Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem vagyok megkeresztelve,...

Ha nem vagyok megkeresztelve, akkor nincs értelme, hogy egy kereszt legyen a szobám falán?

Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 09:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%
Vajon ha az egyik barátomat kivégeznék villamosszékben, kitennék-e egy villamosszéket ábrázoló tárgyat a szobám falára?
2010. febr. 16. 09:02
 12/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy kitennéd, mert akkor arra emlékeztetne, hogy mindezt érted tette!

Vagy esetleg arra, hogy mennyire gyarló az ember, mennyire csak magával foglalkozik, s amiatt, mert féltékenyek, mert irigyek, képesek halálra adni embertársaikat, akik sohasem ártottak nekik.

Azt mondtad, hogy neked jelent valamit a kereszt, akkor már nem dísznek van kint a falon.

S attól, hogy nem keresztelkedtél meg, még lehet élő hited. Sokkal nehezebb felnőttként vállalni, mint gyermekként a hitben nevelkedni.

2010. febr. 16. 09:45
 13/17 anonim ***** válasza:
egyetértek 9,45 mégis érdekes, hogy Jehova tanúi azt állítják, hogy nem is kereszten halt meg, hanem oszlopon. Ez viszont azt eredményezi, hogy az egyik állítás hamis. Azt feltételezve, hogy indokaik és érveik helytállóak, máris körvonalazódik az a nagylétszámú csoport, (mert a kereszténységen belűl a keresztet elfogadók száma igen nagy %-ot tesz ki)ami beleesett abba a sátán által állított csapdába, amibe a zsidók, mint kiválasztott nemzet beleestek:emberi tanításokat, és emberi hagyományokat keztdtek követni.
2010. febr. 16. 11:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Azt, hogy egyes szekták mit hisznek, én tiszteletben tartom. Hogy van-e valóság alapja, az egy más kérdés.

A Bibliában az is benne van, hogy "nincs Isten". Igaz ez az állítás? Ha egy kicsit azt is megnézzük, milyen szövegkörnyezetben van benne: "Így szól szívében az esztelen: Nincs Isten" Zsolt14,1.

Én még nem hallottam arról, hogy cölöpökhöz kötözték volna, de ha a két gerendát, amelyből a kereszt készült cölöpöknek tekintjük, minden bizonnyal nekik is igazuk van.

De úgy gondolom ez már egy másik kérdés és nem a feltett kérdéshez tartozik.

2010. febr. 16. 12:24
 15/17 anonim ***** válasza:
33%
szerintem azért tartozik a kérdéshez, mert az is benne van a pakliban, hogy ezzel bálványimádást követnek el. mármint hogy Jézus nem kereszten halt meg, amit meg kapcsolatba hoznak az egyiptomi tammúz istennel.
2010. febr. 16. 18:18
 16/17 anonim válasza:
azt szokták mondani h "mindenki maga ássa a sírját". :D ezt te elintézted 1 kereszttelxD
2010. febr. 23. 19:04
 17/17 anonim ***** válasza:

Mindenki a maga választott úton jár, és a saját cselekedeteinek gyümölcsével lakik jól. Ti egyébként Isten nevéből csináltok bálványt. Egy olyan nevet imádtok, amit Isten sosem mondott magáról. Segítségül hívhatom Ábrahám Izsák és Jákob Istenét, mert így nevezi magát a Bibliában. Segítségül hívhatom Jézus Krisztus Atyját, mert így is hívja a Biblia. De jehovának csak a Károli fordítás mondja, de tudjuk, az eredeti szövegben sem héberül, sem görögül nem szerepel ezen a néven.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 24. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!