Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi járhat egy iszlamista...

Mi járhat egy iszlamista öngyilkos merénylő fejében? Mi motiválhatja őket ilyen szörnyű cselekedetre?

Figyelt kérdés

2015. márc. 3. 08:05
1 2 3
 21/24 Szeressük egymást ***** válasza:
52%

Utolso teljesen feleslegesen faradoztal mert semmi koze az oszovetsegnek, azon belul a zsidoknak adott KOZIGAZGATASI torvenyeknek a keresztenyseghez, es ahhoz az uj szovetseghez amelyben most elunk. Az oszovetsegben a torveny halallal buntetett bizonyos bunoket, amelyek vegrehajtasa CSAK A ZSIDO NEPRE VONATKOZOTT. Az osszes idezet kozul egyetlen szol csak harcrol a Birak konyvebol, a tobbi mind igazsagszolgaltatas az eletet eletert elv alapjan. Az isteni torveny szerinti igazsagszolgaltatas pedig, meg ha halalos buntetest is szab valakire, az nem gyilkossag, hanem igazsagszolgaltatas. Ugyanigy van az emberi torvenyekkel is. Ha halalbuntetest szabnak valakire azt igazsagszolgaltatasnak nevezi a jogrendszer. Az Ezekiel konyvebol vett idezet szovegkornyezetet elolvastad egyaltalan, vagy csak bamba modon copyztad valahonnan? Mert ott a parancs nem is embereknek hanem angyaloknak szolt az igazsagszolgaltatasra.

Mutasd mar meg nekem legszives a tortenelem

2015. márc. 3. 15:50
 22/24 Szeressük egymást ***** válasza:
52%
Szoval mutasd mar meg legyszives a tortenelmi korokbol, hogy a zsidok hol hajtottak vegre tomegesen ongyilkos merenyleteket VALLASI OKOK MIATT. A Birak konyvebol vett idezetben sem olvastad el a korulmenyeket ugye? Ott meg a Jabes Gilead lakoirol van szo, ahol zsido torzshoz tartozo emberek laktak, megcsak nem is idegen nep elleni harcrol van szo.
2015. márc. 3. 16:00
 23/24 anonim ***** válasza:
46%

A vita oka a szokásos.

A keresztények igenis népeket irtottak ki isten nevében.

A mai öngyilkos merénylők ártatlan embereket ölnek halomra.

Sem Biblia sem a Korán nem hívja az embereket tömeges gyilkosságokra, és egyik sem ígér nekik ezért üdvösséget. Megjegyzem, más vallásokat illetően a Korán elfogadóbb, mint a biblia.

De ezekben a kijelentésekben nincs semmi ellentmondás. A vallási hitelv nem akar gyilkolni, de sok ember ennek nevében viszont annál inkább. Dél- és Közép Amerikába szerzetesek mentek hit-téríteni. És ha kellett, irtottak. Alapvetően butaságból. Ők csak eszközök voltak mohó egyházi és velük összefonódó világi fővezetők kezében.

A mai öngyilkos merénylőkkel ugyanez a helyzet. Kicsit bonyolultabb a folyamat, itt a politika és a gazdasági mohóság avatkozott bele egy régi elvek szerint élő közösség (országok) belügyeibe. Jó pár száz éve folyamatosan. Mára kikristályosodott egy eredetileg védekezésre épülő, ma ugyanolyan hasznot húzó egyházi vezetői réteg a muszlim világban. Vannak közöttük meggyőződéses fanatikusok és alapvetően buták. Mára ez keveredik, a lényeg, hogy egy végletekig elnyomorított nép fiaiból (lányaiból) könnyű fanatizálni egyeseket. Sokaknál nem is fennkölt eszmék, paradicsomi állapotok bekövetkezése a motiváció, hanem elkeserítően prózai: végletekig kiéhezett elnyomorított embereknek azt ígérik, ha vállalkoznak ilyen merényletre, a családjukat megsegítik. Ez ugyan többnyire nem következik be, de a szerencsétlenek szeretnék hinni. És bármire vállalkoznak.

Aki nem látott még mélynyomort (amit itthon nem is láthat), aki nem beszélt ilyen emberekkel, aki nem élte meg azt a kilátástalan és embertelen világot, az nem hiszi el, hogy nem gyűlöletből, többnyire nem is bosszúból (személyesből semmi esetre se), hanem elkeseredettségből és családjuk iránti mély elkötelezettségből teszik. Nem azért nem érti, mert buta. Azért nem érti, mert az ember normális észjárással nem akarja elhinni, hogy embert ennyire meg lehet nyomorítani. Lehet bizony!

2015. márc. 3. 17:19
 24/24 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 21./21. hozzászóló!

"Utolso teljesen feleslegesen faradoztal mert semmi koze az oszovetsegnek, azon belul a zsidoknak adott KOZIGAZGATASI torvenyeknek a keresztenyseghez, es ahhoz az uj szovetseghez amelyben most elunk."

Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy egyetlen szóval sem írtam benne sem a kereszténységről.

Pusztán arra az állításra reagáltam, miszerint: "Ezen kivül nem találsz olyan írást a Bibliában amely test és vér elleni harcra bátorítana, épp hogy ellenkezőleg."

Ezt figyelembe véve még kevésbé értem, hogy milyen jelentősége van, hogy melyik idézetben kiket, és kiknek a fizikai megsemmisítésére szólítanak fel.

"Az isteni torveny szerinti igazsagszolgaltatas pedig, meg ha halalos buntetest is szab valakire, az nem gyilkossag, hanem igazsagszolgaltatas."

Szerinted én írtam gyilkosságról? Amúgy te tényleg elhiszed, hogy Isten akarata lett volna valaha is, hogy gyerekeket mészároljanak le a szüleik akár vélt, akár valós bűneiért?

"Szoval mutasd mar meg legyszives a tortenelmi korokbol, hogy a zsidok hol hajtottak vegre tomegesen ongyilkos merenyleteket VALLASI OKOK MIATT."

Mégis miért kéne ilyen mutatnom? Szerinted állítottam, vagy akár csak sugalmaztam ilyesmit?

A hozzászólásomnak semmi köze sem volt az öngyilkos merényletekhez. Mindössze idéztem egy másik hozzászólót, és a teljesség igénye nélkül néhány részt a Bibliából, ami az én meglátásom szerint ellentmond annak, amit ő kijelentett.

"vagy csak bamba modon copyztad valahonnan?"

Nem szeretném megbántani az érzéseidet, de szerinted te arra reagáltál egyáltalán, amit én leírtam?

2015. márc. 3. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!