Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van ma Magyarországon normális...

Van ma Magyarországon normális pap?

Figyelt kérdés

Mielőtt a keresztények dühösen rám támadnának, már évek óta szeretnék megkeresztelkedni, de eddig nem jártam sikerrel. A döntésem mögött elég komoly okok állnak, hiszem a keresztény tanításokat, amikkel kapcsolatban kétségeim, kérdéseim vannak, szerintem egy értelmes pappal le lehetne beszélni,d e az igazság az, hogy valahogy kifogtam a durván jobbos papokat.

Engem nem érdekel a politika, nem vagyok sem jobbos, sem balos, de mikor a pap ahelyett, hogy prédikálna, leolt mindenkit, aki nem ír alá holmi fideszes kérdőívet (nem tudom, mi volt az, de a nevem meg a címem kellett volna) és mindezt a szószékről, az nagyon gáz.

Szomorú, mert most Húsvétkor is kicsit rossz kedvem volt, jön a Pünkösd...szívesen eljárnék templomba...ha nem lennének benne papok.

Ti mit gondoltok erről?

2015. ápr. 8. 12:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Pál azt írta az egyik levelében, hogy ne építsetek házat az Istennek, mert Ő nem kézzel épített házakban lakik. Következésképpen megkérdőjeleződik az is, van e szükség papokra? Nincs e mindenki lelkében benne az, amire szükség van? Én úgy hiszem, hogy bennünk van. Elég olyan emberekkel körülvenni magunkat, akik ugyanígy gondolkoznak. A kereszténység meg úgy hülyeség ahogy van.
2015. ápr. 10. 08:42
 12/13 anonim ***** válasza:
Szia, én egy kifejezetten nem "jobbos" keresztény vagyok, sé sok ilyen papot/lelkészt ismerek, én Szigetszentmiklósra járok templomba, eredetileg református vagyok ,de az összes felekezethez néha néha eljárok egy egy szertartásra, már csak mert érdekelnek a többiek, tudom baromi nagy szerencsénk van de nálunk pl minden/pap lelkész nagyon rendes, normális vagy ahogy jól esik, simán vitázhatsz velük elég keményen nekik mehetsz, nem kapják fel a vizet, és megértőek, már csak azért is mert nekik is voltak/vannak kérdéseik... szóval szerintem ha itt minden lelkipásztor jó arc, akkor ország szerte lehet találni ilyeneket
2015. ápr. 11. 23:12
 13/13 anonim ***** válasza:
Tehet-e arról a katolikus egyház, hogy a szegények, gyengék megsegítése jobboldali üggyé vált? Hogy a baloldal csak beszél a segítségről, de amikor kormányon van, csak az öngondoskodást szorgalmazza? Éppen ezért nem fogsz se baloldali, se liberális papot találni.
2015. ápr. 12. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!