Miért hisztek Istenben? Mert így neveltek a szüleitek? Vagy van ennek vmi oka?
#10 Értem, tehát minden hihető szerinted aminek az ellenkezőjét nem bizonyították be! Igaz?
Na ebből lenne csak a nagy káosz. Akkor ezen az elven követelem, hogy az iskolákban ne hittant oktassanak hanem "származástörténetet", ahol nyíltan felvázolják, hogy a földi élet egy másik galaxisból származik csak az ottani civilizáció idemenekítette a kihalás elől.
De tudok még jobbat: beszéljünk nekik a párhuzamos univerzumokról vagy összeesküvés elméletekről...
Ilyet miért nem tanítanak? Hiszen cáfolni nem tudták egyiket sem! Ja, hogy amíg nincs bizonyítva addig nem akarják hülye tévképzetekkel tömni a gyerekek fejét?
Engem speciel érdekel az űrkutatás és szeretnék is hinni benne, hogy nem egy ősrobbanás volt, de azért ne szakadjunk el a ténytől, hogy ez csak hipotézis mindaddig míg nincs bebizonyítva.
A hiszékenység semmi jóra nem vezet. Ezért működhetnek a telejósdák meg a csodagyógyszerek, csodalámpák amik mindent meggyógyítanak és még sorolhatnám. Ezekben is hiszel? Hiszen ezekről sincs bebizonyítva, hogy hülyeség...
"Isten létezik, nevezd akárhogy
Ő teremtette ezt a világot
Nézz egy állatra, vagy épp magadra
Nézz a felhőkre, aztán a tavakra
Nézz egy gyümölcsre, aztán egy babára
Ez nem csak úgy van, ez ki lett találva"
#13 Áhhá, tehát ez már bizonyíték?
Ez egy állítás (valaki által), hogy ez mind nem lehet "véletlen" hanem meg van aprólékosan tervezve. (Igaz, vannak benne hibák.)
Ha elfogadom ezt a kijelentést, még mindig nem a mindenható létét bizonyítja. Ezt akár egy másik galaxisban élő faj is létrehozhatta....
Engem is hivőnek neveltek, legalábbis anyám próbálkozott, még egyházi suliba is jártam, és bérmálkoztam is.
És sikeresen tökéletes atesitát adott a világnak ezzel.
Az összes tanulmányomat természet tudományos vonalon folytattam le, és azzal szemben látva azt a humbugot amit hívők és az egyház leművel végleg meggyőzött arról, hogy a világ szabályok szerint működik és nem mesék alapján.
Az én véleményem nagyon komplex az ügyben. Amit amit a magam élete alapján tudok mondani az nem más, hogy a neveltetés egy dolog, akinek van józan esze és racionális beállítottságú azt szerintem nem lehet meggyőződéses vallásosra nevelni abban az esetben, ha a világ megismerésére más alternatíva is van. (gondolok itt a természet tudományra.)
Persze lehet tények és egyedi eset vagyok. És bár nem reprezentatív a minta vételezésem, de én még olyan hívőt nem láttam (aki tényleg az) aki tényleg választ keres a világra.
#15 Ne csodálkozz. A hívők nem keresik a válaszokat... :) ők elfogadják, hogy létezik. Nekik ez már elég.
Az eddigi vitáimból úgy vettem észre, hogy számukra az össz magyarázat amire szükség van az benne van a bibliában. Ami nincs benne, az vagy nem létezik, vagy ha létezik akkor elfogadják hogy van és nem kérdeznek.
Tisztelet a kivételnek.
Egyébként a maga idejében ennek is megvolt a haszna, hiszen még könnyebben lehetett irányítani az embereket ha babonákban meg vallásokban hittek. Mára már jelentőségét vesztette, mert ott a média helyette. A középkor elmúlt a sötétség megmaradt.
Én magam vagyok hitem oka, én vagyok, kell tehát hogy Isten legyen! Én ugyanis az ő az egyik legújabb fejleményeinek egyike vagyok. Mint ahogy egy fa legfrissebb hajtása a legújabb fejleménye – nem teremtménye.
Saját létem nekem több mint egy mellőzhetetlen és félreérthetetlen jele annak, hogy Isten létezik.
A legkevébé sem csodálkozom. Az itteni tapasztalatom még az is, hogy gyakorlatilag zéró a természet tudományos felkészültségük. A tudományos tényeket áltudományos blogokkal akarják cáfolni. A napokban volt egy vitám eggyel, ott már a férfi női kromoszóma sem volt tiszta (Nőben nem Y van, de nem tudta) pedig általános iskolás anyag.
A vallás a szellemi lustaságnak melegágya.
És persze, hogy nem csoda. Minden népnek megvolt a maga teremtés története, és isten képe. Törvényszerű, lévén ők is magyarázni akarták a világot, de nyilvánvaló, hogy biológia,fizika,stb.. nélkül nem azt írták az irataikban, hogy kezdetben vala nagy bumm. :)
Gondoljuk csak el, hogy az első bibliába beemelt irat óta cirka 3000 év telt el mire egyáltalán azt megtudta az ember, hogy az alma miért esik a fejére a fáról.
Azok a történetek nem azért születtek mert igaz, hanem mert nem volt más. Erre szoktam mondani, hogy azokat nem neked vagy nekem írták, hanem a sivatagban tevegelő írástudatlan zsidó emberkének 2-3000 évvel ezelőtt egy olyan társadalomban ahol lövésük sem volt a legalapvetőbb dolgokról sem. Csak ez terjedt el. Ennyi erővel hihetnénk krisnában is, vagy a tollas kigyóban. Egyik vallás sem erősebb vagy igazabb mint a többi.
A valódi nagy igazságok közös jellemzője, hogy konkurencia nélkül marad. Egészen egyszerűen ami tényleg igazság azt nem tudod cáfolni, és mindenki elfogadja, mert nem tehet mást. Maga a tény, hogy ennyi vallás és hitvilág létezik önmagában zárja ki, hogy bármelyik is igazság lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!