Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves tanúk, érdekelne, hogy...

Kedves tanúk, érdekelne, hogy ti hogyan egyeztetitek össze AZ ALÁBBI BIBLIAVERSET a jelenkor valóságával?

Figyelt kérdés

egy a vezetőnk, a krisztus, mondják a tanúk, ehhez képest 8 vezetőjük van, akiket így is hívnak. ezek a vezetők, akik ugye nem krisztusok, aranygyűrűt hordanak az újukon, szemléltetve, hogy ők a vezetők. (mindeközben buzgón kiálnak amellett, hogy nincsennek hagyományok) nos, mivel a sok vezetőtök mindeggyike aranygyűrűt hord az úján, felvetődőtt bennem, hogyan értelmezhetitek ezt a bibliaverset:

Testvéreim, csak nem úgy van meg nálatok Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak, a mi dicsőségünknek hite, hogy közben kivételezések vannak? 2 Mert ha egy férfi bemegy egy összejöveteletekre aranygyűrűkkel az ujjain és pompás öltözékben, de bemegy egy szegény is, szennyes öltözékben, 3 és ti a figyelmeteket arra fordítjátok, aki a pompás öltözéket viseli, és azt mondjátok: „Te itt foglalj helyet, e jó helyen”, a szegénynek meg azt mondjátok: „Te maradj állva”, vagy: „Ott foglalj helyet, lenn, a lábzsámolyomnál”, 4 akkor osztályokat különböztettek meg magatok között, és gonosz döntéseket hozó bírákká lettetek, nem így van?

előrre is köszönöm a válaszokat.

2015. márc. 18. 11:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ékességetek pedig ne a külsőséges hajfonogatásból és aranydíszek felrakásából vagy felsőruhák viseléséből álljon

írja a biblia. ehhez képest: a filmben az ünnepélyességet az aranyékszerek viselésével kötik össze. TUDOD MIT, EZZEL SEMMI BAJ NEM LENNE, ha Jézus ís így tett volna. ha Ő is felrakott volna egy HIVALKODÓ aranyékszert magára a hegyi beszéd előtt.

így azonban.... van szemed, de nem látod?

2015. márc. 21. 09:09
 12/20 Középút ***** válasza:

"Tudod ez azért lehet, mert nem dohányoznak, és nem fogyasztják mértéktelenül az alkoholt, és nem kábítószereznek. A megmaradt pénzükböl vehetnek szép ruhát, arany /akár ezüst vagy gyémánt/ gyürüt, karórát, nyakláncot, fülbevalót. "

Ha valóban így működik, akkor eléggé nem Krisztusi. Értem én, hogy megtakarít aki nem költ piára, cigire vagy drogra, de mennyivel jobbak az ékszerek? Mitől jobb eme kincseket gyűjteni a földön? Nem inkább másokon segítő kiadásokra kellene fordítani? Határozottan az Ige tanításával ellentétes magatartásnak tartom.(feltéve, hogy így van, ahogy írjátok, én ugyanis nem látok bele)

2015. márc. 21. 09:50
 13/20 anonim ***** válasza:

Középút, itt most a prax-ban nyilvánult meg mi az írígység és az abból kiinduló a rágalmazás.

Nem hiába írja a Biblia a Galáciabelikhez írott levél 5 fejezetében, hogy az =ÍRÍGYEK= éppen úgy mint a hazugok, gyilkosok, paráznák NEM öröklik az Isten országát.

Veszélyes komoly betegség az írígység. De lehet ellene harcolni. Egy kereszténynek muszály. Különben vége. Komolyanb vétkezik az Isten ellen.

Isten teremtette az aranyat is, az ezüstöt is. Hasznos anyag, de csak a kapzsi ember gyilkol érte. Sok szépet teremtett Isten, és egy egészséges, normális, kiegyensúlyozott ember szereti a szépet.

A Bibliai vers, mely idézve volt, nem tiltja az ékszerek viselését. Aki oda figyel megérti, hogy azt jelenti, hogy NE a szép ruha a szép frizura, az ékszer legyen a FÖ az ember életében. Hanem az Istenfélö viselkedés.

Tehát RÁGALMAZNI azt, akinek aranygyürüje van, az a bün.

Aki hordja, de jól viselkedik az OK.

2015. márc. 22. 08:59
 14/20 A kérdező kommentje:
tehát akkor Jézus megrágalmazta az aranygyűrűt viselőket, kedves grkaty? mellékesen nagyon pontosan leírta, hogy mi folyik a tanúknál: azok ülnek az első sorban, akinek aranygyűrű van a kezén. minden vezetőtestületi tag aranygyűrűt hord az úján, amit egy másik, már meghalt vezetőtestületi tagtól örökölt. EDDIG TUDTÁLKÖVETNI? EZ EMBERI HAGYOMÁNY, ÉS PONT RÁILLIK A TANÚKRA. ismét elmondom, bár látom, hogy te minden írígy embert , VAGY AKIRŐL TE ÚGY GONDOLOD, HOGY IRÍGY, A POKOLRA KÜLDENÉL, sőt, a gyehennába. ismét leíróm: nem az a baj, hogy aranygyűrűje van. nem az a baj, hogy aranyórája van. AZ A BAJ,HOGY LÁTVÁNYOSAN FITOGTATJÁK. segíts már abban, hogy a régebbi vezetőtestületes videóknál miért nem viseltek aranyékszereket?és most hírtelen miért? én ezt nem értem. a királyság 100 éve meg hogy kezdődik? ARANYÓRÁVAL!!!!! UTÁNNA: ARANYÉKSZEREK FELRAKOSGATÁSÁVAL!!!! ez a legutolsó dolgok eggyike, aminek szerepelni kellene a filmben. elnézést már, hogy ilyen értetlen vagyok, de az utolsó itélkezésedből sem kaptam ezekre választ, de legalább megtudtam tőlled, hogy írígy vagyok, és el fogok pusztulni. köszönöm az infót, neked sok boldogságot kívánok az örök életedhez.
2015. márc. 22. 09:58
 15/20 anonim ***** válasza:

TE itéled el az embertársadat egy közönséges karóra miatta. Miért?

Gondolkodj el kérlek magad felett. Imádkozz Istenhez, hogy vezessen. Segítsen leküzdení ezt az elöítéletedet. Fog segíteni ne félj, de öszintén kell akarnod.

Hidd el azért hogy te jobban érezd magad, senki sem fogja levetni sem az óráját, sem a gyürüjét. Miért is?

Hordjad te is...vagy vehetel utánzatot is. Honnan tudod, milyen van a másiknak?

Olvasd el, hogy a Jézus Krisztus ruhája amire a katonák sorsot vetettek, milyen volt?

Értékes. Igen értékes.

Ismered a Jézus példázatát arról, amikor kidobják azt az embert aki nem volt illendöen mennyegzöi ruhába öltözve?

Máté 22:11-14

Még a szegényes ruha is kell hogy tiszta legyen és nem rongyos és piszkos, rosz szagú. Ugyanúgy a lakás. Lehet szegényes, de tiszta.

...így méltóságteljes.

Ismered a Bibliát? Akkor tudhatod, hogy az eljövendö Isten királysága /országa/ alatt már nem lesz többé szegény ember a Földön.

Egészséges, boldog kiegyensúlyozott életre hív Isten itt a Földön téged is.

Olvasd el kérlek az Ézsaiás jövendölését. Az Ézsaiás 65:21-töl.

Mindenkinek saját háza, kertje lesz. Nem lesz ,többé kizsákmányolás. Nyugodtan akár arannyal is /ha tetszik/ kidiszítheted majd a házadat. :)

Isten nem azért teremtette az aranyat és a drágaköveket, hogy a versengés, az írígység, a gyilkosság tárgya legyen. Akarata szerint hasznosan is lehet használni.

Én téged nem itéllek. Isten látja szívedet, de lásd az embert, lásd a jót. Ne történjen meg az, hogy egy ékszer miatt nem veszed észre a Biblia szép üzenetét és rágalmazod azt az embert, akit nem is ismersz.

Mit mondasz akkor majd az itéletkor Istennek? Istenem azért nem akartalak téged meghallgatni, mert a szolgádnak arany ékszere volt.?!

A szegénység nem garántalja azt, hogy valaki Istennek tetszö életet él.

2015. márc. 22. 11:06
 16/20 A kérdező kommentje:
kedves grkaty. megláttam a jószándékot az írásodban. kérlek, felelj erre: ezt írod: Ne történjen meg az, hogy egy ékszer miatt nem veszed észre a Biblia szép üzenetét és rágalmazod azt az embert, akit nem is ismersz. KÉRLEK, ÍRD MEG, MIKOR ÉS HOL RÁGALMAZTAM. nem szerettem volna ilyet tenni, és szerintem nem is tettem. de több szem többet lát: segíts.
2015. márc. 22. 11:24
 17/20 A kérdező kommentje:

ezenkívűl: Olvasd el, hogy a Jézus Krisztus ruhája amire a katonák sorsot vetettek, milyen volt?

Értékes. Igen értékes.

kedves grkaty. Jézus alsónadrágját hozod szóba. nyugtass meg azért, hogy te sem gondolod úgy, hogy Jézus alsónadrágban mutatkozna, csak azért, hogy lássák, milyen értékes az? egy jó minőségű alsóruha nem a földi javak látványos fitogtatása, mig egy aranyóra, vagy aranyóra rendkívűl jó, 600 forintos utánzatának a mutogatása egy tvműsorban szerintem a földi javak látványos fitogtatása.

2015. márc. 22. 11:32
 18/20 anonim ***** válasza:

Kérdezö, Te már a Jézus Krisztust is gúnyolod? :(

Tulajdonképpen mit akarsz? Azért írtam, hogy gondoltam hogy még lehet neked segíteni. De úgy látszik tévedtem. :(

Gondolom még gyermek vagy, az életben kívánom hogy találj a jó útra :)

és vegyél magadnak egy órát, mert különben még belebetegszel, ha máson fogod látni.

2015. márc. 22. 11:43
 19/20 Középút ***** válasza:

Eléggé elfajult a vita, szerintem egyszerűsítsük le azzal:

1. A gyűrűs vezetőknek maguknak kell elszámolniuk azzal, hogy milyen pénzből vették aranyaikat és legfőképp hogyan viszonyulnak az értékeikhez, mennyire kötődnek hozzá akár szegény embertársak nyomorának ismerete mellett, vagyis e viszonyulásuk e földön való kincs-gyűjtésnek számít-e

2. A nevezett személyekhez való viszonyulásunkról viszont magunknak kell majd számot adnunk. Az nem lehet baj, ha valaki nem tartja követendő példának az ilyen megjelenésből valószínűsíthető magatartást, így elhatárolódik az ilyen személyektől és még inkább az általuk képviselt tanoktól, de valóban célszerű önvizsgálatot tartani, hogy miért is zavar.

2015. márc. 23. 10:35
 20/20 A kérdező kommentje:

kedves grkaty

mikor és hol gúnyoltam Jézust? nem állt szándékomban, és nem is tettem ilyet. te hoztad fel az alsóruháját, hogy megérveld, hogy nem bűn nyílvános adásban több millás aranyórát hordani egy olyan személynek, aki egy olyan egyház vezetője, ami az egyszerű szemet hírdeti, és arra buzdít, hogy ne a földön gyűjtsünk kincseket.

2015. márc. 23. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!