Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, hogyan egyezteti...

Jehova tanúi, hogyan egyeztetitek össze a Bibliával a dinoszaurusz csontokat?

Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 19:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
33%
Az Ószövetség televan dinoszauruszokkal. Nem értem a problémádat.
2012. jan. 31. 19:28
 2/20 anonim ***** válasza:
81%
No azért annyira nincs tele....meg akkoriban nem is léteztek dinoszauruszok, tehát probléma éppen akadna....
2012. jan. 31. 21:07
 3/20 anonim ***** válasza:
29%

Miért kéne összeegyeztetni?Amikor az ősállatok éltek, akkor még megvoltak a létfeltételeik itt a földön, aztán ez megszűnt és ők kipusztultak.Ez szerinted mennyiben befolyásol bármit is ?És mi köze a bibliához?Manapság is pusztulnak ki különféle állatfajok, és ennek sincs semmi összefüggése a bibliával.

Sőt, a dinoszauruszoknak az emberrel sincs semmi összefüggése.Létezhetett akár ember is, mikor még dinók is voltak.De ha mindenképp összefüggést keresel, hát tessék, a biblia azt írja, hogy az állatok lettek megteremtve előbb, legvégül az ember.Nos, a dinó is állat, így tehát a biblia állítása is megfelel, meg a tudósok feltételezése is, miszerint a dinoszauruszok voltak előbb.

2012. febr. 1. 08:44
 4/20 szabolcs1988 ***** válasza:
25%
Az előttem szólóhoz még annyit mindössze, hogy igen az állatok előbb lettek megteremtve mint az embeek, és nincs pontos dátum arra, hogy mennyi idővel előtte. Tehát természetesen lehettek dinók régebben. De a Bibliának nem ez a témája, hogy voltak e vagy sem. Hanem Isten azért iratta le, hogy mind az ami levan irattatva, az a mi hasznunkra legyen. (Róma15:4)
2012. febr. 1. 10:17
 5/20 anonim ***** válasza:
22%
miért olyan lényeges ez a didoszaurusz-dolog??? visszatérő kérdésként sokszor láttam már??? valakit komolyan ez érdekel????
2012. febr. 1. 10:53
 6/20 anonim ***** válasza:
56%
Valószínűleg azért kérdezi, mert egy bizonyos kor felett, mindenki megkérdőjelezi, hogy van-e isten. Aztán van aki hisz benne továbbra is és van aki rájön, hogy mese az egész, habbal.
2012. febr. 2. 09:37
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem úgy gondolom, hogy teológiai és tudományos vitát indítottam volna. Szerintem egyértelmű a kérdésem és csak és kizárólag a Jehova Tanúknak szólt, mert most arra vagyok kíváncsi.
2012. febr. 2. 16:31
 8/20 szabolcs1988 ***** válasza:
16%

Válasz a kérdezőnek!

Én Jehova Tanuja vagyok!

Teljes mértékben elfogadom, hogy voltak dinók!A dinoszauruszok hirtelen bukkantak fel a kövületekben, mindennemű átmeneti forma nélkül. Ezt követően nagymértékben elszaporodtak, majd kihaltak. És a maradványaik természetesen megmaradtak. A biblia viszont konkrétan nem ir a dinókról sehol sem.

Vagy arra utal a kérdésed, hogy azt gondolod hogy Isten fizikai 6 nap alatt teremette meg a Földet, és akkor hogy lehettek dinók? Holott több millió éves csontokat találnak?

2012. febr. 5. 14:37
 9/20 A kérdező kommentje:
Igen! Nekem erre megvan a magyarázatom, de nagyon kívácsi lennék a konkrét álláspontra, melyet a Tanúk képviselnek, mivel ezt nem ismerem.
2012. febr. 5. 15:02
 10/20 szabolcs1988 ***** válasza:
0%
arra az álláspontra hogy Isten 6 nap alatt Teremtette e meg a világot? Azt gondolod hogy mi ebben hiszük, és ezt hogyan tudjuk összeegyeztetni a dinókkal?
2012. febr. 5. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!