hogy milyen értelemben az Isten fia.

Amúgy, ha ez amolyan általános, nem kiemelkedő, hanem minden prófétára is értendő János arról, hogy az ebben való hit legyőzi a világot? (megjegyzem, én sem vagyok szentháromság hívő, de Jahosuát nem egy szimpla prófétának tartom, hanem olyannak, aki a mennyből jött, ezt is állítja magáról)

1Jn 4,15 A ki vallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és ő is az Istenben.

1Jn 5,5 Ki az, a ki legyőzi a világot, ha nem az, a ki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!

2015. ápr. 14. 10:34
 18/20 anonim ***** válasza:

Jahushua határozottan megkülönbözteti magát a prófétákkal, és éppen azzal, hogy ő a fiú, pl. itt egy példázatban:

Mát. 21.33. Más példázatot halljatok: Vala egy házigazda, a ki szőlőt plántála, és azt gyepűvel körülvevé, sajtót ása le benne, és tornyot építe, és kiadá azt munkásoknak, és elutazék. 34. Mikor pedig a gyümölcs ideje elérkezett vala, elküldé szolgáit a munkásokhoz, hogy vegyék át az ő gyümölcsét. 35. És a munkások megfogván az ő szolgáit, az egyiket megverék, a másikat megölék, a harmadikat pedig megkövezék. 36. Ismét külde más szolgákat, többet mint előbb; és azokkal is úgy cselekedének. 37. Utoljára pedig elküldé azokhoz a maga fiát, ezt mondván: A fiamat meg fogják becsülni. 38. De a munkások, meglátván a fiút, mondának magok közt: Ez az örökös; jertek, öljük meg őt, és foglaljuk el az ő örökségét.

Jézus nem egy szimpla próféta, hanem a megígért Felkent, azaz a Messiás, aki testben jelent meg, ezért is Fiú, mivel a Messiásra vonatkozó próféciákban is ez vagy. Lásd a 2. Zsoltárban, fiam vagy te ma szültelek, vagy a 89. Zsoltárban.

2015. ápr. 14. 10:41
 19/20 anonim ***** válasza:

Még erre:

>"Egy az Isten és mindeneknek Atyja (Efézusbeliekhez írt levél 4:6)

Akkor szerinted mindenki Isten?

Egyértelműen láthatod hogy az Atya és a Fiú kifejezés szimbolikus."

Miért lenne Isten? Csak a pogány gondolkodásban van olyan, hogy az Istentől született az is Isten, mint Zeusz, akit Istenek szültek. A héber gondolkodás szerint Isten az alkotónk, ezért is az Atyánk, ezért van pl. a nemzettségtáblában Ádám után Isten.

De amúgy a hétköznapi értelemben is könnyű ezt megérteni: Teller Ede az atombomba atyjának hívják, ez még nem jelenti azt, hogy az atombomba egy ember lenne, mivel Teller Ede az.

Isten az alkotónk, így az Atyánk, mivel aki valamit létrehoz a héber szerinti gondolkodásban is atyja annak.

Jézus csupán annyiban különbözik tőlünk, hogy őt a szellemi fiának teremtette, akiket ez oknál fogva nevez az Írás is Isten-nek, azaz Elohimnak, ezzel maga Jézus érvelt:

Zsolt 82,6 Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:

Ján. 10.4. Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok? 35. Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható), 36. Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?!

2015. ápr. 14. 10:51
 20/20 anonim ***** válasza:

Ugyanazt állítom mint eddig. Jézust Isten küldte prófétaként hogy megmutassa hogyan éljünk és hogy csakis Istenhez imádkozzunk. Apa nélkül született, csodás dolgokat tett, de ember volt.

Aki ettől eltérőt állít az abba a hibába esik amit te is írtál:

" Csak a pogány gondolkodásban van olyan, hogy az Istentől született az is Isten"

Ahogy a példádban írtad ha Teller Edét az atombomba atyjának nevezzük attól még az atombombája nem ember, úgy Jézus sem Isten. Tehát nem szó szerint kell érteni az atya és fiú kifejezéseket. Eddig is ezt mondtam.

Olyan meg nincs hogy szellemi fiának teremtette. Jézus maga is Istenhez imádkozott és erre kérte a tanítványait.

2015. ápr. 14. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!