Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Ter 19 végén senki nem...

A Ter 19 végén senki nem botránkozik meg? Hogy lehet ez?

Figyelt kérdés

Római katolikus vallású vagyok, és őszintén szólva, még csak most kezdtem el az elejétől olvasni a Bibliát, mert teljes egészében sosem olvastam még.

Mi az, hogy Lót 2 lánya a saját apjukkal aludtak, hogy gyerekük legyen?! Isten ezért miért nem sújtotta őket? (Ahogy belelapoztam a köv részekbe, már nem volt rá utalás...de lehet, hogy tévedek!)

Bezzeg amikor a fáraó azt hitte Sárairól, hogy szabad asszony, és "úgy" bánt vele, neki irgum-burgum járt, pedig a legjobb tudása szerint cselekedett, nem szándékos feleségcsábításon törte az eszét.

Hát én ezt tényleg nem értem.

18/L

2015. febr. 25. 17:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Ha értenéd is, amit olvasol, nem írnál ilyen csacskaságokat. Uzzát nem Isten ölte meg, hanem az az erőtér, ami Istent minden pillanatban körülveszi."

Hűű, ez is benne van a Bibliában? Mert én nem találkoztam benne az erőtér fogalmával.

"Ha most ebben az állapotodban odaállhatnál Isten elé, egy pillanat alatt szénné égnél, ahogyan bárki más is, aki még nem ment át a megtisztulási és megszentelődési folyamaton."

Hát ezt mondjuk el tudom képzelni, az Ószöv leírásai szerint milliókat gyilkolászott vagy gyilkolásztatott le szívfájdalom nélkül, biztosan én sem lennék kivétel.

2015. febr. 26. 23:02
 12/12 anonim ***** válasza:
A te dolgod, ha egy hamis istenképet pátyolgatsz magadban és azt kivetíted a Biblia Istenére. Isten ezért nem haragszik rád, de segíteni sem tud rajtad, amíg nem vagy hajlandó tanulni, mivel már mindent tudsz. Isten a taníthatatlanoknak ellenáll, de a nyitott szívűeknek kegyelmet ad. A te felelősséged, hogy melyik csoportba tartozol.
2015. febr. 27. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!