Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha van Isten, akkor miért...

Ha van Isten, akkor miért engedi meg, hogy öngyilkos gondolataim legyenek?

Figyelt kérdés
2014. máj. 11. 00:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Van szabad akaratod.
2014. máj. 11. 00:41
 2/12 anonim ***** válasza:
57%
Mert egy beszélő kígyó meggyőzte az oldalbordából lett nőt arról, hogy harapjon a csoda almából, ezért lehetnek szabad gondolataid. Bizony. No bullshit.
2014. máj. 11. 00:41
 3/12 A kérdező kommentje:
nem kifejezetten öngyilkos gondolatok,de pl ma a hasamhoz tettem a kés élét, mert érdekelt, hogy milyen érzés lekéselni magamat.
2014. máj. 11. 00:42
 4/12 anonim ***** válasza:
hát b+... Na várjál csak: nem engedem meg én, hogy ilyen buta gondolataid legyenek. Megtiltom. Menj aludni!
2014. máj. 11. 00:42
 5/12 anonim ***** válasza:

Hová lenne a szabadságod, ha nem gondolhatnál szabadon azt, amit akarsz?

Egyébként a halálon való gondolkodás a legtermészetesebb dolog, hisz létünk talán legnagyobb misztériuma. Ettől megölni magad nem fogod.

Ha meg öngyilkosság gondolata foglalkoztat, nos, szerintem minden ember életében előfordul legalább egyszer ilyen időszak. Ha viszont tartós, akkor szakember (pszichiáter vagy pszichológus) segítségét kell kérni, ugyanis ez a major depresszió jellemző tünete, ami viszont az agy kémiai háztartásában bekövetkező zavar okozta betegség. Mint minden betegségnek, ennek is vannak tünetei, többek között például az öngyilkossági gondolatok is lehetnek. Helyén kell kezelni a dolgot, és ha szükséges, (gyógyszeres és/vagy pszicho-) terápiát folytatni.

Persze, ez a rosszabbik eset, ahogy egy hasfájás sem feltétlen jelent gyomorfekélyt, úgy te sem vagy feltétlen depressziós, lehet, simán szar időszakod van csak.

2014. máj. 11. 00:53
 6/12 anonim ***** válasza:

(Ehh, most olvastam csak a közben érkezett válaszokat)

Nos, SENKI nem végez magával kíváncsiságból (hacsak nem végtelenül ostoba), te sem fogod. Ja, odaérintetted a kés élét, nagy ügy :D Ez nagyjából annyiban közelíti az érzést, mint ha a számítógép tápkábelének érintésével akarnád megtudni, milyen, amikor megcsap a kettőharminc (abban is annyi folyik).

2014. máj. 11. 00:58
 7/12 anonim ***** válasza:
Komolyra fordítva a szót, menj el orvoshoz, a depressziónak testi, hormonális okai is lehetnek. Ha nem, akkor pedig pszichés.
2014. máj. 11. 01:09
 8/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö kérlek a 7-es válaszával egyetértek. Nem szégyen az orvos segítségét kikérni :)

Idönként az is elöidézheti, hogy az ember nem éppen helyesen táplálkozik. Jó figyelni egy kicsit odafigyelni a táplálkozásra is, meg hogy eleget alszol-e? Az orvos adhat neked jó tanácsokat.

Ha van kedved küldök neked egy cikket elolvasni, [link]

Katy

2014. máj. 11. 06:51
 9/12 anonim ***** válasza:
Neked kell küzdeni a rossz gondolataid ellen. Isten nem adhat neked gondolatokat.
2014. máj. 11. 15:11
 10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. igazából nem is tudom, hogy mi miatt jutnak ilyen gondolatok az eszembe, mert semmi rossz dolog nincs, annyi talán, hogy stresszel a sok tanulás, de ezen sztem minden egyetemista átesik.. vannak barátaim, családom, jól érzem magam velük. még anyagi gondjaink sincsenek, jól tanulok, nem tudom mi lehet a bajom, hogy ilyen dolgokra gondolok, és csinálok.
2014. máj. 11. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!