Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberek! Mit gondolto...

Vallásos emberek! Mit gondoltok a meleg-barát vagy meleg vallási közösségekről?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ők elfogadják a LMBTQ párok együttélését. Érdemes elolvasni.

2015. márc. 7. 19:18
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
0%
Az én véleményem : Ok, semmi baj azzal hogy ha valaki meleg , de ne mutogasa magát előtem. Amúgy a melegség NEM genetikai eredetű bárki dönthet arról ,hogy kit szeret. Amúgy kereszténynek vagyok megkeresztelve de nem tartom magam kereszténynek. A karaita judaizmusal szinpatizálok.
2015. márc. 9. 18:10
 32/41 Ozmium42 ***** válasza:
68%

"Ok, semmi baj azzal hogy ha valaki meleg , de ne mutogasa magát előtem."

Miért, te amúgy kinek képzeled magad, hogy megmondhatod, hogy ki mit csinálhat, és hol? Majd aki nem tetszik neked, az elbujdokol :D de persze "semmi baj"...

"Amúgy a melegség NEM genetikai eredetű bárki dönthet arról ,hogy kit szeret."

Akár demonstrálnád is, ahogy heteroszexuálisként akaratlagosan beleszeretsz egy azonos neműbe? Vagy azért nem látunk ilyet, mert jól elbújnak? :)

2015. márc. 9. 18:15
 33/41 A kérdező kommentje:

Én mélyhívő állapotomban, próbáltam megváltozni, pl kértem Istent, hogy ne legyek meleg, meg hogy, bárcsak szerzetes lennék, de egyik se vált be.

Már kicsi koromtól megnéztem a szép fiúkat.

2015. márc. 9. 18:19
 34/41 anonim ***** válasza:
0%
Tanulj és akkor nem fogsz alaptalan hülyeségekben hinni. És nem fogja tönkre tenni az életed egy primitív mesekönyv ,amit hallucinált emberek írtak (bedrogozott mai nyelven). Az ilyeneket ma már pszichiátrián kezelnék.
2015. márc. 9. 18:36
 35/41 Ozmium42 ***** válasza:
80%

"Ne komolytalankodjunk már az atomi kötésekkel, mert ott a pozitív töltésű protonok és a negatív töltésű elektronok egyensúlya ad a molekuláknak stabilitást."

Azt hiszem, már kezded bánni, hogy belementél a témába, amihez nem értesz, de nem látod be. Elektrosztatikus kölcsönhatás, igen, egy dolog, negatív meg pozitív töltésekkel. Kovalens kötés, másik dolog, töltések nélkül. Illetve elektronpályák kombinálódnak, a protonoknak ehhez semmi köze. Csak mondtál egy példát, mondtam egy ellenpéldát, ennyi az egész. Mondhatok még másikat is. Az atommagban pozitív töltésű protonok között is nagyon erős vonzás léphet fel, ha elég közel kerülnek egymáshoz, ez tartja össze az atommagot. Meddig kell elmennünk, hogy belásd, hogy a példálózásod értelmetlen? A világ nem fehér-fekete, pozitív-negatív, fiú-lány. Csak valamikor igen, valamikor nem, és ha nem, akkor nem kell megpróbálni ráhúzni mégis.

"Ne keverjük ide a szűznemzést se, mert az csak bizonyos állatfajokra jellemző."

Bizonyos fajokra meg az jellemző, hogy vannak homoszexuális egyedei. Na és akkor mi van? Az egész példálózás nem erre ment ki, csak hogy azt a hülyeséget cáfoljam, amivel előrukkoltál a töltésekkel, meg a fiókákkal. Nincs a természetnek duális törvénye, a fajok egyediek, mindegyiknek lehetnek olyan tulajdonságai, amire az egész élővilágban nincs példa, mégsem szegnek meg semmilyen nem létező törvényt. A te "törvényeid" csak rossz általánosítások, egyetemessé akarsz tenni valamit, ami tapasztalat szerint nem egyetemes.

"A természet nem igazán támogatja a homoszexualitást, noha tény, hogy előfordul, ez azonban egyáltalán nem igazolja a létjogosultságát, az állatvilágban sokkal ritkább arányában, mint a mai társadalomban, pedig most sem magasabb 1-2%-nál."

Nem értem, mi igazolná jobban a létjogosultságát, mint az, hogy létezik, hogyan támogathatná jobban a természet, mint hogy létrehozza. Kivételek nem attól vannak, hogy megengedjük-e őket, hanem csak vannak. 1-2%. Ez azt jelenti, hogy ennyi lesz akkor is, ha fejre állsz, meg akkor is, ha elfogadod őket. Egyébként ha belegondolsz, az a legnagyobb az egészben, hogy semmi közöd hozzá, mert nem te döntesz, hogy kinek szabad léteznie, és kinek nem. Mutogathatsz Istenre, de ő is csak ürügy, és ő is csak kívülálló. Ha nem tetszik neki valami az általa teremtett világban, hozza helyre, vagy ne az embereket cseszegesse, hogy ez nem tetszik, az nem tetszik.

"A Biblia egyértelmű a homoszexualitással kapcsolatban, aki pedig keresztény, az a Bibliát tekinti az origónak."

Ezzel nem is vitatkoztam, az első hozzászólásomban leírtam, hogy nem lehet valaki egyszerre következetes keresztény és humanista, és nyilván a fenti felekezetek az utóbbit választják az előbbi rovására. Nem az én dolgom, csak megállapítottam a tényt. Le is pontoztak elég szépen.

"Egyet nem értek: aki nem hisz Istenben, vagy nem a Biblia Istenében hisz, azt miért érdekli a Bibliában hívő emberek véleménye?"

Miért ne érdekelné? Nem egy párhuzamos dimenzióban éltek, hanem velünk együtt alkotjátok a társadalmat. A dolgaitok másokra is kihatnak. És jelen esetben nehéz elmenni a nem éppen ártalmatlan keresztény nézetek mellett szó nélkül.

2015. márc. 9. 18:44
 36/41 anonim ***** válasza:
43%
Utolsó , fanatikus gyáva bolondokat úgysem tudunk meggyőzni az igazságról :D. Ilyen manipulált buta embereknek felesleges magyarázkodni. Felőlem meghalhatnak hülyén ,de ne tegyék tönkre vele más életét. Engem is lepontoztak ,de ellenben semmivel sem tudnak vissza érvelni ,vagy cáfolni az állításom.
2015. márc. 9. 19:18
 37/41 anonim ***** válasza:
22%
Ozmium, semmit sem bánok, egyáltalán nem vagy hiteles.
2015. márc. 9. 20:05
 38/41 anonim ***** válasza:

31-es vagyok:

A "ne mutogasa előttem magát" alatt a nyilvánost értem.... DE EZ HETEROKRA IS VONATKOZIK!

Úgy értem tavaly v tavaly előtt hallotam h két ember az Andrássy útnál nyilvánosan.....

Meg Csehországból is hallotam egy ilyen hírt.

A pár (hetero) felszált a buszra és semmi sem érdekelte őket csak úgy elkezdték nyilvánosan......

Szóval az ilyenek felháboritoak!

2015. márc. 9. 22:06
 39/41 Ozmium42 ***** válasza:
100%
A közszeméremsértést bünteti a törvény, ezzel már nyitott kapukat döngetsz.
2015. márc. 9. 22:09
 40/41 anonim ***** válasza:
0%

A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy Isten elítéli a paráznaságot, így a homoszexuális kapcsolatot is (Róma 1:26, 27; Galácia 5:19–21)

Noha az igaz keresztények helytelenítik a homoszexuális kapcsolatot, kedvesen bánnak minden emberrel (Máté 7:12). Isten erre kér bennünket: „Mindenfajta embert tiszteljetek”. Ezért az igaz keresztények nem homofóbiásak (1Péter 2:17).

2015. márc. 10. 10:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!