Az új régészeti lelet végleg ledönti a 6000 éves Föld dogmáját?
Kíváncsi vagyok, hogy néhány hónap múlva is ugyanezt fogják-e állítani a tisztelt tudós bácsik.
Volt már kihalt disznófajta foga is, ami egy ideig a tudósok állítása szerint összekötö láncszem volt.
A Föld kérdezö a Biblia szerint nem 6000 éves. Fogalmam sincs minek az alapján állítják ezt a kreacionisták.
Nagy szenzációval jelennek meg a hasono hírek, van mit terjeszteni a médiának, aztán szépen csendben elvesznek a süllyesztöben.
"világmindenség ezen belül a föld több mint 6000 éves, az ember története ennyi kb 6000 éves."
Ugye téged megbuktatta Földrajzból és Biológiából?
A 6000 éves Föld soha nem volt dogma az egyházban, és most sem az. Ehhez persze ismerni kell, hogy mit is jelent az, hogy "dogma". Lásd itt:
(katolikus értelmezés)
és itt:
(ortodox értelmezés)
Ezeket figyelembe véve egyértelműen kijelenthető, hogy sem a katolikus, sem az ortodox egyházban soha sem volt dogma a 6000 éves Földről szóló elképzelés.
Kedves 56-os nem néztem a linket, de az én családomban is vannak katólikusak, református vallásúak, adventisták is, de sohasem állította senki sem, a papok sem, hogy a Föld csak 6000 éves lenne.
Nem tudom elképzelni, honnan vették ezt a nézetet egyes emberek. Hiszen a Bibliában ennek SEMMI alapja nincs.
A baj ezzel a nézettel az, hogy nevetségessé teszi a Bibliát az emberek elött, mert sokan akik hallják, fogalmuk sincs róla mit is ír a valóságban a Biblia és eleve elvetik, mint megbízhatatlan könyvet.
Kedves utolsó,
de hiszen a Biblia azt írja, hogy "kezdetben" teremtette Isten az eget és a Földet.
Az ég és a Föld jóval az ember teremtése elött meg volt alkotva.
A 6 "teremtési nap" a már kész Földre érvényes.
Olvastad a teremtés történetét?
Miért írja Mózes a 90 zsoltárok 4 versében, aki mellesleg a Teremtés könyvének az írója is, hogy Isten elött "ezer év annyi, mint egy örváltási idö éjjel"
Isten nem ember. Ö nincs a Föld forgása szerinti 24 órának alárendelve.
--és az ember csak a 6-ik teremtési nap végén jelent meg.
Ezt tudtad?
"Isten nem ember. Ö nincs a Föld forgása szerinti 24 órának alárendelve."
És ezt ő maga mondta neked, hogy ilyen bátran kinyilatkoztatod? Megkérdezted, hogy mit eszik, iszik, vagy ő ezek felett áll és kajálásra sincs szüksége?
Te kérdezö,
te a tudós tárasághoz szeretnél tartozni? Akkor jobban oda kell figyelned, mielött valamit kommentelsz.
Gondolkodj csak el, az univerzumban mindenütt a bolygókon 24 órásak a napok, ugyanúgy mint a Földön?
Hány óráig tart "egy nap" például a Vénuszon? Az iskolában nem tanuljátok? Olyan a megnyilvánulásod, mintha magad sem tudnád mit is akarsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!