Ha nem vagyok megkeresztelve, akkor nincs értelme, hogy egy kereszt legyen a szobám falán?
Lehet, hogy kitennéd, mert akkor arra emlékeztetne, hogy mindezt érted tette!
Vagy esetleg arra, hogy mennyire gyarló az ember, mennyire csak magával foglalkozik, s amiatt, mert féltékenyek, mert irigyek, képesek halálra adni embertársaikat, akik sohasem ártottak nekik.
Azt mondtad, hogy neked jelent valamit a kereszt, akkor már nem dísznek van kint a falon.
S attól, hogy nem keresztelkedtél meg, még lehet élő hited. Sokkal nehezebb felnőttként vállalni, mint gyermekként a hitben nevelkedni.
Azt, hogy egyes szekták mit hisznek, én tiszteletben tartom. Hogy van-e valóság alapja, az egy más kérdés.
A Bibliában az is benne van, hogy "nincs Isten". Igaz ez az állítás? Ha egy kicsit azt is megnézzük, milyen szövegkörnyezetben van benne: "Így szól szívében az esztelen: Nincs Isten" Zsolt14,1.
Én még nem hallottam arról, hogy cölöpökhöz kötözték volna, de ha a két gerendát, amelyből a kereszt készült cölöpöknek tekintjük, minden bizonnyal nekik is igazuk van.
De úgy gondolom ez már egy másik kérdés és nem a feltett kérdéshez tartozik.
Mindenki a maga választott úton jár, és a saját cselekedeteinek gyümölcsével lakik jól. Ti egyébként Isten nevéből csináltok bálványt. Egy olyan nevet imádtok, amit Isten sosem mondott magáról. Segítségül hívhatom Ábrahám Izsák és Jákob Istenét, mert így nevezi magát a Bibliában. Segítségül hívhatom Jézus Krisztus Atyját, mert így is hívja a Biblia. De jehovának csak a Károli fordítás mondja, de tudjuk, az eredeti szövegben sem héberül, sem görögül nem szerepel ezen a néven.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!